Nota de premsa

Les oficines mòbils de CaixaBank presten servei en 426 municipis de l'Espanya rural, un 77% dels quals està en risc d'exclusió financera

Balanç d’activitat del servei durant el 2021

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Oficina mòbil CaixaBank (La Rioja)

• En aquestes poblacions, hi resideixen uns 250.000 habitants que, gràcies al servei de CaixaBank poden fer les operacions bancàries més habituals, siguin o no clients de l'entitat.

• El banc compta amb 17 oficines mòbils que ofereixen el seu servei en onze províncies: Àvila, Burgos, Castelló, Ciudad Real, Granada, Guadalajara, La Rioja, Madrid, Segòvia, Toledo i València.

• Aquestes sucursals mòbils recorren 52.550 quilòmetres de mitjana al mes i en elles es van fer unes 220.000 operacions el 2021, entre les quals hi ha retirar efectiu, fer ingressos i pagar rebuts i impostos.

• CaixaBank aposta per no abandonar aquells municipis on és l'única entitat bancària. És la manera d'entendre la inclusió financera per part de l'entitat com una banca propera i accessible.

• A més d'evitar l'exclusió financera de les zones rurals, aquest servei preserva la relació directa amb el client que resideix en aquests entorns i manté l'aposta de l'entitat pels sectors agrícola i ramader.

Les oficines mòbils de CaixaBank han prestat servei durant el 2021 en 426 municipis de l'Espanya rural, un 77% dels quals estan considerats en risc d'exclusió financera i on hi resideixen uns 250.000 habitants, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquest servei permet als usuaris, siguin o no clients de l'entitat, fer les operacions bancàries més habituals, entre les quals destaquen retirar efectiu, fer ingressos i pagar rebuts i impostos.

Les sucursals mòbils de CaixaBank recorren 52.550 quilòmetres de mitjana al mes i en elles s’hi van fer unes 220.000 operacions el 2021. El passat exercici, les van utilitzar 20.000 usuaris, un 79% dels quals són majors de 60 anys.

Fonts de l’entitat asseguren que “les oficines mòbils són un servei que forma part de l'estratègia de l'entitat per poder arribar a tots els nostres clients i, a més, ens permet complir amb l'objectiu d'evitar l'exclusió financera en zones rurals”.

Oficines mòbils en sis comunitats autònomes

L'entitat compta amb un total de 17 oficines mòbils que ofereixen el seu servei en onze províncies de sis comunitats autònomes: Àvila, Burgos, Castelló, Ciudad Real, Granada, Guadalajara, La Rioja, Madrid, Segòvia, Toledo i València.

D'aquestes, sis oficines recorren localitats de Castella i Lleó, dos la Comunitat Valenciana, La Rioja i Castella-La Manxa, i una la Comunitat de Madrid i Andalusia.

A Segòvia, les oficines mòbils de CaixaBank atenen a un total de 91 poblacions i recorren una mitjana mensual de 7.000 quilòmetres; a Àvila, donen cobertura a 73 localitats gràcies a un recorregut de 7.200 quilòmetres, i a Burgos, en 39 municipis després de recórrer 3.950 quilòmetres.

A València, les oficines mòbils donen servei en 35 localitats completant un itinerari de 4.000 quilòmetres al mes i, a Castelló, les poblacions ateses són 36 i els quilòmetres recorreguts són un total de 5.000.

A La Rioja, les dues oficines mòbils de l'entitat recorren 8.300 quilòmetres al mes per donar cobertura a 57 pobles. A Castella-La Manxa, donen servei a Ciudad Real, on una oficina mòbil fa una ruta de 5.000 quilòmetres per atendre 12 poblacions; a Guadalajara dona cobertura a 17 localitats i una oficina mòbil dona servei en dos municipis de Toledo.

A més, l'oficina mòbil que atén a Madrid permet fer operacions bancàries en 32 municipis en un recorregut de 3.100 quilòmetres i la ruta a Granada presta servei a la població de 32 localitats en risc d'exclusió financera en un recorregut de 3.500 quilòmetres al mes.

L'entitat disposa, també, de tres oficines mòbils més en reserva per donar servei en esdeveniments puntuals de caràcter empresarial, esportiu o cultural, com la Fira del Llibre de Madrid.

Cada oficina mòbil compta amb rutes diàries diferents i, en funció de la demanda, visita les localitats a què presta servei una o fins a quatre vegades al mes. Les sucursals mòbils de CaixaBank estan operatives de 08.00 a 17.15 hores de dilluns a dijous, i divendres des de les 08.00 fins a les 14.30 hores.

Clau en l'estratègia de CaixaBank

Les oficines mòbils són clau en l'estratègia de CaixaBank per evitar l'exclusió financera de les zones rurals, a més de preservar la relació directa amb el client que resideix en aquest tipus d'entorns i mantenir l'aposta de CaixaBank per l'economia d'aquests territoris, en què els sectors agrícola i ramader presenten un gran pes específic.

Aquest servei de CaixaBank contribueix a la reducció de les desigualtats, un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, amb els que l'entitat es troba fortament compromesa.

En aquest sentit, CaixaBank aposta per no abandonar aquells municipis en què és l'única entitat bancària. És la manera d'entendre la inclusió financera per part de l'entitat com una banca propera i accessible, mantenint inalterable el seu compromís de ser a prop dels clients.

 

NOTÍCIES RELACIONADES