Nota de premsa

Silvia Ezquerra és la finalista de la fase territorial del Premi Dona Empresària impulsat per CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Sílvia Ezquerra, presidenta de Talleres Ezquerra Seamers SL i Sommetrade SL, i José Luis Larriu, director de Banca d'Empreses de CaixaBank a Navarra

La directiva de Talleres Ezquerra Seamers SL i Sommetrade SL, empreses ubicades a San Adrián aspira a ser la representant espanyola en els premis IWEC Awards 2017, que se celebraran a la seu de Microsoft en Seattle, el pròxim novembre.

La finalista ha estat escollida entre d’altres empresàries navarreses després de valorar diferents aspectes relacionats amb la seva trajectòria empresarial.

El Premi Dona Empresària és una mostra del suport de CaixaBank a les iniciatives que contribueixen a avançar en la igualtat de gènere.

Silvia Ezquerra, presidenta de Talleres Ezquerra Seamers SL i Sommetrade SL, ha estat seleccionada per la direcció territorial de Navarra en la fase territorial del Premi Dona Empresària impulsat per CaixaBank. La guanyadora ha estat escollida després d'identificar i valorar diferents candidatures a la fase territorial del Premi Dona Empresària. José Luis Larriu, director de Banca d'Empreses de CaixaBank a Navarra, ha comunicat personalment a Silvia Ezquerra la seva designació com a representant de Navarra en el Premi Dona Empresària de CaixaBank. Larriu ha explicat sobre l'elecció que "hem escollit a Silvia Ezquerra després d'analitzar la seva trajectòria professional i la seva obstinació a convertir Tallers Ezquerra Seamers SL i Sommetrade SL en dues empreses referents en el sector impulsant la seva internacionalització.

Silvia Ezquerra, guanyadora a Navarra del Premi Dona Empresària impulsat per CaixaBank, ha assenyalat que "ser seleccionada com la finalista de Navarra d'aquests premis corrobora que qualsevol executiu, home o dona, amb altes responsabilitats de gestió ha de tenir com a prioritat el desenvolupament, la satisfacció, el compromís i, per descomptat, la igualtat d'oportunitats dels membres de la seva organització. Perquè les dones empresàries triomfin necessiten, sobretot, que altres homes i dones confiïn en elles ".

Després de la fase territorial, Ezquerra i la resta de finalistes aspiren al Premi Dona Empresària que pretén identificar les líders del món corporatiu amb una reconeguda trajectòria professional a Espanya. A més, la guanyadora d'aquest premi serà, per primer cop, la representant espanyola en els IWEC Awards 2017, al costat d'altres 40 empresàries procedents de 20 països. L'acte de lliurament d'aquests guardons internacionals tindrà lloc a la seu de Microsoft a Seattle (Estats Units), el proper 14 de novembre, dins de la 10a Conferència International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), una xarxa global de dones empresàries líders de tot el món amb l'objectiu de crear i distribuir la riquesa en el món empresarial.

Impulsora d'un grup empresarial familiar

Silvia Ezquerra Lavega, nascuda a Pamplona el 13 de març de 1972, i resident sempre a San Adrián. Després de la defunció del seu pare, va prendre possessió de la presidència del grup als 35 anys d'edat. Amb la seva exitosa gestió ha contribuït a la consolidació i creixement de l'empresa familiar, de manera que ha aconseguit posicionar-la com a un actor referent en la indústria alimentària a nivell nacional i internacional en fabricació, reconstrucció i manteniment de tancadores d'envasos metàl•lics, així com d’omplidores de tot tipus (pistó, buit, telescòpiques, gravetat, etc.) utilitzades per les empreses del sector de l'alimentació dedicades a les conserves vegetals, càrnies, de peix i d’envasos, en general.

Així mateix, no només ha donat continuïtat al negoci familiar, sinó que ha impulsat de forma notable el creixement i la internacionalització de, principalment, Talleres Ezquerra Seamers SL i Sommetrade SL, on realitza la gestió de forma directa, impulsant l'ocupació i desenvolupament en ambdues empreses, de manera que el grup continua sent un referent industrial a la zona. Talleres Ezquerra Seamers SL i Sommetrade SL són dues empreses que formen part del Grupo Ezquerra, que dóna feina en conjunt a 120 persones i en el qual també s'inclouen altres empreses nacionals i internacionals com Comercial Somme, Cerradoras López Galicia, Somme Maroc i Somme Perú, aquesta última en procés de constitució.

CaixaBank, amb la igualtat de gènere i la diversitat

El Premi Dona Empresària és una de les múltiples iniciatives a les que CaixaBank s'ha sumat per avançar en la lluita per la paritat. Un altre exemple és l'adhesió de l'entitat al 'Women's Empowerment Principles, de l'ONU Dones i del Pacte Mundial de les Nacions Unides, amb la qual assumeix el compromís públic d'alinear les seves polítiques per contribuir a la igualtat de gènere. En la mateixa línia, CaixaBank subscriu l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per treballar en incrementar la representativitat de la dona en posicions directives. Així mateix, l'entitat financera forma part del Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures anta discriminatòries; i de l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional.

Seguint amb aquest compromís, CaixaBank impulsa activament polítiques i mesures per contribuir a la igualtat d'oportunitats entre els seus professionals. Al desembre de 2016, el 37% de posicions directives de CaixaBank estava ocupat per dones, així com el 52,6% de la plantilla. A nivell de la Direcció Territorial de Navarra, destaca que les dones directives representen el 57,3%, i les dones en plantilla suposen un 44%. A més, l'entitat compta amb un Programa d'Igualtat i Conciliació per fomentar la conciliació de la vida personal, familiar i professional, i té un Pla d'Igualtat per fomentar i contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES