Nota de premsa

Les oportunitats d'inversió a Tànger i les seves zones franques centren una nova edició dels fòrums “Le Cercle” de CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Le Cercle CaixaBank Tanger

• La jornada, en què han estat presents destacats experts en comerç hispanomarroquí, ha gaudit de la col·laboració de la Cambra Oficial de Comerç d'Espanya a Tànger.

• És la segona edició de “Le Cercle” a Tànger. Des del 2017, CaixaBank ha celebrat més d'una dotzena de trobades empresarials “Le Cercle” a les seves diferents oficines al Marroc.

• CaixaBank és el banc de referència per a les empreses espanyoles amb presència al Marroc. L'entitat és líder en l'emissió d'avals per a les empreses espanyoles amb projectes al país africà, amb una quota del 63,7%, i també lidera el mercat de cartes de crèdit obertes en bancs marroquins amb destinació a exportadors espanyols, amb una quota del 24,9%.

CaixaBank ha celebrat una nova edició del seu programa de debats “Le Cercle”, que des del 2017 s'organitzen a les diferents oficines de l'entitat al Marroc (Casablanca, Agadir i Tànger). Aquesta edició, que ha reunit experts en comerç hispanomarroquí i representants d'empreses espanyoles al país, s'ha centrat en les oportunitats d'inversió de la regió de Tànger-Tetuan i les seves zones franques, en els sectors més rellevants a la zona i en els principals factors per operar amb èxit a la regió, com ara la importància de comptar amb el millor assessorament legal i financer.

En l'esdeveniment, organitzat amb la col·laboració de la Cambra Oficial de Comerç d'Espanya a Tànger, hi han participat Ali Achach, director del parc d'activitats de Tétouan Shore; Nassime Gmira, encarregat de cooperació internacional de l'APDN (Agència per a la Promoció i el Desenvolupament del Nord), i Abdellah El Bou, responsable de duanes de la Tanger Free Zone.

A més, Juan Torreguitart, director de la xarxa internacional d’oficines de CaixaBank; Javier López Rodríguez, delegat al Marroc de la Universitat Politècnica de Madrid, i Jorge Sánchez Seijas, delegat al Marroc de Suardiaz, una empresa del sector marítim, han compartit amb els presents l'experiència de les seves respectives empreses al Marroc.

Ignacio Pino, country manager de CaixaBank al Marroc, i Amal Boussouf, directora comercial de la Cambra Oficial de Comerç d'Espanya a Tànger, han estat els encarregats d'obrir la jornada.

Programa de debats hispanomarroquí “Le Cercle”

Aquesta jornada s'emmarca dins el programa de debats “Le Cercle”, creat per CaixaBank amb la voluntat de promoure la interrelació entre el món empresarial d'Espanya i el Marroc. Des que CaixaBank va crear aquesta iniciativa el 2017, ha promogut més d'una dotzena de debats, centrats en temes diversos com la seguretat jurídica i l'arbitratge, l'eficiència energètica, la divisa marroquina, la fiscalitat al Marroc o els productes de finançament especialitzats per a la gestió de cobraments i pagaments, entre d'altres.

Amb el programa “Le Cercle”, CaixaBank reforça el seu rol com a referent en l'assessorament i l'acompanyament de projectes i inversions entre Espanya i el Marroc. L'entitat proporciona serveis i finançament, principalment a les empreses espanyoles, però també a les grans companyies internacionals i marroquines, a través d'una àmplia gamma de solucions i serveis per a les operacions de comerç exterior.

Deu anys de la sucursal de CaixaBank al Marroc

CaixaBank compleix aquest any el desè aniversari de la seva llicència bancària al Marroc. Avui té tres oficines al país –Casablanca, Tànger i Agadir–, des d'on ofereix serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa tant a empreses espanyoles ja assentades al país o amb perspectives d'entrar en el mercat marroquí com a grans empreses marroquines i multinacionals.

L'entitat s'ha convertit en banc de referència per a les empreses espanyoles amb presència al Marroc. A tancament del primer trimestre del 2019, CaixaBank és líder en l'emissió d'avals per a les empreses espanyoles amb projectes al país africà, amb una quota del 63,7%. Així mateix, CaixaBank també lidera el mercat de cartes de crèdit obertes en bancs marroquins amb destinació a exportadors espanyols, amb una quota del 24,9%.

Segons dades de l'ICEX, el Marroc és un soci natural per a Espanya per proximitat geogràfica. El conjunt de les exportacions i inversions entre Espanya i el Marroc suposa ja el 15% del PIB marroquí. A data d'abril del 2019, el Marroc és el 8è client d'Espanya i Espanya és el primer proveïdor del país africà, amb una quota del 34,3%, seguit de França.

El 2018, CaixaBank va rebre el premi “Africanity Trophy” pel suport que l'entitat dona al desenvolupament comercial, la dinamització econòmica i la generació de riquesa a l'Àfrica.

Presència internacional de CaixaBank

CaixaBank disposa de sucursals internacionals al Marroc, Polònia, el Regne Unit, Alemanya i França. Així mateix, té divuit oficines de representació repartides entre els cinc continents, des d'on ofereix acompanyament a empreses multinacionals amb filial a Espanya, així com a empreses espanyoles amb projectes en aquestes jurisdiccions.

A més, CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars a qualsevol país del món. D'altra banda, té una participació del 9,92% de l'entitat austríaca Erste Bank, i és propietari del 100% del portuguès Banco BPI.

 

NOTÍCIES RELACIONADES