Nota de premsa

Secot Aragó i MicroBank subscriuen un conveni de col·laboració per incentivar l'autoocupació i l'activitat emprenedora

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Moment de la signatura entre MicroBank i Secot Aragó

El conveni signat entre Secot Aragó i MicroBank facilitarà l'accés al finançament d'emprenedors per contribuir a la posada en marxa de nous negocis, amb l'objectiu de potenciar la creació d'ocupació.

MicroBank és l'única entitat a Espanya dedicada exclusivament al finançament de necessitats personals i projectes empresarials i de negoci a través de microcrèdits.

El president de la delegació de Secot a l’Aragó, Manuel Montañés, la directora de Negoci de MicroBank, Núria Danés, i el director de l'Àrea de Negoci Alt Aragó de CaixaBank, Carlos Lacosta, han signat un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. Amb la signatura d'aquest acord s'estableix una línia de finançament d'1 milió d'euros. Els beneficiaris seran persones físiques i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros.

Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de fins a 25.000 euros (amb un límit del 95% de la inversió). Els projectes hauran de comptar amb un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat elaborat per l'entitat.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l'equip que sol·licita el préstec i a la viabilitat del projecte, podent accedir persones freturoses de garanties i avals.

En virtut d'aquest conveni, Secot Aragó es compromet a detectar les necessitats de finançament, dirigides a promoure l'autoocupació i a l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d'autònoms, així com a facilitar serveis de suport i assessorament empresarial, analitzar la viabilitat del projecte i dirigir a les persones físiques o jurídiques assessorades per l'entitat a MicroBank perquè aquesta analitzi, i si s’escau, aprovi les sol·licituds de finançament.

Secot Aragó té entre les seves finalitats socials ajudar i prestar assessorament tècnic a institucions, entitats socials i empreses, principalment petites i mitjanes, així com a emprenedors que per les seves condicions econòmiques i socials tenen dificultats per accedir a una assessoria comercial, tant per a la creació i posada en marxa dels projectes empresarials com per a la superació de les seves dificultats i expansió posterior. Aquest assessorament és prestat pels socis de ple dret de Secot, persones físiques prejubilades o jubilades que, en la seva qualitat de professionals o experts, actuen a títol gratuït i confidencial, com a voluntaris limitant el seu treball a l'estricta assessoria i consell, sent en tot cas l'entitat o persona consultant la que amb tota llibertat pren la decisió de tenir en compte o no les recomanacions que aquests assessors puguin oferir-los.

MicroBank, el banc social especialitzat en microfinances participat íntegrament per CaixaBank, és l'únic banc a Espanya dedicat exclusivament al finançament de projectes a través de microcrèdits. El banc ofereix microcrèdits destinats a autònoms, emprenedors i microempreses; i microcrèdits personals i familiars, que tenen com a objectiu atendre necessitats que permetin superar una dificultat temporal i facilitin el desenvolupament personal i familiar.

Durant l'exercici de 2016, MicroBank ha concedit a Aragó un total de 267 préstecs destinats a autònoms, emprenedors i microempreses per un import de 2,7 milions d'euros. Per finançar projectes personals i familiars, el banc ha aportat 7,2 milions d'euros a 1.793 iniciatives.

Acords amb més de 570 entitats socials

En la concessió dels microcrèdits, a més de la xarxa de més de 5.000 oficines de CaixaBank, col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries dels crèdits, a més d'assessorar i realitzar el seguiment dels projectes. Fins al moment, MicroBank ha signat convenis amb 577 entitats socials de tota Espanya que vetllen per la viabilitat dels projectes finançats. Les entitats socials col·laboradores són organitzacions de tot tipus amb experiència en accions d'assistència econòmica o social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora.

 

NOTÍCIES RELACIONADES