Nota de premsa

Rithmi guanya els Premis EmprenedorXXI a la Comunitat Valenciana

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Entrega dels PEXXI a la Comunitat Valenciana

• Rithmi és la creadora d'un monitor intel·ligent de la salut del cor amb detecció de fibril·lació auricular en temps real per a la prevenció de l'ictus.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional en alguns dels principals hubs d’innovació del món.

• Per continuar impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora en aquesta situació excepcional que estem vivint per la COVID-19, l'acte d'entrega s'ha realitzat de forma telemàtica, en una sessió on han participat Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana; José Bayón, conseller delegat d'Enisa, i Eloi Gómez, CEO de Jeff, entre altres ponents.

L'empresa Rithmi ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a la Comunitat Valenciana, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. A la Comunitat Valenciana, també hi participen com a entitats organitzadores l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), el Centre Europeu d'Empreses Innovadores de València (CEEI València) i Lanzadera / Marina d'Empresas.

Rithmi és la pionera del Computational Predictive Care. Creadora d'un monitor intel·ligent de la salut del cor amb detecció de fibril·lació auricular en temps real per a la prevenció de l'ictus. D'una banda, és un dispositiu wearable capaç de detectar arrítmies en temps real gràcies a la tecnologia que incorpora; i per un altre, és una plataforma cloud en què uns altres fabricants de wearables es poden connectar i utilitzar el seu algoritme únic amb contracte de llicència d'ús.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional en alguns dels principals hubs d’innovació del món.

Malgrat la situació excepcional que estem vivint per la COVID-19, CaixaBank i Enisa segueixen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important tasca que desenvolupen. En aquesta ocasió, l'acte d'entrega s'ha realitzat de forma telemàtica, en una sessió on han participat Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana; José Bayón, conseller delegat d'Enisa; Ana Luján, directora de DayOne València, i Eloi Gómez, CEO de Jeff. A més, tant el guanyador com els finalistes també han estat presents i han presentat els seus projectes.

En aquesta edició, a la Comunitat Valenciana han participat 91 empreses. Les finalistes, a més de Rithmi, han estat: Airhopping, Electric Molo, NEXT Electric Motors i Zeus Smart Visual Data.

  • Airhopping té la missió de fer que la gent viatgi més. Actualment això ho fan a través d'un cercador de vols que és l'únic al món que permet afegir destins gratis al viatge que l'usuari tenia pensat inicialment.
  • Electric Molo és el primer servei de mobilitat per subscripció a Europa. Neix com motosharing 100% valencià amb el propòsit d'oferir un servei de mobilitat multimodal i paquetizat accessible des d'una sola APP.
  • En NEXT Electric Motors creen motos elèctriques per accelerar la transició cap a la mobilitat urbana sostenible. Les seves motos elèctriques són molt adequades per moure's per ciutat tant per a particulars com per a empreses. NEXTNX1 és una moto elèctrica amb una de les millors relació qualitat/preu/autonomia del mercat.
  • Zeus Smart Visual Data, companyia especialitzada en dashboard (quadres de comandament) molt visuals i totalment personalitzats, s'ha posicionat en molt poc temps com empresa líder en la visualització i monitorització de dades. Amb eines analítiques "emocionals" les companyies poden veure en temps real la seva activitat, cosa que aquesta passant en la seva organització, en grans pantalles o videowalls passant així del Big Data al Smart Visual Data.

Per escollir al guanyador de la Comunitat Valenciana, el jurat, integrat per representants de CaixaBank, Enisa, IVACE, CEEI València i Lanzadera, entre altres agents de l'ecosistema emprenedor valencià, s'ha reunit virtualment per prendre aquesta decisió. A més de decidir l'empresa guardonada en aquesta comunitat, el jurat també ha hagut d'utilitzar els recursos tecnològics per deliberar les millors empreses de Madrid, Extremadura, Castella i Lleó i Portugal.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, a la qual han participat un total de 993 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes), que rebran 5.000 euros.

A més, es guardonarà les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d'impacte social i sostenibilitat), que rebran una dotació econòmica de 15.000 euros.

Els guardons reben el suport de les divisions de CaixaBank especialitzades en cadascun d'aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank).

A més del premi econòmic, els guanyadors d'ambdues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d'acompanyament internacional en alguns dels principals hubs d’innovació del món, com Silicon Valley o Cambridge.

Així mateix, la convocatòria té el suport i la col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l'Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que mitjançant BFK Awards atorgarà un accèssit a la innovació a una start-up portuguesa.

13 anys de trajectòria: més de 5 milions en premis i prop de 7.000 participants

Des de la seva creació l'any 2007, Enisa i CaixaBank han invertit 5,2 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 360 empreses.

Al llarg de la seva història, prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i, cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria hi han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder en banca detallista a Espanya i un dels més importants de Portugal, on controla el 100 % de BPI. El banc, presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té 15,5 milions de clients al mercat ibèric; disposa de la xarxa comercial més gran de la península, amb més de 4.500 oficines, i continua reforçant el lideratge en banca digital amb 6,5 milions de clients digitals.

El 2019, CaixaBank ha estat escollit Millor Banc a Espanya, Millor Banca Responsable a Europa Occidental i Millor transformació bancària a Europa Occidental per la revista britànica Euromoney. Uns reconeixements que s'afegeixen als de Millor Banc a Espanya i Millor Banc a Europa Occidental per la revista Global Finance, i al Banc de l'Any a Espanya 2018 per la revista The Banker.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d'Indústria i Pime (Secretaria General d'Indústria i Pime del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme) que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors.

L'univers d'empreses que s'adrecen a Enisa cercant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius d'Enisa no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports que van des dels 25.000 euros fins a un milió i mig.

La cartera històrica d'Enisa supera els 6.600 préstecs en més de 5.900 empreses per un import total de més de mil milions d'euros.

Sobre IVACE i CEEI València

L'Institut Valencià de Competitivitat empresarial, dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, és  l'encarregat de la gestió de la política industrial de la Generalitat i el suport a les empreses en matèria d'innovació, emprenedoria, internacionalització i captació d'inversions, així com la promoció d'enclavaments tecnològics, la seguretat industrial de productes i instal·lacions industrials, la metrologia, vehicles i el foment de l'estalvi, l'eficiència energètica i les fonts d'energies renovables, així com la gestió de la política energètica de la Generalitat.

En matèria de R+D i innovació empresarial, l'IVACE té com a objectius incrementar la inversió de les PIMES en R+D i innovació, potenciar la creació de llocs de treball estable i de qualitat, impulsar la creació d'empreses innovadores i de base tecnològica, potenciar la transformació digital de les empreses i facilitar  la participació de les empreses en les convocatòries del programa operatiu H2020.

Per la seva part, el Centre Europeu d'Empreses Innovadores de València (CEEI València) promou l'emprenedoria i la innovació, donant suport a la creació d'empreses innovadores, la seva consolidació i creixement; amb l'objectiu de generar riquesa i treball en el teixit empresarial valencià.

Sobre Lanzadera / Marina Empresas

La incubadora i acceleradora de startups Lanzadera forma part, juntament amb EDEM Escola d'Empresaris i la societat d'inversió Angels, del pol d'emprenedoria Marina d'Empresas. Es tracta d'una iniciativa de Juan Roig situada en la Marina de València que té la missió de formar, assessorar i finançar als emprenedors d'avui i del futur i que constitueix una aposta per la creació de riquesa, el treball i el foment de la cultura de l'emprenedoria.

Lanzadera ofereix diferents programes en funció de la tipologia i de la maduresa de les empreses i els projectes. A més, compta amb acords Corporate amb grans companyies, en què es brinda als emprenedors la possibilitat de resoldre nous reptes d'innovació que aquestes plantegen. Per formar part dels programes, els emprenedors poden enviar el seu projecte a www.lanzadera.es.

 

NOTÍCIES RELACIONADES