Nota de premsa

Voluntaris de CaixaBank a les Canàries participen en iniciatives solidàries per ajudar els afectats a La Palma

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Equip de voluntaris CaixaBank participant de les tasques d’ajuda a La Palma

• L'Associació de Voluntaris de CaixaBank s'ha posat a disposició de les organitzacions socials de l'illa per participar en diverses iniciatives adreçades als afectats per l'erupció del volcà de Cumbre Vieja.
• Alguns voluntaris han col·laborat en la classificació de donacions a les instal·lacions del Cabildo de La Palma, i també estan participant en la redacció i enviament de cartes d'ànim per als més petits de l'illa.

• A nivell nacional, l'entitat ha activat un programa de suport dirigit a famílies, empreses i empreses afectades per l'erupció.

• El Programa de Voluntariat de CaixaBank compta amb uns 4.600 socis actius i mobilitza desenes de milers de voluntaris a les Setmanes Socials de l'entitat.

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank  s'ha posat a disposició de les diferents iniciatives socials impulsades a La Palma per atendre les víctimes de l'explosió del volcà Cumbre Vieja, que va començar el 19 de setembre.  Per exemple, un grup de 20 voluntaris de CaixaBank van participar en la classificació de donacions a les instal·lacions habilitades pel Cabildo de La Palma al municipi d'El Paso.  Els participants van contribuir a ordenar tot tipus de donatius, des de roba, peces d'abric, sabates o joguines. Aquesta col·laboració es repetirà durant els propers dies, i sempre que sigui necessària l'ajuda de voluntaris per canalitzar el gran volum d’aportacions.

A més,  els voluntaris també han participat en la iniciativa "Una carta, un somriure", impulsada pel professor Felipe Brito Luis,  natural de Los Llanos de Aridane, una de les zones més afectades pel volcà.

Amb aquest projecte, aquest docent espera que a les escoles de Canàries i de tot Espanya s'escriguin boniques missives dedicades als nens de la Isla Bonita.

En aquestes localitats, l'activitat docent segueix suspesa des del passat 20 de setembre, per la qual cosa el professor proposa que, quan es reprenguin les classes, tots els nens i nenes de les zones afectades es trobin amb una carta d'ànim o suport, un dibuix, o una manualitat elaborada per altres nens i nenes de diferents ciutats. El repte és aconseguir que als més petits de La Palma els arribin unes 1.000 cartes.

Els voluntaris de CaixaBank s'han sumat a aquestes iniciatives i s'han posat a disposició dels ajuntaments i d'altres entitats locals per ajudar a tots els desplaçats pel volcà.

Una entitat compromesa amb els afectats per l'erupció

Ambel lema #CaixaBankAmbLaPalma, l'entitat ha activat un programa de suport nacional per ajudar a pal·liar els efectes devastadors de l'erupció volcànica a l'illa.

Les mesures aprovades van dirigides a les famílies, empreses i empreses afectades i contemplen la paralització de les quotes financeres per als propers 12 mesos. A més, la companyiaha col·laborat amb el Cabildo de La Palma i amb els ajuntaments de Los Llanos de Aridane, El Paso i Tazacorte en l'habilitació de diferents canals de recollida de donacions a través de comptes corrents i Bizum.

CaixaBank també ha aprovat una línia de 100 milions d'euros per anticipar les indemnitzacions del Consorci de Compensació d'Assegurances, i de 50 milions d'euros per a l'autoocupació i l'emprenedoria després de la catàstrofe. També està en contacte amb les principals cooperatives i organitzacions de productors de l'illa per coordinar les ajudes d'emergència a través d'AgroBank, la línia específica per al sector agrari, i ha activat   noves línies de suport a comerços, empreses i productors agrícoles de les zones afectades.

D'altra banda, a través d'una partida extraordinària de l'Obra Social "la Caixa", es destinaran 75.000 euros per donar suport a les entitats socials de l'illa per cobrir les necessitats més immediates dels afectats.

En el marc del programa solidari #CaixaBankAmbLaPalma, també s'amplia el suport a les famílies a través de l'ajuda de l'Obra Social "la Caixa" per a aquells que tinguin fills que estudiïn fora de l'illa.

La promoció del Voluntariat de CaixaBank

L’Acció Social és un dels pilars del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de CaixaBank dins del seu model de banca socialment responsable. A més de donar suport a la distribució de les ajudes econòmiques de l'Obra Social "la Caixa", Acció Social CaixaBank promou el voluntariat corporatiu a través del seu Programa de Voluntariat format per treballadors actius de l'entitat i del seu col·lectiu, l'Obra Social "la Caixa", jubilats i jubilats prematurs d'ambdues entitats, així com amics, familiars i clients.

El 2020, la iniciativa va celebrar el seu quinzè aniversari d’activitat solidària. En total, en l'últim any, al voltant de 4.600 persones compromeses han format part del voluntariat actiu de CaixaBank, participant en més de 4.250 activitats. A més, CaixaBank organitza la Setmana Social, en la qual es mobilitzen desenes de milers de voluntaris. Gràcies a tots ells, ha contribuït a ajudar a més de 133.000 persones vulnerables a tot el país en àrees com l'educació financera i la inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats.  

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una profunda vocació social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei als seus clients i a la societat en general.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000, pot donar suport a l'Obra Social "la Caixa", detectant les necessitats de les entitats socials locals i canalitzant una part de la seva Obra Social. La col·laboració entre ambdues institucions permet que milers de petites i mitjanes entitats solidàries socials accedeixin a ajudes econòmiques per dur a terme els seus projectes.

CaixaBank és l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones amb garantia personal i sense garanties, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes.

El rendiment responsable de CaixaBank ha estat reconegut per les principals organitzacions internacionals. El Dow Jones Sustainability Index el situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seva banda, l'inclou com una empresa líder contra el canvi climàtic. A més, les Nacions Unides han atorgat a les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.

 

NOTÍCIES RELACIONADES