Nota de premsa

Sustainalytics situa a CaixaBank com el millor banc d’Espanya en el seu rating de riscos ESG

Rànquing elaborat per l’empresa de Morningstar, líder en rating ESG i govern corporatiu

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Seu de CaixaBank

• CaixaBank millora 11 llocs la seva qualificació, situant-se en Risc Baix, i aconsegueix la posició 30 del rànquing mundial d'entre 406 bancs analitzats.

• L'entitat figura com el primer banc a Espanya amb 19 punts, després de rebre una millor qualificació de l'analista respecte a 2020 gràcies a l'avanç en la gestió dels riscos ESG.

• Aquest reconeixement arriba després de la recent inclusió, per desè any consecutiu, de CaixaBank al Dow Jones Sustainability Index (DJSI), on l'entitat ha obtingut la màxima puntuació (100 punts) a les àrees de gestió del risc, inclusió financera i reporting social i ambiental.

CaixaBank ha millorat la seva qualificació a l'índex de ràting ESG Sustainalytics 2021 i s'ha situat com el primer banc espanyol. Sustainalitycs, companyia de Morningstar que mesura l'acompliment de les empreses en matèria mediambiental, social i de govern corporatiu, ha evolucionat la puntuació de CaixaBank de risc mitjà a risc baix i ha fet escalar a l'entitat financera 11 llocs en la classificació general fins a situar-se a la posició 30 del rànquing mundial d'entre els 406 bancs analitzats.

En la valoració del 2021, CaixaBank compta amb 19 punts, 3,6 punts de millora respecte a la valoració del mateix analista en 2020. Al mateix temps, l'entitat ha obtingut una millora global del 16%.

Aquesta millora es deu a la pujada de 9’5 punts de la nota en la gestió de riscos ESG, fins a situar-se en 64’3 punts i ocupar una posició sòlida de l'índex. El motiu argumentat per la signatura independent que impulsa aquest rànquing és la “adequada implementació de les polítiques i els controls en qüestions de governança”. D'altra banda, CaixaBank també ha incrementat l'exposició al risc en un punt degut a riscos relacionats amb la governança del producte, la privacitat i la seguretat de les dades i l'ètica empresarial.

CaixaBank, un model de banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació social. Fruit de l'herència que ha rebut, manté una actitud de servei a la societat i als seus clients. La sostenibilitat és una de les línies del Pla Estratègic 2019-2021 de l'entitat que, a més, compta amb un Pla de Banca Socialment Responsable.

Entre els principals compromisos del banc destaca el treball per la inclusió financera, amb una àmplia capil·laritat de la xarxa d'oficines. CaixaBank és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals.

D'altra banda, manté un compromís amb la cultura financera a través de múltiples iniciatives per ajudar al fet que les persones prenguin millors decisions en la gestió de la seva economia. A més, part de la seva plantilla participa en tasques de voluntariat durant les setmanes socials i és una de les entitats espanyoles més valorades en voluntariat corporatiu.

CaixaBank compta amb un Comitè de Sostenibilitat, dependent del Comitè de Direcció, que és el responsable de realitzar el seguiment de l'estratègia i les pràctiques de sostenibilitat. De fet, recentment l'entitat ha rebut diversos reconeixements per la seva política i bones pràctiques. Sense anar més lluny, al Dow Jones Sustainability Index (DJSI) publicat fa uns dies, CaixaBank roman, per desè any consecutiu, entre els bancs més sostenibles del món. L'entitat va obtenir la màxima puntuació (100 punts) en lás àrees de gestió del risc, inclusió financera i reportins social i ambiental.

Així mateix, CaixaBank és una de les entitats financeres líders en la lluita contra el canvi climàtic, amb múltiples compromisos com la inclusió en el Compromís Col·lectiu per l'Acció Climàtica de Nacions Unides; la incorporació a la llista RE100, on CaixaBank va ser la primera organització espanyola inclosa en aquesta iniciativa que pretén incrementar la demanda i el subministrament d'energies netes; l'adhesió al Grup Espanyol de Creixement Verd; l'adhesió a les recomanacions de la Task Force on Climate-related Financial Disclosures, que tenen com a objectiu principal augmentar les mesures adoptades en resposta als riscos financers relacionats amb el clima i la qualitat del reporti; la participació als Principis de Banca Responsable, que estan dissenyats per guiar als bancs a alinear estratègicament el seu negoci als objectius de desenvolupament i sostenibilitat a nivell internacional, regional i nacional; així com la recent incorporació com a membre fundador de Net Zero Banking Alliance per la qual el sector bancari es compromet a aconseguir les emissions netes zero en 2050 en línia amb l'objectiu 1.5 °C, alineat amb l'Acord de París i l'impuls del qual és l'objectiu clau global de l'actual COP26.

 

NOTÍCIES RELACIONADES