Nota de premsa

AgroBank i Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya renoven el seu acord per donar suport a l'activitat del sector

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El president de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, Ángel Villafranca, i el director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez.

• Aquest beneficiarà les 3.669 cooperatives agràries i ramaderes que componen l'organització i el seu més d'1 milió de famílies sòcies.

• En la signatura, hi han participat el director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez, i el president de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, Ángel Villafranca.

 

AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank especialitzada en el segment agro, ha renovat el seu acord de col·laboració amb Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, que té com a objectiu donar suport al finançament del sector agroalimentari i promoure i desenvolupar l'activitat empresarial de les cooperatives, en particular.

L'acord, signat pel director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez, i el president de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, Ángel Villafranca, beneficiarà les 3.669 cooperatives agràries i ramaderes que componen l'organització i el seu més d'1 milió de famílies sòcies.

Ángel Villafranca ha destacat que “gràcies a aquest conveni les cooperatives i els seus socis i sòcies obtenen recursos financers adaptats a les seves necessitats de gestió, així com l'assessorament necessari per afrontar els reptes de futur”.

Per la seva part, Sergio Gutiérrez ha assegurat que “la renovació d'aquest conveni reflecteix el compromís de l'entitat amb el paper fonamental que juguen les cooperatives en el sector agroalimentari a Espanya”, destacant com a propòsit que “volem impulsar al costat de Cooperatives Agroalimentàries una transformació tecnològica, formativa i social d'aquest milió de famílies cooperativistes”.

El conveni subscrit entre ambdues entitats ha permès fer durant el 2022 seminaris, esdeveniments i jornades de formació, com el curs pràctic de la nova PAC, al que van assistir de forma online més de 190 tècnics i responsables de cooperatives, o la jornada sobre cerca de noves oportunitats dirigida al col·lectiu de dones, amb què es pretén impulsar la presència de dones en càrrecs directius de les cooperatives. Així mateix, AgroBank ha col·laborat activament en el VIII Congrés de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya que se celebra cada cinc anys i que va reunir a Toledo més de 750 delegats de cooperatives.   

AgroBank, compromís financer i social amb el sector agro a Espanya

AgroBank compta amb més de 500.000 clients, un de cada dos agricultors i ramaders d'aquest país, amb una proposta de valor que reflecteix el compromís amb el sector agroalimentari i el món rural des de fa molts anys.

L'aposta d'AgroBank pel sector agroalimentari s'ha vist reforçada després d'un primer semestre del 2022 en què es van finançar gairebé 14.415 milions d'euros, un 85% més que durant el mateix període de l'exercici anterior. Això posa de manifest el suport permanent de CaixaBank a un sector essencial com és l'agroalimentari.

Tot això és possible gràcies a què compta amb la xarxa d'oficines més extensa d'Espanya, amb 1.175 oficines especialitzades AgroBank i 1.650 oficines en municipis d'àmbit rural, cosa que la situa com l'entitat financera amb més presència en petits municipis, reforçant el seu compromís social per a l'impuls d'aquestes localitats.

A més, l'entitat té un fort compromís amb la sostenibilitat i digitalització del sector, amb l'objectiu d'impulsar la seva transformació. En aquest sentit, ha llançat recentment ‘AgroBank Tech Digital INNovation’, un programa d'acceleració d’startups per al sector agroalimentari. Amb aquesta iniciativa, que es desenvolupa en col·laboració amb Innsomnia, l'entitat es posiciona com el principal referent d’startups que ofereixen al sector solucions tecnològiques.

Sobre Cooperatives Agroalimentàries

Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya és l'organització representativa del cooperativisme agroalimentari. Desenvolupa la seva activitat representativa davant d’organismes, institucions i associacions nacionals i europees relacionades amb el sector agroalimentari i l'economia social.

La seva missió és promocionar, representar i vertebrar el cooperativisme agroalimentari espanyol, impulsant un model cooperatiu empresarial, professionalitzat, amb dimensió rellevant, generador de valor i competitiu, que contribueixi a millorar la rendibilitat d'agricultors i ramaders socis i sòcies i al desenvolupament sostenible del sector agroalimentari i del medi rural.

Està formada per 16 Federacions i Unions Territorials de Cooperatives Agràries (FUTs) i Agrocantabria (cooperativa de Cantàbria), que ofereixen els seus serveis i tenen el seu àmbit d'actuació en les seves respectives Comunitats Autònomes. Cooperatives Agroalimentàries presta serveis de formació, informació i assessorament a través de les seves oficines a Madrid i Brussel·les, contribuint així a la millora de l'eficàcia del cooperativisme agrari en la consecució dels seus objectius econòmics, socials i humans.

 

NOTÍCIES RELACIONADES