Nota de premsa

PREDICTIVA guanya els Premis EmprenedorXXI a Andalusia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Guanyador i finalistes dels PEXXI a Andalusia

• L'empresa guanyadora té la seva seu a Marbella i es dedica al desenvolupament de tecnologies basades en la intel·ligència artificial.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional a Silicon Valley o Cambridge.

L'empresa PREDICTIVA ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Andalusia, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Andalusia, també participa com a entitat organitzadora Andalucía Emprende, fundació dependent de la Conselleria d'Ocupació, Formació i Treball Autònom de la Junta d'Andalusia.

El guardó s'ha lliurat en el marc de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit els principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor d'Andalusia.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

La consellera d'Ocupació, Formació i Treball Autònom de la Junta d'Andalusia, Rocío Blanco; el director territorial de CaixaBank a Andalusia Oriental i Múrcia, Juan Ignacio Zafra, i el secretari general d’ENISA, Álvaro Frutos, han presidit el lliurament del guardó. Juntament amb Predictiva, han resultat distingides les empreses MOX, OWE MONEY MANAGER, MYHIXEL, BECHECKIN i MIPLAYZ.

El jurat ha seleccionat el projecte de PREDICTIVA per la creació d'un bot d'Intel·ligència Artificial que analitza i interpreta converses telefòniques de manera objectiva en condicions complexes, processant milers d'enregistraments en paral·lel. Aquesta tecnologia permet millorar la competitivitat de les empreses mitjançant el coneixement exhaustiu dels seus target de clients.

D’esquerra a dreta: el director territorial de CaixaBank a Andalusia Oriental i Múrcia, Juan Ignacio Zafra; el representant de PREDICTIVA; la consellera d'Ocupació, Formació i Treball Autònom de la Junta d'Andalusia, Rocío Blanco; i el secretari general d’ENISA, Álvaro Frutos

DayOne Innovation Summit a Andalusia

En la jornada DayOne Innovation Summit, celebrada a l’Auditori Edgard Neville de la Diputació Provincial de Màlaga, l’entitat ha reunit més de 400 persones. Al llarg de la jornada, s'han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, on s’han explicat les noves tendències del sector i les peculiaritats de l’emprenedoria a Andalusia.

Premis als millors de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la qual han participat un total de 961 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 guardons a les empreses amb major impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal. Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros.

A més, el 14 de maig s'atorgarà un premi a les millors empreses de cada sector, triades del conjunt de les candidatures rebudes a Espanya i Portugal. S'han definit sis sectors vinculats a les noves tendències en innovació i de les àrees de negoci de BPI i CaixaBank: Agro Tech, Health Tech, Commerce Tech, Fi&Insur Tech, Tourism Tech i Impact Tech. Els guardonats de cada sector aconseguiran 25.000 euros. A més, rebran mentoring especialitzat i acompanyament per part de responsables de les àrees de negoci del Grup CaixaBank.

Tots els guanyadors (territorials i sectorials) i els dos finalistes de cada sector tindran també accés a formació internacional i podran gaudir d'un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

D'altra banda, l'Ambaixada d'Israel a Espanya atorgarà un accèssit a la innovació dotat amb un programa de formació d'una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yaffo, en col·laboració amb el Ministeri d'Afers exteriors d'Israel.

A Portugal, l'Agencia Nacional de Inovaçao (ANI) atorgarà un accèssit a la innovació per a una empresa portuguesa a través del BFK Award.

Premis consolidats

Aquest any, els Premis EmprenedorXXI distribuiran prop de 525.000 euros en premis, la qual cosa converteix la iniciativa en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal. Des de la seva creació el 2007, la iniciativa ha invertit 4,7 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 314 empreses.

Al llarg de la seva història, un total de 6.871 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 250 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria participen cada any en els comitès i jurats. Per tot això, els Premis EmprenedorXXI són considerats com els premis de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal i una iniciativa decisiva per a l'impuls dels millors projectes d'emprenedoria.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.103 oficines, la major xarxa comercial de la península.

CaixaBank ha estat triat com a millor banc d'Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l'entitat ha estat premiada com a Millor Banc a Espanya 2019 per cinquè any consecutiu i Millor Banc d’Europa Occidental 2019 per primera vegada per la revista estatunidenca Global Finance. A més, ha estat premiada com a Banc de l’Any 2018 a Espanya (Bank of The Year in Spain 2018) per la revista britànica The Banker, del grup Financial Times. Així mateix, Euromoney ha triat el 2018 l’entitat, per primera vegada, com a Millor Banc Digital d’Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs en el Dow Jones Sustainability Index.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors. Des de la seva creació, Enisa ha concedit més de 5.900 préstecs per un import que supera els 892 milions d'euros.

Sobre Andalucía Emprende

Andalucía Emprende és una entitat de la Junta d'Andalusia, adscrita a la Conselleria d'Ocupació, Formació i Treball Autònom de la Junta d'Andalusia, que té com a principal missió fomentar la cultura emprenedora i l'activitat empresarial a la regió mitjançant la prestació de serveis de suport per a emprenedors i empresaris que els ajudin en la posada en marxa i el desenvolupament de les seves idees de negoci.

Per a això, compta amb 263 CADE i 60 punts d'informació, que donen cobertura al 100% de la regió, a través d'un qualificat equip tècnic d'especialistes en creació i desenvolupament empresarial que presta, entre altres, serveis d'assistència, assessorament tècnic qualificat, formació i tutorització per ajudar emprenedors i empresaris en la posada en marxa de noves empreses i en el desenvolupament i la consolidació de les existents.

A més, ofereix un servei d'allotjament empresarial en naus industrials o oficines, que permet als emprenedors comptar amb un espai en el qual desenvolupar la seva activitat durant un temps determinat, amb el suport permanent del personal tècnic especialitzat, que els acompanya en tot el procés de creació i desenvolupament empresarial.

 

NOTÍCIES RELACIONADES