Nota de premsa

Peter Praet, membre del Comitè Executiu del BCE, inaugura un nou curs de la càtedra "la Caixa" Economia i Societat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jordi Gual i Peter Praet.

• La conferència inaugural ha tingut com a títol "Economic policy making under uncertainty"

• L'acte, presentat per Jordi Gual, president de CaixaBank, obre una nova edició del cicle de conferències, classes magistrals i debats

Peter Praet, membre del Comitè Executiu del Banc Central Europeu, ha estat aquest any l'encarregat d'inaugurar el nou curs de la càtedra "la Caixa" Economia i Societat 2018-2019. En la seva conferència "Economic policy making under uncertainty", Praet ha destacat que “l’envelliment de la població seguirà tenint implicacions generalitzades per a les polítiques fiscals, monetàries i estructurals, en particular per a la reforma dels sistemes públics de pensions, l’eficàcia de les polítiques macroeconòmiques i la pressió a la baixa sobre els tipus d’interès real”.

En les seves conclusions, Praet ha apuntat la importància de dur a terme reformes estructurals per impulsar el creixement. "Això no només ajudaria a donar més marge de maniobra a les polítiques macroeconòmiques, sinó que també impulsaria nivells més alts de sostenibilitat de benestar econòmic", ha destacat l'economista.

(Podeu accedir al discurs complet en https://www.ecb.europa.eu/press/key/date/2018/html/ecb.sp181017.en.html)

 

L'acte s'ha obert amb unes paraules de Jordi Gual, president de CaixaBank, que ha agraït la presència de l'economista, de qui ha destacat la seva transversal carrera, "Peter Praet ha contribuït a una millor comprensió de l'economia tant des d'un punt de vista acadèmic com per la seva experiència en el sector privat. Ell mateix ha modelat el funcionament de l'economia actual com a gestor de la política monetària".

En línia amb la temàtica de la conferència inaugural, Gual s'ha sumat a les reflexions sobre la política econòmica destacant que en un entorn complex les institucions monetàries han de tenir en compte la gestió dels riscos i adoptar una visió a llarg termini per evitar errors del passat. Per Gual, "estabilitzar l'economia i fer-ho de manera que el proper cicle expansiu presenti un creixement sostenible són tasques complexes que es duen a terme amb èxit quan les diferents àrees (regulació, política fiscal, política monetària i reformes estructurals) treballen de manera coordinada ".

L'acte ha inaugurat de manera oficial el nou curs de la càtedra "la Caixa" Economia i Societat, una iniciativa que va néixer el 2005 amb l'objectiu d'impulsar una àmplia sèrie d'activitats acadèmiques sobre les principals qüestions que interessen i preocupen a la societat actual, a partir d'un programa de classes magistrals, debats i conferències.

 

Peter Praet

Peter Praet és membre del Comitè Executiu del Banc Central Europeu des de 2011, i és responsable de la Direcció General d'Economia de l'entitat. Doctor en Economia, la seva carrera professional ha estat lligada, entre altres institucions, al Fons Monetari Internacional, a la Universitat Lliure de Brussel·les, a Générale de Banque-Fortis Bank i al Ministeri de Finances a Bèlgica. Abans d'unir-se al Banc Central Europeu va ser Director en el Banc Nacional de Bèlgica (2000-2011), on va ser responsable de les divisions de Cooperació Internacional, Estabilitat Financera i Control d'Infraestructures Financeres i Sistemes de Pagaments. Entre 2002 i 2011 va ser també membre del Comitè de Direcció de la Comissió Belga de Banca, Finances i Assegurances.

A més, Praet ha treballat en diverses institucions internacionals d'alt nivell, com el Comitè de Supervisió Bancària de Basilea, el Comitè de Sistemes de Pagament i Liquidació, el Comitè sobre el Sistema Financer Global o l'Autoritat Bancària Europea.

 

NOTÍCIES RELACIONADES