Reportatge

Una Jean Bouin en família

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

En Raimon, la Marta i el seu fill Edgar són una família que ha acceptat el repte promogut per CaixaBank de completar, en família, els 10 kilòmetres de recorregut de la tradicional cursa atlètica Jean Bouin, la més antiga d’Espanya.

Juntament amb l’Ariadna, l’altra filla del matrimoni que actualment viu al Regne Unit, són una família que des de fa anys es dedica a entrenar i gaudir de diferents modalitats esportives en grup, ja siguin curses populars, triatlons, raids, vela o esquí, entre d’altres aficions. Davant de l’oportunitat que oferia l’entitat financera als seus empleats, com a patrocinador de la prova, tres dels quatre membres van decidir acceptar aquest repte esportiu impulsats per en Raimon Pons, director de Gestió de negoci de Banca Premier de CaixaBank.

En Raimon, pare de la família i un dels 11.000 empleats que estan registrats a la plataforma d’equip saludable de CaixaBank, ens explica la tradició familiar amb l’esport. “Vam començar a entrenar seriosament fa 12 anys, sobretot la meva dona i jo. Sempre hem estat esportistes i volíem compartir plegats aquesta passió. Actualment, entrenem quatre dels set dies de la setmana fent dues sessions de natació i dues classes de Crossfit. Els fills, que s’han independitzat, practiquen esport pel seu compte fent classes de spinning, bicicleta o anant al gimnàs a córrer a la cinta. Però quan arriba l’hora de competir, intentem sempre anar-hi plegats”.

Valors de solidaritat, esforç, treball en equip i compromís

La Marta, dona d’en Raimon, ens indica que aquesta cultura familiar “fa molta il·lusió i fomenta valors de solidaritat, esforç, treball en equip i compromís”, valors compartits per CaixaBank. Per l’Edgar, l’estona de fer esport és una estona per estar amb la família. “No penso en competir, sinó en passar un dia amb els pares i ma germana”.

Des de sempre, la Marta i en Raimon han inculcat als fills els valors de l’esport i això ha generat un vincle molt fort d’unió entre tots ells, malgrat la distància que els separa a dia d’avui.

De fet, l’Ariadna viatja constantment per reunir-se amb els seus pares i el seu germà per competir en les proves atlètiques a les que s’apunten.

“La iniciativa de CaixaBank és perfecte. El fet de fomentar que els fills també hi participin crea bons hàbits i és molt interessant. Aquestes accions enforteixen la relació amb els fills i també ajuden a afrontar els reptes i problemes que planteja la vida.

Els valors de l’esport i el sacrifici conjunt ajuda als joves a tenir les idees més clares i saber resoldre millor els conflictes

Aquest esforç físic és una constant que marca les seves vides i rutines diàries. “No tenim un entrenament concret, llevat que estiguem preparant específicament alguna competició. L’objectiu principal és practicar esport en família”, assegura en Raimon. La Marta afegeix que “és més important l’entrenament que la competició. Competir és el premi final al treball constant desenvolupat durant molts mesos”.

 

Tant la Marta com en Raimon han treballat plegats durant les darreres setmanes per afrontar la 94ena edició de la Jean Bouin. “El nostre objectiu era acabar junts i amb la Marta ho aconseguim sempre”, explica en Raimon. “Competir plegats ens ajuda a animar-nos i a donar-nos un cop de mà emocional”, confirma el matrimoni. “L’Edgar és diferent. Ell va a un altre ritme. És el que està millor preparat pel que fa a la velocitat. Dit això, en resistència de fons jo estic més entrenat que ell”, matisa en Raimon. Tots tres van completar el circuit el passat diumenge, assolint el repte plantejat per aquesta fita esportiva. Tot i això, l’Edgar, que havia entrenat més que en altres ocasions, va aconseguir arribar el primer dels tres amb certa avantatge. “En algunes proves, si arribo abans i finalitzo el trajecte, torno enrere per donar suport moral als meus pares i creuar la línea de meta amb ells. És un moment especial”, detalla el fill d’en Raimon i la Marta.

Fer esport és una pràctica sana d’unir a la família. Sempre hem estat vinculats a l’esport i no concebem la vida d’una altre manera

Propers reptes

Tancat aquest repte, la família es prepara per assolir quatre nous desafiaments: la travessa nedant a La Dragonera, de 9 kilòmetres de distància; completar el circuit de carros de foc amb esquís de muntanya; finalitzar la travessa dels Pirineus amb mountain bike i l’Ironman de Barcelona.

“El repte de l’Ironman és una idea d’en Raimon. Jo l’acompanyaré entrenant, però aquest repte és seu”, narra la seva dóna mentre confessa que hi dedicarà els esforços que la família requereixi. Plegats, com sempre han fet.

 

NOTÍCIES RELACIONADES