Nota de premsa

Smart Comfort guanya els Premis EmprenedorXXI a Navarra

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Entrega dels premis a Navarra

• L'empresa, creada l’any 2016 per Aida Loperena i Gabriel Viscarret, pretén augmentar la productivitat en granges intensives a través de la millora del benestar animal.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional a Silicon Valley o a Cambridge.

L'empresa Smart Comfort ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Navarra, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. A Navarra, també compten amb el suport del Govern de Navarra a través del Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Navarra (CEIN).

Smart Confort ha estat elegida pel Jurat que l'ha escollit per ser una iniciativa “innovadora, amb compromís amb el projecte empresarial i que ja ha assolit diverses fites que demostren el seu valor”. L'empresa va ser creada l'any 2016 per Aida Loperena i Gabriel Viscarret per donar empara al projecte AVIR, mitjançant el que milloren la productivitat en granges intensives a través de la millora del benestar animal.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

El guardó s'ha lliurat dins de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria DayOne Innovation Summit, un programa creat per CaixaBank DayOne que ha reunit els principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Navarra.

La directora territorial de la CaixaBank Ebre, Isabel Moreno; eldirector financer d'ENISA, Pedro Da Silva; i el Conseller de Desenvolupament Econòmic i Empresarial del Govern de Navarra, Manu Ayerdi; han presidit l'entrega del premi i han reconegut l'actitud i la qualitat dels projectes dels emprenedors. A més, han participat la Directora Executiva de Negocis i Emprenedors de CaixaBank, Ana Díez Fontana; i la Consellera Delegada de CEIN, Pilar Irigoien; a més del guanyador del Premi Emprenedor XXI de l'any passat, Jon Asin, de BeePlanet Factory.

Les altres quatre empreses finalistes han estat Cocuus System Ibèrica, una empresa de base tecnològica que treballa en innovació culinària; Familiados Healthtech, una plataforma de cuidadors professionals per trobar ajuda especialitzada en menys d'una hora; Fuvex, una empresa que reemplaça helicòpters tripulats per drons de llarg abast amb fins a un 90% de reducció de cost en inspecció d'infraestructura lineal i serveis marítims; i Inbiot Monitoring, per al disseny, desenvolupament i fabricació de solucions Smart per a la monitorització i millora de la Qualitat de l'aire interior.

Jornada DayOne Innovation Summit a Navarra

A la jornada DayOne Innovation Summit celebrada al Planetari de Pamplona, l'entitat ha reunit a més de 200 persones. Durant la jornada, s'han celebrat tallers, masterclass, ponències i taules rodones, on experts com Benigno Lacort, CEO de Sènior Economy Forum; Alberto Bernal, responsable de la pràctica global de Ciutats Intel·ligents: Minsai; Santiago Ybáñez. enginyer de desenvolupament per a nous sistemes de seguretat de Securitas Direct; Ernesto Bravo. CEO de Familiados; o Raquel Roca, Directora de Màster Talent Era Ditigal, entre d'altres, han explicat les noves tendències del sector i les peculiaritats de les necessitats del segment de població denominat com Sènior i les necessitats creixents de mobilitat entre els empresaris

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, a la qual han participat un total de 993 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes), que rebran 5.000 euros.

A més, es guardonarà les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d'impacte social i sostenibilitat), que rebran una dotació econòmica de 15.000 euros.

Els guardons reben el suport de les divisions de CaixaBank especialitzades en cadascun d'aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank).

A més del premi econòmic, els guanyadors d'ambdues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d'acompanyament internacional que els portarà, en funció del seu perfil, a Silicon Valley, per participar en un programa organitzat per Esade, en col·laboració amb la Singularity University, o a la Universitat de Cambridge (Regne Unit), on s'imparteix un prestigiós curs internacional de creixement empresarial per a start-ups, Ignite Fast Track.

Així mateix, la convocatòria té el suport i la col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l'Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que mitjançant BFK Awards atorgarà un accèssit a la innovació a una start-up portuguesa.

13 anys de trajectòria: més de 5 milions en premis i prop de 7.000 participants

Des de la seva creació l'any 2007, Enisa i CaixaBank han invertit 5,2 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 360 empreses.

Al llarg de la seva història, prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i, cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria hi han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder en banca detallista a Espanya i un dels més importants de Portugal, on controla el 100 % de BPI. El banc, presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té 15,6 milions de clients al mercat ibèric; disposa de la xarxa comercial més gran de la península, amb prop de 5.000 oficines, i continua reforçant el lideratge en banca digital amb 6,3 milions de clients digitals.

El 2019, CaixaBank ha estat escollit Millor Banc a Espanya, Millor Banca Responsable a Europa Occidental i Millor transformació bancària a Europa Occidental per la revista britànica Euromoney. Uns reconeixements que s'afegeixen als de Millor Banc a Espanya i Millor Banc a Europa Occidental per la revista Global Finance, i al Banc de l'Any a Espanya 2018 per la revista The Banker.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d'Indústria i Pime (Secretaria General d'Indústria i Pime del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme) que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors.

L'univers d'empreses que s'adrecen a Enisa cercant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius d'Enisa no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports que van des dels 25.000 euros fins a un milió i mig.

La cartera històrica d'Enisa supera els 6.600 préstecs en més de 5.900 empreses per un import total de més de mil milions d'euros.