Nota de premsa

CaixaBank selecciona 7 ‘start-ups’ per desenvolupar projectes ‘fintech’

El programa d'innovació oberta CaixaBank Fintech by Innsomnia tanca la seva edició 2021

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank Fintech by Insomnia

• Les empreses, procedents de Madrid, Sevilla, Israel i Àustria, han estat escollides entre més de 200 participants per les seves propostes innovadores per ajudar a l'entitat financera en els seus reptes estratègics.

• Els guanyadors rebran sessions de formació, ‘workshops’ i mentoria especialitzada i podran dur a terme un projecte pilot per al Grup CaixaBank.

• CaixaBank aposta per un escenari de col·laboració amb ‘start-ups’ i ‘fintech’ en el desenvolupament d'iniciatives d'innovació oberta.

 

CaixaBank ha seleccionat set start-ups innovadores per desenvolupar projectes fintech. Les empreses, procedents de Madrid, Sevilla, Israel i Àustria, han estat triades d'entre més de 200 participants de 28 països a través del programa d'innovació oberta CaixaBank Fintech by Innsomnia, que d'aquesta manera han tancat la seva edició 2021.

El procés de selecció s'ha realitzat a partir del plantejament de projectes innovadors per donar resposta als diferents reptes estratègics per a CaixaBank, com són contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la ciberseguretat, la transformació del model operatiu bancari a temps real, l'enfortiment de la relació amb el client, la competitivitat en un entorn de banca oberta i l'adopció d'una cultura corporativa alineada amb la transformació tecnològica i les noves maneres de treballar.

Les start-ups seleccionades ha estat GK8, Bsurance, Onyze, Aquantum, Taiger, Smartbiometrik i Inspiration-Q, totes elles destacades per fer servir tecnologies capdavanteres i disruptives. Concretament:

  • GK8: és una empresa israeliana de ciberseguretat que ofereix a les institucions financeres una plataforma integral per secundar i millorar l'estratègia actual i futura de l'entitat en l'àmbit dels actius digitals.
  • Bsurance: és una start-up austríaca que proporciona a les empreses una plataforma amb tecnologia pensada per facilitar la digitalització d'assegurances de manera senzilla i en temps real.
  • Onyze: amb seu a Madrid, ofereix una solució de custòdia i infraestructura d'actius digitals per a terceres empreses. Onyze permet a les entitats financeres desenvolupar serveis i productes per a cripto actius d'una forma senzilla, àgil i que compleix amb tots els requeriments regulatoris.
  • Aquantum: és una plataforma per al desenvolupament i cicle de vida d'aplicacions de software quàntic. Aquesta empresa madrilenya proporciona eines, serveis i processos que habiliten la integració de sistemes híbrids d'informació quàntics/clàssics.
  • Taiger: aquesta start-up madrilenya ofereix una solució per a empreses que garanteix l'eficiència operacional en els processos interns que afecten directament l'experiència del client i als serveis oferts a l’hora de reduir el temps de tramitació dels documents i maximitzar els esforços humans a l'empresa.
  • Smartbiometrik: amb seu a Sevilla, està especialitzada en biometria facial. Desenvolupa i comercialitza eines basades en tecnologia de reconeixement facial que ajuden a les empreses en el seu procés de transformació digital.
  • Inspiration-Q: spin-off del CSIC que ofereix noves solucions d'optimització, simulació i aprenentatge automàtic basades en algorismes quàntics que funcionen tant en ordinadors quàntics com en ordinaris.

 Seguiment i evolució dels projectes

Les companyies triades rebran sessions de formació, workshops i mentoría especialitzada durant cinc mesos i desenvoluparan pilots amb l'entitat. Durant tot el programa, les start-ups compten amb el suport de l'equip de lnnsomnia, d'empreses externes especialistes en fintech i directius de CaixaBank.

Des de CaixaBank s'avaluaran els progressos de les start-ups i s'analitzaran i detectaran possibles nous casos d'ús. A més, es treballarà amb elles per ajudar-les a generar una prova de concepte útil i escalable dins de l'entitat.

CaixaBank Fintech by Innsomnia és una iniciativa que es va celebrar per primera vegada el 2016. Aquest programa compta amb el suport d’Innsomnia com hub especialitzat líder en fintech. En les seves diverses edicions han participat més de 700 empreses i s'han accelerat més de 75 projectes, dels quals un 20% han estat internacionals, amb procedència de més de 28 països.

Escenari de col·laboració en el desenvolupament d'innovació

La iniciativa s'emmarca en l'aposta de CaixaBank per un escenari de col·laboració amb start-ups i fintech en el desenvolupament d'innovació. Aquesta col·laboració permet millorar agilitat i eficiència en innovació, accelerar el temps des que sorgeix una idea fins que es posa en producció i permet identificar talent.

Al seu torn, per a les start-ups, col·laborar amb empreses com CaixaBank els permet escalar ràpidament. Aquesta col·laboració els dona l'oportunitat de disposar de multitud de recursos molt valuosos, com acostar-se a una important cartera de clients, disposar d'un gran canal de distribució, millorar el seu posicionament de marca i guanyar en visibilitat.

CaixaBank impulsa diferents iniciatives de col·laboració amb start-ups i fintechs per afavorir la innovació oberta, exemples d'això són zone2boost, start4big i DayOne Open Innovation Program, entre altres.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES