Nota de premsa

Tucuvi guanya els Premis Emprenedor XXI a Madrid

14a edició d'una convocatòria de referència per als emprenedors

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Entrega dels Premis EmprenedorXXI a Madrid

• Tucuvi és un cuidador virtual basat en intel·ligència artificial i tecnologia de veu que ofereix un seguiment continu a la llar de les persones grans i pacients crònics a través de trucades (inbound i outbound) de telèfon automàtiques i personalitzades realitzades per l'assistent virtual.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros, l'accés a un programa de formació internacional i mentoring especialitzat.

• L'acte de lliurament s'ha realitzat de manera telemàtica, en el marc del DayOne Innovation Summit Banca XXI, on han participat Rafael Herrador, director territorial Centre de CaixaBank, Álvaro Frutos, secretari general d’Enisa, entre altres ponents.

• Des de la seva creació el 2007, el programa ha invertit 6,63 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses.


L'empresa Tucuvi ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Madrid, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Madrid l'organització dels Premis EmprenedorXXI compta amb el suport de Cambra de Madrid i Fundación para el Conocimiento madri+d.

Tucuvi és un cuidador virtual basat en intel·ligència artificial i tecnologia de veu que ofereix un seguiment continu en la llar de les persones grans i pacients crònics a través de trucades de telèfon automàtiques i personalitzades. Aquest assistent no necessita un dispositiu addicional.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros, l'accés a un programa de formació internacional organitzat per ESADE en col·laboració amb experts de Silicon Valley i mentoring especialitzat. 

Malgrat la situació excepcional que estem vivint per la Covid-19, CaixaBank i Enisa continuen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important tasca que exerceixen. En aquesta ocasió, l'acte de lliurament s'ha realitzat de manera telemàtica, en una sessió en la qual han participat Rafael Herrador, director territorial de CaixaBank, Álvaro Frutos, secretari general d’Enisa, entre altres ponents. L'acte de lliurament dels premis s'ha realitzat en el marc de la jornada DayOne Innovation Summit Banca XXI, on s'han realitzat jornades relacionades amb la ciberseguretat, la col·laboració entre Fintech i banca, així com la manera en què els chatbots i Voicefirst canviaran la manera de comunicar-se amb els clients.

En aquesta edició, a Madrid han participat 165 empreses. Les finalistes també han estat presents en aquest lliurament telemàtic i han presentat els seus projectes:

  • Orquest, software de planificació i gestió de personal per a retail i restauració.
  • Payflow Digital, aplicació que permet als empleats cobrar quan ho necessitin facilitant la gestió del sou de manera eficaç.
  • Trucksters, startup per a camioners que optimitza el transport de mercaderies per ruta terrestres.
  • Veritas Intercontinental, filial internacional de Veritas Genetics, la missió de la qual és complir la promesa del genoma humà, facultant a les persones per maximitzar la qualitat i durada de la vida.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la qual han participat un total de 955 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuren 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte en el seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes), que rebran un premi en metàl·lic de 5.000 euros.

A més, es premiarà a les empreses que ofereixin les millors solucions als principals reptes de la societat actual, que obtindran un premi en metàl·lic de 15.000 euros. En total, s'han definit un total de 8 reptes: Ciutat XXI (ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades), Viu XXI (digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci), Benestar XXI (la salut dels ciutadans), Llavor XXI (transformació digital i innovació en el sector agroalimentari), Planeta XXI (la sostenibilitat mediambiental), Banca XXI (un nou model de banca més pròxima al client), Junts XXI (iniciatives d'impacte social), Deeptech XXI (augmentar la competitivitat de la indústria gràcies a la ciència i la transferència tecnològica).

Tant els guanyadors a nivell territorial com els guanyadors de les diferents categories i un finalista de cada repte també tindran accés a un programa de formació internacional i mentoring especialitzat.

A més, totes les empreses guanyadores dels premis i les finalistes dels reptes participaran en el Investors Day EmprenedorXXI i tots els participants d'aquesta edició podran accedir al DayOne Open Innovation Program per realitzar una prova de concepte amb CaixaBank.

Enguany, els guardons compten amb el suport d’AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d'Empreses, Negoci Immobiliari, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank Negocis.

Així mateix, la convocatòria compta amb el suport i col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l’Agência Nacional da Inovaçao de Portugal.

Premis de referència per a l'ecosistema emprenedor

Des de la seva creació el 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats.

Amb els Premis EmprenedorXXI, CaixaBank i Enisa tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d'Espanya i a partir de 2018 també a Portugal.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder en banca minorista a Espanya i un dels més importants de Portugal, on controla el 100% de BPI. El banc, presidit per Jordi Gual i dirigit per Gonzalo Gortázar, té 15,2 milions de clients en el mercat ibèric; la major xarxa comercial de la península, amb més de 4.200 oficines; i continua reforçant el seu lideratge en banca digital amb un percentatge de clients digitals del 67,6%.

L'essència de CaixaBank és un model de banca universal socialment responsable, basat en la qualitat, la proximitat i l'especialització en productes i serveis adaptats per a cada segment. La seva missió és contribuir al benestar financer dels seus clients i donar suport al progrés de les comunitats on desenvolupa la seva activitat.

CaixaBank ha rebut el premi “Excel·lència en Lideratge a Europa Occidental 2020” de la revista britànica Euromoney, pel seu lideratge i compromís social en la seva resposta a la crisi del coronavirus. També ha estat triada com a “Millor entitat del món en Banca de particulars 2020” i “Millor Banc a Espanya 2020”, per la revista estatunidenca Global Finance. Aquests premis es sumen als obtinguts en l'àmbit de la banca digital, com el “Millor banc digital en banca de particulars a Espanya 2020”, i en l'àmbit de banca privada, en el qual CaixaBank ha estat triada “Millor entitat de Banca Privada d'Europa per la seva cultura i visió digital 2020”, i “Millor Entitat de Banca Privada a Espanya 2020”, per les revistes The Banker i PWM (Grup FT).

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional de Innovación és una societat pública dependent de la Direcció General d'Indústria i Pime (Secretaria General d'Indústria i Pime del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme) que des de 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors.

L'univers d'empreses que es dirigeixen a Enisa buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència en tots els sectors i en totes les Comunitats Autònomes.

Els préstecs participatius d’Enisa no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports que van des dels 25.000 euros a un milió i mig.

La cartera històrica d’Enisa supera els 7.200 préstecs destinats a més de 6.600 empreses per un import de més de 1.090 milions d'euros. 

Sobre la Cambra de Madrid   

La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Madrid és una Corporació de Dret Públic que representa, promou i defensa els interessos generals de totes les empreses de Madrid i col·labora amb les Administracions Públiques en l'impuls del comerç, la indústria i els serveis en la Comunitat de Madrid. 

Sobre la Fundación para el Conocimiento madri+d 

La Fundación para el Conocimiento madri+d és una iniciativa de la Conselleria d'Educació, Joventut i Esport de la Comunitat de Madrid creada el 2002 els objectius fonamentals de la qual són contribuir a fer de la qualitat de l'educació superior, la ciència, la tecnologia i la innovació un element clau de la competitivitat i el benestar dels ciutadans. Una part essencial del seu treball consisteix en donar suport en la creació, consolidació i finançament de les noves empreses de base tecnològica de la Comunitat de Madrid, així com afavorir una cultura més procliu a l'emprenedoria basada en la tecnologia. A més, desenvolupa programes i presta serveis en acreditació i qualitat de l'educació superior, transferència de tecnologia, participació en programes europeus de recerca i comunicació i cultura científica. 

A més, desenvolupa programes i presta serveis en acreditació i qualitat de l'educació superior, transferència de tecnologia, participació en programes europeus de recerca i comunicació i cultura científica.