Nota de premsa

MicroBank i el BEI signen un nou acord de 30 milions d'euros per finançar projectes a emprenedors i microempreses

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Román Escolano, vicepresident del BEI, i Antonio Vila, president de MicroBank

• El Banc Europeu d'Inversions (BEI) posa a disposició de MicroBank un nou préstec de 30 milions, que el banc oferirà als seus clients a través de la línia específica Microcrèdits BEI, amb condicions de finançament altament competitives.

• Els fons rebuts per MicroBank es destinaran a finançar al voltant de 2.500 projectes de negoci d'emprenedors i microempreses, ajudant a crear i consolidar ocupació entre col•lectius, com els joves, amb més dificultats d'accés al finançament.

El vicepresident del BEI, Román Escolano, i el president de MicroBank, Antoni Vila, han signat a Madrid una nova operació que permetrà als beneficiaris de la línia Microcrèdits BEI seguir obtenint finançament en condicions molt avantatjoses.

Aquesta línia ofereix microcrèdits de fins a 25.000 € a emprenedors, autònoms i microempreses, inclosos aquells que, per diversos factors com la manca d'historial bancari o garanties, poden trobar dificultats per aconseguir finançament en altres bancs, com ara els joves.

Els préstecs es concediran basant-se en la viabilitat del projecte presentat i la confiança en els sol·licitants, sense sol·licitar garanties reals, i podran destinar tant a la posada en marxa de nous negocis com a la consolidació o ampliació dels ja existents, contribuint a la creació i consolidació d'ocupació.

Durant la signatura de l'acord Antoni Vila, president de MicroBank, ha subratllat que "aquest acord suposa un pas més en el continu suport que el BEI ha vingut donant a MicroBank". Així mateix, ha destacat que "els projectes que financem sovint comencen com iniciatives d'autoocupació i aconsegueixen consolidar-se amb èxit creant llocs de treball per a altres persones".

Per la seva banda, Román Escolano, vicepresident del BEI, ha apuntat que '' l'operació que avui signem és una mostra clara de la tasca que realitza el BEI com a instrument dinamitzador de l'economia espanyola, a través del suport a la creació de l'ocupació entre els joves. És, a més, un bon exemple de com les condicions favorables de finançament del BEI arriben també als petits empresaris. Gràcies a aquest acord amb MicroBank podrem reforçar el nostre suport a les microempreses, fonamentals per continuar generant riquesa en economia espanyola ''.

Continuïtat en la relació entre institucions

MicroBank va ser el 2013 el primer banc europeu en rebre finançament del BEI per concedir microcrèdits. Des de llavors ha formalitzat 3 préstecs amb el banc de la UE per import de 190 milions d'euros. La signatura d'aquesta quarta operació dóna continuïtat a una col·laboració que fins ara ha permès el finançament de més de 18.000 projectes de negoci.

Sobre el Banc Europeu d'Inversions

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) és la institució de finançament a llarg termini de la Unió Europea els accionistes són els seus Estats membres. Facilita finançament a llarg termini a projectes d'inversió viables per tal de contribuir a l'assoliment dels objectius de la política de la UE.

Sobre MicroBank

MicroBank, el banc social de CaixaBank especialitzat en microfinances, és l'únic banc d'Espanya dedicat exclusivament al finançament de projectes a través de microcrèdits.

A més de les línies de microcrèdits dirigides a autònoms, emprenedors i microempreses, també ofereix microcrèdits personals i familiars, destinats a atendre necessitats, ajudar a superar una dificultat temporal o facilitar el desenvolupament personal i familiar.

Des de l'inici de la seva activitat, el 2007, i fins avui, MicroBank ha concedit 708.494 microcrèdits per un import de 3.865.000 d'euros i, segons dades del Informe sobre l'impacte dels microcrèdits elaborat per ESADE, ha contribuït a crear o consolidar més de 181.000 llocs de treball.

 

NOTÍCIES RELACIONADES