Nota de premsa

L’oficina Store Vilafranca de CaixaBank acull una xerrada sobre la gestió de la marca personal a les xarxes socials

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
L'Oficina Store Vilafranca de CaixaBank acull una xerrada sobre la gestió de marca personal a les xarxes socials

• L’oficina Store Vilafranca organitza conferències i tallers amb clients sobre continguts de valor

L’oficina  Vilafranca de CaixaBank ha acollit una xerrada sobre la Gestió de la marca personal a les xarxes socials amb l'objectiu de generar noves oportunitats professionals. La trobada s'ha celebrat a l’oficina ubicada a la Pl. Sant Joan, 2 de Vilafranca del Penedès.  A la sessió s'ha posat en valor què és la marca personal i per a què serveix. Cèlia Hil, llicenciada en Psicologia amb un postgrau en Recursos Humans i Xarxes Socials ha dit que "en un món globalitzat amb Internet com a plataforma de relacions socials i professionals, és important treballar la propia marca personal i l’empremta digital per a que mostri el que realment es vol transmetre." En aquesta xerrada s’ofereix la informació necessària sobre els hàbits més adequats per aconseguir tenir una bona marca personal, tant en el món offline com online que resulta imprescindible per tal de generar noves oportunitats de negoci o feina.

Les xerrades DialogA són una iniciativa de CaixaBank, que es duu a terme en les oficines Store de l'entitat. Es tracta d'una sèrie de xerrades i tallers d'interès, impartides per experts de primer nivell.

Les xerrades estan obertes al públic de manera gratuïta, i el format permet la interacció entre els clients i els ponents, donat que són concebudes com a una proposta on els assistents tenen la possibilitat de dialogar i plantejar dubtes sobre els temes tractats, en un ambient distès. Estan enfocades als diferents segments de clients, amb temàtiques diverses, actuals i molt interessants.

Tota la informació al detall està accessible al web de DialogA (https://dialoga.lacaixa.es/listado), on els propis clients poden gestionar la seva plaça i rebre notificacions sobre els esdeveniments als quals s’apuntin.

Lideratge en innovació de CaixaBank

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 26,7%. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.379 oficines, la major xarxa comercial de la península.

L'entitat està considerada com un dels líders en innovació en serveis financers a nivell mundial, amb 5,7 milions de clients de banca online, dels quals 4,3 milions operen a través del mòbil.

Així mateix, CaixaBank és líder en banca electrònica amb 15,7 milions de targetes en circulació i una quota de mercat per facturació del 23,3%.

CaixaBank ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com la primera implantació comercial a Europa dels sistemes de pagament contactless i de pagament pel mòbil, la creació dels primers caixers contactless del món, el llançament d’imaginBank, el primer banc mòbil d'Espanya, o el desenvolupament de les primeres aplicacions d'intel·ligència artificial per a atenció al client.

El 2017, l'entitat ha rebut el premi The Banker, publicació del Grup Financial Times, al Millor Projecte Tecnològic de l'Any pel llançament del xatbot d’imaginBank, un servei d'ajuda al client per conèixer ofertes i descomptes exclusius basat en intel·ligència artificial. Així mateix, la revista Global Finance ha premiat CaixaBank com a Millor Banc Digital a Espanya en reconeixement a la seva aposta per la digitalització com a via per millorar la qualitat de servei als clients.

 

NOTÍCIES RELACIONADES