Nota de premsa

El programa de voluntaris FEB - CaixaBank celebra el seu cinquè aniversari i sobrepassa els 19.000 participants

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Voluntaris FEB durant la Copa de la Princesa 2019

• L'objectiu del mateix és oferir experiències úniques a la comunitat d'aficionats al bàsquet espanyol al mateix temps que col•laboren amb l'organització.

En el seu cinquè any de vida, el programa de voluntaris FEB - CaixaBank compta ja amb més de 19.000 membres als quals ofereix l'oportunitat de participar en la dinamització de partits organitzats per la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), entre ells, trobades de les seleccions femenina i masculina de bàsquet, la Lliga Día Femenina o els Plaza 3x3 CaixaBank.

A través dels seus canals oficials de Facebook, Twitter i Instagram i del seu web www.voluntarios.feb.es, el programa de voluntaris FEB - CaixaBank ofereix concursos, experiències, formació i sensibilització, i manté informats els seus membres de tots els esdeveniments de bàsquet en el territori nacional i internacional.

Durant el 2018, per exemple, més de 200 voluntaris de Tenerife van tenir l'oportunitat de poder viure de prop la Copa del Món de Bàsquet Femení FIBA 2018 a Tenerife, en la qual la Selecció Espanyola va aconseguir el bronze. Alguns voluntaris han aprofitat l'enquesta que es va realitzar el mes de desembre passat per mostrar el seu agraïment en haver-los permès viure de prop aquesta experiència “increïble” i “inoblidable”, que els ha ajudat a “entendre el gran esforç que hi ha darrere de les seleccions absolutes”.

Perfil dels voluntaris

El 33% dels membres del Programa tenen entre 18 i 24 anys d'edat i el 57% d'aquests voluntaris es concentren a Andalusia, Madrid i Canàries. Dels enquestats, el 87% treballa o estudia i el 51% té estudis universitaris.

El més valorat pels voluntaris són les experiències úniques que s'ofereixen. El 76% dels enquestats considera que el fet de poder desenvolupar les activitats de voluntariat els ajuda en la seva ocupabilitat i entre tots li atorguen al programa una valoració de 9,1 sobre 10.

Aquest any 2019, els voluntaris del Programa FEB - CaixaBank podran tornar a participar en l'organització dels partits de la Lliga Día i la preparació de les seleccions absolutes, en aquest cas de la Copa del Món de Bàsquet Masculí 2019 a la Xina i de l'Eurobasket Femení a Sèrbia i Letònia, a més del circuit Plaza 3x3 CaixaBank, que recorre la geografia espanyola.

També se seguirà amb l’exitosa iniciativa llançada el 2018, en la qual alguns voluntaris del programa FEB - CaixaBank tindran l'oportunitat de convertir-se per un dia en el community manager de mà de la FEB i CaixaBank i podran gestionar els canals d'Instagram, Twitter i Facebook del programa durant alguns dels partits de les seleccions, compartint en directe des de la pista continguts i experiències exclusius amb la resta de la comunitat.

Entre alguna de les novetats per a aquest any s'introdueixen les trobades de voluntaris que buscaran fomentar la interacció i reforçar la vinculació dels seus membres. S'apunta a més la possibilitat que es llanci en els pròxims mesos un programa de pràctiques amb l'objectiu d'acostar els membres més joves del programa al món laboral.

El programa de voluntaris FEB - CaixaBank continuarà treballant per detectar oportunitats i impulsar iniciatives amb la finalitat que els aficionats al bàsquet a Espanya tinguin la possibilitat de continuar col·laborant en el desenvolupament del bàsquet al país i puguin a més viure en primera persona experiències úniques.

 

NOTÍCIES RELACIONADES