Nota de premsa

L’Il·lustre Col·legi de Graduats Socials de les Illes Balears i CaixaBank renoven el seu acord de col·laboració

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

L’Il·lustre Col·legi de Graduats Socials de les Illes Balears i CaixaBank han renovat el conveni de col·laboració pel qual les dues entitats seguiran cooperant mútuament en l’establiment de relacions comercials i financeres, i treballaran per instaurar noves possibilitats d’actuació i participació conjunta.

L’Il·lustre Col·legi de Graduats Socials de les Illes Balears i CaixaBank han renovat el conveni de col·laboració pel qual les dues entitats seguiran cooperant mútuament en l’establiment de relacions comercials i financeres, i treballant per instaurar noves possibilitats d’actuació i participació conjunta. La presidenta del Col·legi, Apol·lònia Julià, i el director de Banca Retail de CaixaBank a Balears, Rafa Aguilera, van signar l’acord de col·laboració a la seu corporativa dels Graduats Socials a Palma.

Apol·lònia Julià es va mostrar satisfeta per la renovació un any més d’aquest conveni. “Aquest acord és molt avantatjós per nosaltres ja que amb CaixaBank obtenim una sèrie de productes que van adreçats als professionals, a banda d’accedir a altres que ofereix l’entitat bancària amb unes condicions avantatjoses per tots els col·legiats”, va manifestar després de la firma del conveni. Julià va recalcar que el Col·legi sempre té la mateixa finalitat: “Buscar les millors condicions per als Graduats”.

“Col·laborar amb col·legis professionals, i més amb el de Graduats Socials, amb el que tenim una excel·lent relació, és molt satisfactori per nosaltres. Aportem uns serveis i cobrim unes necessitats, sobretot de mecanització i d’aportació de serveis i productes innovadors que són el nostre punt fort”, va valorar Rafa Aguilera sobre la signatura d’aquest conveni.

Com a novetat d’aquest any de la firma del conveni destaca l’oferta dels col·legiats d’una plataforma de gestió online la finalitat de la qual consisteix a facilitar el pagament i presentació de models de manera telemàtica.

L’activitat de CaixaBank s’orienta cap a un model de banca universal basat en l’estratègia de gestió multicanal, que permet combinar de forma eficient la utilització de les tecnologies més avançades i la qualificació dels treballadores per oferir el millor i més complert servei. Acompanya als seus clients amb interessos i relacions comercials internacionals fora d’Espanya a través d’aliances estratègiques amb socis bancaris internacions, sucursals pròpies, oficines de representació i bancs corresponsals.

 

NOTÍCIES RELACIONADES