Nota de premsa

Zone2boost aconsegueix un compromís d'inversió de 800.000 euros amb vuit “start-ups” en el seu primer any en funcionament

Amb l'objectiu d'impulsar la innovació en serveis per a comerços i millora de l'experiència de client

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Sala de presentacions

• El programa té com a objectiu impulsar la innovació en els productes i serveis dirigits als comerços i al sector fintech i millorar l'experiència de client.

• Zone2boost ofereix a les empreses seleccionades acompanyament per créixer, el suport de grans companyies multinacionals líders en els seus sectors i la possibilitat d'accedir a alts volums de clients des d'un principi.

• Visa s’uneix a CaixaBank, Global Payments i Worldline1 com a soci impulsor de la iniciativa.


La iniciativa internacional d'innovació Zone2boost ha finalitzat el seu primer any en funcionament amb més de 300 start-ups avaluades, 8 start-ups incorporades al seu programa d'acceleració i un volum d'inversió compromesa de 800.000 euros.

El programa ha arrencat la seva activitat en un any marcat per la pandèmia de la Covid-19, però, malgrat aquesta situació, ha complert les seves previsions anuals. Zone2boost està obert a estudiar projectes de tot el món, tot i que, durant 2020, s'ha centrat en l'ecosistema emprenedor de Barcelona.

La start-up Deliverea, que proporciona als comerços una eina per gestionar la logística i ofereix una solució amb la qual gestionar enviaments, devolucions i el seguiment dels paquets, és una de les empreses seleccionades pel programa. Una altra de les companyies amb les quals ha començat a treballar Zone2boost és Proppos, que, gràcies a la intel·ligència artificial, és capaç de reconèixer qualsevol tipus de producte de botiga, sense necessitat d'escanejar-ho, alhora que ofereix una experiència de compra realment ràpida. Nemuru, plataforma de finançament que connecta empreses, entitats bancàries i consumidors, és una altra de les start-ups seleccionades el 2020. Zone2boost també ha invertit i està col·laborant amb Bitphy, que és una plataforma intel·ligent per al comerç minorista que detecta punts de millora en el canal de venda i ofereix informació de valor rendible automàticament.

A més d'aquestes quatre companyies, inAtlas (empresa de big data i localització analítica), Fuell (companyia tecnològica de programari que facilita la gestió de despeses i la retribució flexible de les empreses), Payflow (aplicació que proporciona als empleats accés instantani al salari) i Deeder (que, gràcies a la tecnologia blockchain, permet signar contractes mitjançant aplicacions de missatgeria) també han estat seleccionades pel programa internacional d'innovació.

Visa s’incorpora al projecte

D'altra banda, Zone2boost ha incorporat com a soci a Visa, que s'uneix a CaixaBank, Global Payments i Worldline com a impulsor del projecte. Visa aportarà al programa el seu coneixement i experiència en la identificació i acompanyament de start-ups en el seu procés de creixement i monetització, així com els productes i APIs de Visa amb els quals poder enriquir les propostes de valor de les fintechs identificades.

“A Visa avaluem contínuament tecnologia de tota mena, especialment aquella que té el potencial de millorar l'experiència d'usuari en els pagaments digitals dels nostres clients. De manera que busquem inversions que estenguin al nostre abast a l'ecosistema de comerç global i Zone2boost és una gran oportunitat per identificar noves oportunitats de col·laboració”, comenta Eduardo Prieto, Director General de Visa a Espanya.

Per a les companyies responsables de Zone2boost, totes elles d'àmbit multinacional i líders en els seus negocis, la iniciativa és una oportunitat per impulsar la innovació i la creació de nous serveis per a comerços.

A més, la col·laboració amb start-ups i pimes permet a les grans empreses, com CaixaBank, Global Payments, Worldline i Visa, millorar agilitat i eficiència en innovació, accelerar el temps des que sorgeix una idea fins que es comercialitza el nou producte o servei i ajuda a identificar talent.

Alhora, per a les start-ups, col·laborar amb aquestes empreses els permet escalar ràpidament al disposar de multitud de recursos molt valuosos, com acostar-se a una important cartera de clients, disposar d'un gran canal de distribució, millorar el seu posicionament de marca i guanyar en visibilitat. 

Solucions innovadores per a comerços

La missió de Zone2boost és identificar iniciatives empresarials innovadores en els àmbits de la tecnologia per a comerços i serveis financers en general i acompanyar-los en el seu creixement. El temps d'acompanyament als emprenedors oscil·la entre sis mesos i dos anys, al llarg del qual les noves companyies podran evolucionar des d'etapes molt inicials (fases seed) fins a un estadi que els permeti accedir amb èxit al mercat a través de rondes d'inversió A i B. Les empreses impulsores d'aquesta iniciativa tenen previst invertir 3 milions d'euros fins a 2022.

A més de la inversió, els equips de negoci de les empreses sòcies estan integrant les solucions i projectes desenvolupats per les start-ups a la seva oferta comercial per oferir nous serveis innovadors que ajudin als comerços i millorin l'experiència d'usuari.

[1] Ingenico va ser un dels socis fundadors de Zone2boost en 2019. Des d'octubre de 2020, Ingenico forma part de Worldline.

 

NOTÍCIES RELACIONADES