Nota de premsa

L'oficina Store Santa Cruz Centro de CaixaBank acull la xerrada DialogA “Kit de supervivència per a autònoms i pimes”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
L'oficina Store Santa Cruz Centro acull la xerrada DialogA “Kit de supervivència per a autònoms i pimes”

• L'oficina Santa Cruz Centro organitza conferències i tallers amb clients sobre continguts de valor

L'oficina Store Santa Cruz Centro va acollir aquest dijous, 12 de juliol, la xerrada “Kit de supervivència per a autònoms i pimes”. La trobada es va celebrar a les 18:30 hores en l'oficina situada a la Plaza del Patriotismo a Santa Cruz de Tenerife. En aquesta xerrada, es van donar consells i pautes sobre el dia a dia d'un autònom o empresari, com fer per millorar la productivitat o com millorar els resultats del negoci i estar al dia de la transformació digital. El repte diari d'un autònom consisteix en una infinitat de tasques com els seus clients, vendes, reunions, contestar e-mails i trucades, prendre decisions, gestionar equips, tramitar comandes, fer factures, cobrar, gestionar els impagaments, pagar a proveïdors, el tancament del trimestre, el gestor, els impostos, negociar amb el banc, pagar les nòmines, les xarxes socials, formar-se, i un llarg etcètera en el qual sembla que les 24 hores del dia no són suficients.

La xerrada, oferta per Pedro Olivares, expert en gestió del canvi i un dels principals conferenciants de les xerrades DialogA, va compartir trucs, eines i recursos per ser més productius i eficients, millorar la rendibilitat i portar un estil de vida més saludable com a autònom o al capdavant d'una PIME.

Les xerrades DialogA són una iniciativa de CaixaBank, que es duu a terme en les oficines Store de l'entitat. Es tracta d'una sèrie de xerrades i tallers d'interès, impartides per experts de primer nivell i obertes al públic de manera gratuïta. El format permet la interacció entre els clients i els ponents, ja que es concep com una proposta on els assistents tenen la possibilitat de dialogar i plantejar dubtes sobre els temes tractats, en un ambient còmode i distès. Estan enfocades als diferents segments de clients, amb temàtiques diverses, actuals i molt interessants.

Tota la informació al detall és accessible al web de DialogA (https://dialoga.lacaixa.es/listado), on els propis clients poden gestionar la seva plaça i rebre notificacions sobre els esdeveniments als quals s'inscriguin. També es pot seguir l'agenda de xerrades a través dels perfils de Facebook (DialogA CaixaBank) i Twitter (@DialogA_CABK).

Lideratge en innovació de CaixaBank 

Les oficines Store són un pas endavant en l'estratègia d'innovació de CaixaBank, reconeguda a nivell internacional com una de les entitats capdavanteres en l'aplicació de les noves tecnologies en els serveis financers.

CaixaBank és l'entitat capdavantera en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 26,7%. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.397 oficines, la major xarxa comercial de la península. Així mateix, CaixaBank és capdavanter en banca electrònica amb 15,5 milions de targetes en circulació i una quota de mercat per facturació del 23,3%.

CaixaBank ha estat premiada amb el Premi DEC al Millor Projecte de Customer Journey per les seves oficines A i Store, per l'Associació per al Desenvolupament de l'Experiència de Client (DEC). Aquest organisme ha valorat que, en aquestes oficines, els clients viuen una experiència diferencial que reforça els valors de qualitat, confiança i compromís social de CaixaBank. 

El 2017, l'entitat ha rebut el premi The Banker, publicació del Grup Financial Times, al Millor Projecte Tecnològic de l'Any pel llançament del xatbot d’imaginBank, un servei d'ajuda al client per conèixer ofertes i descomptes exclusius basats en intel·ligència artificial. Així mateix, la revista Global Finance ha premiat CaixaBank com a Millor Banc Digital a Espanya, Millor Banc Digital d'Europa Occidental 2017 i Millor Banc del Món en Social Media 2017.L’any 2018 CaixaBank ha estat premiat per la revista Euromoney com el Millor Banc Digital d’Europa Occidental.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES