Nota de premsa

Xavier Serrado, delegat de CaixaBank a Àsia, rep la Creu d’Oficial al Mèrit Civil per la seva contribució al desenvolupament de les relacions entre Espanya i la Xina

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D’esquerra a dreta: Min Cai, directora de l’oficina de representació de CaixaBank a Hong Kong; Xavier Serrado, delegat de CaixaBank a Àsia; i Miguel Bauzá, cònsol general d’Espanya a Hong Kong.

• El màxim responsable de l'entitat a Àsia rep aquesta condecoració del Govern espanyol per la seva contribució al desenvolupament de les relacions econòmiques i comercials entre Espanya i la Xina al llarg dels últims 30 anys.

• CaixaBank és present a la Xina des de 2007 i opera al país a través de tres oficines de representació, situades a Pequín, Xangai i Hong Kong.

• El reconeixement al delegat de CaixaBank a Àsia se suma al "Drac Empresarial" que la Cambra Oficial de Comerç d'Espanya a la Xina va concedir a l'entitat en 2019 per la seva tasca per a la millora de les relacions comercials, d'inversió i de cooperació entre els dos països.


Xavier Serrado, delegat de CaixaBank a Àsia, ha rebut la Creu d’Oficial al Mèrit Civil del Govern espanyol per la seva contribució al desenvolupament de les relacions econòmiques i comercials entre Espanya i la Xina al llarg dels últims 30 anys. La imposició de la Creu d’Oficial a Xavier Serrat ha tingut lloc a Hong Kong a càrrec de Miguel Bauzá, cònsol general d'Espanya a aquesta regió, en nom de l’ambaixador d’Espanya a la Xina.

L'Ordre del Mèrit Civil que, juntament amb la Reial Ordre d'Isabel la Catòlica, una de les dues ordres actualment dependents del Ministeri d'Afers Exteriors d'Espanya. La Creu d’Oficial  és el cinquè grau de condecoració de l'ordre i es concedeix a ciutadans espanyols o estrangers que hagin realitzat mèrits de caràcter civil, com serveis rellevants a l'Estat.

Xavier Serrado és economista i màxim responsable de CaixaBank a Àsia. En els seus més de 29 anys al continent asiàtic ha estat assessor i director adjunt del programa de Desenvolupament Industrial de l'ONU per a la Xina, assessor del Ministeri de Comerç de la República Popular de la Xina per les seves negociacions d'accés a l'OMC, membre fundador de la Cambra Oficial de Comerç d'Espanya a la Xina i representant per Espanya a la Cambra de la Comissió de la Unió Europea a la Xina.

Des de 2003 és vicepresident del Consell Assessor de la Càtedra d'Espanya en la China Europe International Business School -CEIBS- (Xangai). Així mateix, va ser president nacional de la Cambra Oficial de Comerç d'Espanya a la Xina entre 2006-2009 i vicepresident primer i president del Capítol de la Cambra Oficial de Comerç a Pequín entre 2012 i 2014.

CaixaBank: més d'una dècada impulsant la cooperació empresarial entre Espanya i la Xina

Xina va ser la via d'entrada de CaixaBank al continent asiàtic amb l'obertura de l'oficina de representació a Pequín el 2007. Dos anys més tard, el 2009, l'entitat va inaugurar l'oficina de Xangai; i el 2017, la de Hong Kong. L'entitat s'ha consolidat com un dels bancs de referència per a les empreses espanyoles que busquen internacionalitzar al continent asiàtic.

En 2019, CaixaBank va rebre el premi "Drac Empresarial" de la Cambra Oficial de Comerç d'Espanya a la Xina, la màxima distinció anual que atorga la institució; convertint-se en el primer banc que rep aquest reconeixement. Aquest guardó reconeix la trajectòria i els èxits d'empreses i institucions en l'àmbit de les relacions comercials, d'inversió i de cooperació empresarial entre Espanya i la Xina.

Des de les seves oficines de representació a la Xina, CaixaBank ofereix assessorament i acompanyament a empreses espanyoles amb interessos al país, i a empreses xineses que exporten, compren o inverteixen a Espanya. 

Entre les seves principals funcions, les oficines de representació de CaixaBank a la Xina treballen per maximitzar la comunicació amb les institucions financeres locals, donant suport així a les activitats dels clients de CaixaBank al país, ja siguin de comerç exterior, d'inversions o de projectes d'implantació directa.

A la Xina, CaixaBank manté a més una aliança estratègica amb Bank of East Asia (BEA), que posa les seves sucursals operatives en el mercat xinès a disposició dels clients de CaixaBank. Juntament amb BEA i el fabricant de cotxes local "Brilliance", CaixaBank opera una companyia per al finançament d'automòbils al país.

Addicionalment, per completar la seva presència en el continent asiàtic, CaixaBank compta amb altres oficines de representació a Àsia, com la de Singapur, que es va inaugurar el 2010; o la de Nova Delhi (Índia), el 2011. 

Presència internacional de CaixaBank 

CaixaBank articula la seva presència internacional a través de sucursals operatives, oficines de representació i acords de cooperació amb bancs internacionals. En l'actualitat, CaixaBank té sucursals al Regne Unit (Londres), Alemanya (Frankfurt), França (París), Polònia (Varsòvia) i el Marroc (Casablanca, Agadir i Tànger). 

A més, l'entitat compta amb 18 oficines de representació repartides en els cinc continents: Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubai (Emirats Àrabs Units), Nova Delhi (Índia), El Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Johannesburg (Sud-àfrica), São Paulo (Brasil), Alger (Algèria), Lima (Perú), Sydney (Austràlia) i Toronto (Canadà). 

Així mateix, CaixaBank manté acords amb més de 1.600 bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars en qualsevol país del món. A més, controla el 100% del portuguès BPI, i té una participació del 9,92% de l'entitat austríaca Erste Bank. 

La Banca Internacional de CaixaBank és l'única xarxa internacional de banca a Espanya que està certificada per AENOR.

 

NOTÍCIES RELACIONADES