Nota de premsa

Les noves regles de la banca digital. Sistemes intel·ligents amb AI, amb Pere Nebot

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Les noves regles de la banca digital. Sistemes intel·ligents amb AI, amb Pere Nebot

Al quart capítol de la sèrie Masterclass de CaixaBank, en col·laboració amb The Banker, Pere Nebot, CIO de CaixaBank, analitza l’impacte que estan tenint la intel·ligència artificial i la robòtica en el sector bancari.

La intel·ligència artificial ja està transformant el sector financer de moltes maneres, però sobretot pel que fa a l’aprenentatge automàtic, al processament del llenguatge natural i a la robòtica.

L’aprenentatge automàtic és la capacitat de les màquines per entendre el que passa al món que ens envolta, aprendre’n i traslladar aquest coneixement a algoritmes. Aquests algoritmes s’apliquen, per exemple, a models de risc, detecció del frau o a processos de selecció de personal. D’altra banda, els xatbots de CaixaBank, per exemple, són assistents creats a partir del processament del llenguatge natural, parlat o escrit. Aquests assistents ofereixen informació als clients sobre qualsevol producte o servei. La robòtica és una tecnologia que ofereix nombroses possibilitats en el futur del sector financer.

Un dels reptes que presenta l’ús de la intel·ligència artificial a la banca és l’estratègia en la gestió de les dades dels clients. Aquesta estratègia es basa principalment en tres eixos: la ciberseguretat, la privacitat de les dades i l’ètica dels algoritmes. A CaixaBank s’està invertint d’una manera destacada per a garantir la seguretat de les dades dels clients i per preservar l’ètica dels algoritmes que fa servirl’entitat.

Aquesta entrevista és el quart episodi de la sèrie Masterclass amb The Banker, “Les noves regles de la banca digital.”

 

NOTÍCIES RELACIONADES