Nota de premsa

LA CNMV, BME i entitats financeres s'uneixen per innovar amb la tecnologia blockchain

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
La ciberseguretat és una prioritat estratègica per a CaixaBank.

• La prova pilot realitzada ha demostrat que és possible reduir en més del 70% el temps necessari per registrar emissions de warrants, la qual cosa millora l'eficiència i garanteix la seguretat del procés.

• Han col•laborat amb la CNMV i BME per a la realització d'aquesta iniciativa Banc Santander, BBVA, BNP Paribas, CaixaBank, Commerzbank i Société Générale.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), BME i un grup d'entitats financeres format per Banc Santander, BBVA, BNP Paribas, CaixaBank, Commerzbank i Société Générale han col·laborat durant el passat any en un projecte denominat Fast Track Listing (FTL), que usa tecnologia blockchain.

L'objectiu ha estat simplificar els processos i rebaixar els temps necessaris en el registre d'emissions. S'ha comprovat que la utilització de la tecnologia blockchain pot millorar l'eficiència en temps i recursos, augmentar la seguretat i incrementar la traçabilitat dels processos.

El projecte, que s'està desenvolupant de forma col·laborativa, ha inclòs la realització d'una prova de concepte que s'ha dut a terme amb èxit i que va consistir en el registre d'una emissió de warrants. Aquesta prova va demostrar que és possible realitzar el procés en 48 hores enfront d'un termini mitjà de més d'una setmana (més d'un 70% de reducció), gràcies a la connexió de tots els sistemes, la validació automàtica de requisits i la seva transparència.

Després dels bons resultats obtinguts, la CNMV ha decidit seguir treballant en els possibles usos d'aquesta tecnologia en els seus processos i continuar amb el projecte. BME i tots els emissors de warrants nacionals (BBVA, Caixabank i Banc Santander) i internacionals (BNP Paribas, Commerzbank i Société Générale) també estan contribuint activament.

 

NOTÍCIES RELACIONADES