Reportatge

Primer “Informe Anual del Projecte de Valor Social” de CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

L'equip de Banca Privada de CaixaBank acaba de presentar el primer informe sobre les noves tendències, iniciatives i activitats dins l'àmbit de la Filantropia i Inversió Socialment Responsable (ISR) el 2017. L'entitat és la primera del sector financer espanyol a oferir una iniciativa d'assessorament en filantropia, una àrea que cada vegada genera un major interès entre els clients de banca privada.

Fruit d'aquest treball, CaixaBank ha estat premiada per Euromoney com a Millor Banca Privada d'Espanya en Assessorament Filantròpic i d'Inversió Socialment Responsable per quart any consecutiu.

Durant l'últim any, CaixaBank ha dut a terme 112 sessions informatives a diverses ciutats de la geografia espanyola com són La Corunya, Vigo, Valladolid, Madrid, Sevilla, Tenerife, Marbella, Màlaga, Alacant, València, Castelló, Tarragona, Barcelona, Saragossa, Logronyo, Pamplona, Bilbao, Burgos i Palma de Mallorca.

És una unitat especialitzada, pionera en el sistema bancari nacional, que posa a la disposició dels clients diferents solucions amb les quals poder satisfer les seves inquietuds en aquests camps

En el pròleg d'aquest primer informe, el director executiu de Banca Privada i Premier a CaixaBank, Victor Allende, ha definit amb detall aquest projecte i els seus objectius. Al mateix temps, Allende ha destacat que, amb aquesta iniciativa, l'entitat vol “desenvolupar espais en els quals poder conèixer, debatre i aprendre, alimentant una creixent demanda per part dels clients, que és encara major en països del nostre entorn.”

Les trobades amb clients i stakeholders han servit per desenvolupar en profunditat aquest pioner programa basat en propostes sobre fundacions, mecenatge, emprenedoria i inversió socialment responsable.

El començament d'un camí il·lusionant

L'estratègia impulsada per l'entitat ofereix un servei exclusiu d'assessorament en filantropia per als seus clients de banca privada amb l'objectiu de donar suport a projectes socials, científics o culturals a través de diferents vehicles d'inversió i donació.

En el món de la banca, cada vegada més canviant i dinàmic, encara sorprenen aquells espais per conquerir. En el cas que ens ocupa, a més, es tracta de donar un altre pas endavant en una tradició centenària de valors compromesos en matèria social.

En l'actualitat, només durant l'any passat, CaixaBank ha crescut en un 16% el nombre de fundacions clients de Banca Privada. Al mateix temps, la tipologia de la inversió ha anat evolucionant cap a aquest model alhora que ha augmentat en un 57% el saldo mitjà invertit en aquest tipus de productes per part dels clients de l'entitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES