Nota de premsa

Sonae signa amb CaixaBank dos préstecs sostenibles per import de 100 milions d'euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Seu de Sonae a Maia (Portugal).

• A més, el grup empresarial lusità, assessorat per Grup CaixaBank, ha llançat un dels primers bons sostenibles del mercat europeu amb objectius igualtat de gènere en càrrecs directius.

Sonae ha signat dos acords de finançament sostenible amb CaixaBank per un valor conjunt de 100 milions d'euros amb l'objectiu de promoure la sostenibilitat i generar un impacte positiu en el planeta i en la societat. En aquestes operacions s'ha vinculat el marge dels finançaments als resultats de la companyia en termes de sostenibilitat i governança. Concretament, Sonae s'ha compromès a fomentar la igualtat i equitat en càrrecs directius (Women in Leadership) i a reduir les emissions de CO2, indicadors els resultats positius dels quals reduiran el tipus d'interès del préstec.

D'altra banda, Sonae ha emès a Portugal, a través de BPI (Grup CaixaBank), un bo sostenible de 50 milions d'euros vinculat al foment de la igualtat de gènere en càrrecs directius. Es tracta d'un dels primers finançaments formalitzats a Europa que incorporen un indicador d'aquestes característiques.

Amb aquestes transaccions pioneres, Sonae reforça la seva estratègia de creixement sostenible i vincula la seva política financera a criteris ESG (Ambiental, Social i Governabilitat). Aquestes transaccions de finançament sostenible estan alineades amb els principis de sostenibilitat de la Loan Market Association i han comptat amb la validació de la materialització dels indicadors i objectius per KPMG.

Sobre Sonae

Sonae és una multinacional que gestiona una cartera diversificada de negocis en les àrees del comerç detallista, serveis financers, tecnologia, centres comercials i telecomunicacions. La seva missió és crear valor econòmic i social a llarg termini, portant els beneficis del progrés i de la innovació a un número cada vegada major de persones.

Present en a prop de 70 països i amb un volum de negocis de 6.400 milions d'euros el 2019, Sonae assumeix la sostenibilitat com a part integrant del gènesi del Grup i de la forma de gestionar els negocis, sobretot a través dels cinc eixos d'actuació prioritàris: CO2 i canvis climàtics, Naturalesa i biodiversitat, Plàstics, Desigualtats i desenvolupament inclusiu i Suport a la comunitat.

Sonae ha assumit recentment el compromís de la neutralitat de carboni en 2040, deu anys abans de la meta definida per la Unió Europea. Per fer-ho, el Grup ja està treballant en la reducció del 54% de les seves pròpies emissions encara en aquesta dècada.

CaixaBank, compromès amb el finançament sostenible

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull quatre importants principis d'actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. L'entitat dona suport, mitjançant la seva activitat, a iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

El banc dirigit per Gonzalo Gortázar ha emès durant 2020 un bo verd per 1.000 milions d'euros per finançar projectes d'energia renovable i edificis energèticament eficients i un bo social per 1.000 milions d'euros per mitigar els efectes de la COVID-19 a través del finançament de pimes i microempreses de les zones més desafavorides d'Espanya. CaixaBank va ser el primer banc espanyol a emetre un bo social el 2019 per donar suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Des de 2017, el banc ha mobilitzat un total de 27.300 milions d'euros en finançaments sostenibles, amb un total de 116 operacions, consolidant-se d'aquesta manera com un dels principals bancs de finançament sostenible a Europa.

 

NOTÍCIES RELACIONADES