Opinió

Una banca diferent. Per Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank


icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank

La crisi econòmica dels últims anys ens ha afectat a tots. Els ciutadans hem estat els més impactats, però el sector financer també ha patit els rigors de la recessió, agreujat per un deteriorament de la seva imatge pública.

Cada entitat financera s’ha enfrontat a aquesta crisi amb la finalitat de superar-la i recuperar la confiança de la societat. Vull recordar el que ha fet CaixaBank durant aquests anys i de quina manera continuem aportant avui a la societat per seguir millorant el seu benestar. És el nostre compromís, present als nostres valors fundacionals.

Fidels a la nostra vocació, durant la crisi el Grup ”la Caixa” ha posat a disposició de les famílies un parc de més de 33.500 habitatges en règim de lloguer social i solidari. Una part important d’aquests habitatges són el resultat de les més de 22.000 dacions en pagament que hem aprovat. Es tracta d’una manera d’afrontar un problema particular, assumint com a pròpia la conjuntura complexa per la qual pot passar un client en un moment de la seva vida, i oferir solucions responsables socialment.

La nostra presència sobre el territori per mitjà d’oficines s’estén al 93 % dels municipis amb més de 5.000 habitants, cosa que suposa donar cobertura al 98,7 % de la població espanyola. En un temps en què molts pobles es queden sense oficina bancària, CaixaBank continua apostant per un model mixt que ens porta a ser un dels bancs més innovadors del món en servei on-line, però sense deixar de banda la banca presencial, renovada en els nostres nous models d’oficina.

A més, la nostra contribució neta a la resolució de la crisi puja a 4.100 milions d’euros. Són el resultat de les aportacions al Fons de Garantia de Dipòsits i al Fons de Resolució Europea, la devolució de les ajudes públiques que va rebre al seu dia Banca Cívica, i la contribució a la Sareb. En un entorn complicat en el qual una gran part de la societat percep que tot el sector bancari espanyol va necessitar suport públic, és important puntualitzar que entitats com CaixaBank no tan sols no el necessitem, sinó que contribuïm amb fons propis a resoldre el problema.

CaixaBank és sens dubte diferent, i en puc posar un altre exemple: els gairebé 15.000 empleats que han dedicat hores del seu temps lliure a treballar com a voluntaris en col·laboració amb l’Obra Social de la Fundació Bancària ”la Caixa”. Una Obra Social que també es nodreix del dividend de CaixaBank per contribuir de manera molt rellevant a canviar, per millorar-los, sectors desafavorits de la societat a través del seu pressupost anual de 500 €M.

El sector bancari serà rendible de manera sostenible només si la societat percep que genera valor. A CaixaBank estem convençuts de continuar aportant valor als clients, als accionistes i a la societat en general, perquè el nostre compromís social va més enllà, no només per l’obra social que duu a terme el nostre accionista Fundació Bancària ”la Caixa”, sinó també per la manera diferencial en què exercim la nostra activitat financera.

 

NOTÍCIES RELACIONADES