Entrevista

“Tots els qui participem en el Mundial formem part d’un engranatge perfecte”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Voluntaris FEB – CaixaBank al Mundial de bàsquet femení 2018

Fa cinc anys va néixer el programa de voluntaris FEB – CaixaBank, una iniciativa liderada per la Federació Espanyola de Bàsquet amb motiu del Mundial de bàsquet masculí 2014 que es va organitzar a Espanya. Amb el pas del temps, la comunitat de voluntaris s’ha consolidat i ha anat augmentant en cada acció organitzada al voltant del bàsquet. Avui, quatre anys després d’aquella cita esportiva històrica, més de 300 persones formen part de l’equip de voluntaris del nou Mundial de Bàsquet, en aquest cas femení, que també té lloc a Espanya. D’entre aquestes persones, n’hi ha 10 que són empleats de CaixaBank i que hi aporten tota la il·lusió, la dedicació i el treball altruista perquè la competició sigui un èxit. D’entre els voluntaris, Esther Fernández és una de les protagonistes. La sotsdirectora comercial de CaixaBank a l’oficina Avenida Islas Canarias de Tenerife compagina aquests dies la seva feina amb la tasca de voluntària. No és l’única experiència que té en el voluntariat, igual que els altres milers d’empleats de CaixaBank. Immersa ja al campionat, l’Esther ha compartit amb nosaltres les seves primeres impressions d’un esdeveniment en el qual la selecció lluitarà per arribar a dalt de tot.

 

Esther Fenández, voluntària al Mundial FIBAWWC i empleada de CaixaBank a Tenerife

Esther, com ha rebut Tenerife un esdeveniment tan important com el Mundial de bàsquet femení?

Doncs s’ha rebut amb molt d’entusiasme. A l’illa hi ha una gran afició pel bàsquet i tenir aquí les 16 millors seleccions del món... Com t’ho diria? És emocionant! És una oportunitat única de mostrar al món com viu l’afició canària l’esport.

Tu ets un exemple d’aquest gran suport, i com tu els voluntaris del programa FEB-CaixaBank. Què et sembla l’experiència?

He de confessar que és la primera vegada que participo com a voluntària en un esdeveniment esportiu, tot i que vaig néixer a Barcelona i vaig viure els Jocs Olímpics del 92, però m’entusiasma el bàsquet i m’apassiona el voluntariat. Com creus que és la meva experiència amb aquesta combinació? ;-)

Sense els voluntaris seria molt complicat tirar endavant un esdeveniment com aquest. Sentiu que sou una part indispensable per al Mundial?

Per descomptat! Tots i cadascun dels que participem en el Mundial, voluntaris o no, en som una part indispensable. Formem part d’un engranatge perfecte i sabem què passa quan salta una peça d’aquest engranatge.

I els companys de CaixaBank? Com és el vostre dia a dia?

Afortunadament, vam començar el voluntariat en aquest esdeveniment un cap de setmana, de manera que vam tenir prou temps per acomodar-nos en les nostres respectives funcions, perquè a partir del dimarts ja no pararem: jo, per exemple, he d’estar al pavelló Santiago Martín a les 16.30 h. Sortiré de treballar, menjaré amb presses, em posaré l’uniforme i... som-hi! Arribaré a casa cap a les 22.30 h, cansada i alhora satisfeta, i me n’aniré a dormir per afrontar el dia següent amb la mateixa il·lusió.

Segur que ja tens alguna anècdota per explicar...

Oh, i tant! El diumenge vaig tenir l’honor de cantar la cançó d’aniversari a Fernando Romay amb el grup de nens que participaven en el Give me five, el passadís que es fa a les jugadores per fer-ne la presentació abans de començar el partit.

Centrem-nos amb les qüestions esportives. Com veus la selecció espanyola? Guanyarem el Mundial a Tenerife?

La trajectòria és molt bona i tenim possibilitats. Deu ser per algun motiu que siguem les campiones d’Europa i les actuals subcampiones del món. Una medalla es quedarà a casa amb seguretat, però les americanes són un os dur de rossegar...

A més d’aquest Mundial, la teva tasca com a voluntària s’estén a altres àmbits... Quins són i per què vas començar com a voluntària?

Mare meva! Em podria passar mitja vida explicant-te la meva tasca com a voluntària. Des de muntar una ONG amb les amigues fa molts anys a Barcelona fins a ser actualment una part molt activa de l’Associació de Voluntaris de ”la Caixa” aquí a Tenerife. I estic implicada en diversos àmbits (com pots veure, soc aquí), però el que m’apassiona més és ajudar els sectors desafavorits: infants i persones amb discapacitat.

Et desitjo molta sort, i també a la selecció...

Moltes gràcies! Hem d’aconseguir el Mundial! #CreiemEnElBàsquet #UnSomniCompartit

 

NOTÍCIES RELACIONADES