Nota de premsa

L'empresa Zeleros guanya els Premis EmprendedorXXI a la Comunitat Valenciana

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
L'empresa Zeleros guanya els Premis EmprendedorXXI a la Comunitat Valenciana

• Zeleros desenvolupa nous sistemes de transport sostenible tipus hyperloop per viatjar a velocitats de fins a 1000 km/h amb reduïts costos energètics i d'infraestructures.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional a Silicon Valley o Cambridge.

• L’Ivace i CEEI València co-organitzen els Premis a la Comunitat Valenciana

L'empresa Zeleros ha guanyat els Premis EmprendedorXXI a la Comunitat Valenciana, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i el Centre Europeu d'Empreses Innovadores de València (CEEI València) són els encarregats de co-organitzar aquests guardons a la Comunitat Valenciana.

El guardó s'ha lliurat en el marc de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria 'DayOne Innovation Summit', un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit als principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Comunitat Valenciana.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, ha presidit el lliurament del premi i ha reconegut l'actitud dels emprenedors.

Zeleros desenvolupa nous sistemes de transport sostenible tipus hyperloop per viatjar a velocitats de fins a 1000 km/h amb reduïts costos energètics i d'infraestructures.

Les empreses finalistes han estat:

Codisca - Comercio y Distribución de Caucho

La seva activitat principal és el processament de cautxú sintètic off spec, un cautxú que no és primera qualitat i que la petroquímica rebutja i no comercialitza, emmagatzema i no destrueix per temes mediambientals. Processa tot aquest material per aportar-li un valor afegit per reintroduir-lo en el mercat i que es pot utilitzar per a la indústria.

Homyspace B - Homyspace Business Housing

Homyspace és una empresa de lloguer temporal i lloguer per mesos, la solució d'allotjament per a empreses i treballadors desplaçats a les principals ciutats. Per a les empreses, confiar en Homyspace suposa reduir els costos de desplaçament fins a un 60%, a més d'estalviar temps en les gestions de cerca, documentació, etc.

Zeus Smart Visual Data - Smart Visual Data

Zeus s'ha posicionat en només dos anys com a empresa líder en la visualització i monitoratge de dades. Les companyies poden veure en temps real la seva activitat en grans pantalles o videowalls passant així del Big Data al Smart Visual Data.

Liip - Wearables Inteligentes

Crea els productes eHealth més innovadors tecnològicament i fàcils d'usar, que proporciona als pares tranquil·litat i coneixement sobre l'estat dels seus bebès.

En aquesta edició, han participat 64 empreses de la Comunitat Valenciana.

 

DayOne Innovation Summit a la Comunitat Valenciana

En la jornada DayOne Innovation Summit, celebrada al saló d'actes de l'Edifici Lanzadera a La Marina de Empresas, l'entitat ha reunit més de 200 persones. Al llarg de la jornada, s'han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en les quals experts com Carlos Trenchs, director de CaixaBank DayOne; Paula Sancho, directora de Finav de IESE i Javier Jimenez, director general de Lanzadera, entre altres, han explicat les noves tendències del sector i les peculiaritats del Corporate Venturing. A més, també s'han exposat casos d'èxit d'emprenedors locals com Luis Picurelli (Yeeply), Mercedes Iborra (Visualnacert), Eloi Gómez (Mr Jeff) i Angela Perez (Imegen).

Premis als millors de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la qual han participat un total de 961 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 guardons a les empreses amb major impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal. Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros.

A més, el 14 de maig s'atorgarà un premi a les millors empreses de cada sector, triades del conjunt de les candidatures rebudes a Espanya i Portugal. S'han definit sis sectors vinculats a les noves tendències en innovació i de les àrees de negoci de BPI i CaixaBank: Agro Tech, Health Tech, Commerce Tech, Fi&Insur Tech, Tourism Tech i Impact Tech. Els guardonats de cada sector aconseguiran 25.000 euros. A més, rebran mentoring especialitzat i acompanyament per part de responsables de les àrees de negoci del Grup CaixaBank.

Tots els guanyadors (territorials i sectorials) i els dos finalistes de cada sector tindran també accés a formació internacional i podran gaudir d'un programa internacional d'acompanyament en Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universidad de Cambridge (Regne Unit).

D'altra banda, l'Ambaixada d'Israel a Espanya atorgarà un accèssit a la innovació dotat amb un programa de formació d'una setmana a Israel organitzat pel Centro Académico Tel Aviv-Yaffo, en col·laboració amb el Ministeri d’Afers Exteriors d’Israel.

A Portugal, l’Agencia Nacional de Inovaçao (ANI) atorgarà un accèssit a la innovació per a una empresa portuguesa a través del BFK Award.

Premis consolidats

Aquest any, els Premis EmprendedorXXI distribuiran prop de 525.000 euros en premis, la qual cosa converteix a la iniciativa en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal. Des de la seva creació el 2007, la iniciativa ha invertit 4,7 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 314 empreses.

Al llarg de la seva història, un total de 6.871 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprendedorXXI i més de 250 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria participen cada any en els comitès i jurats. Per tot això, els Premis EmprendedorXXI són considerats com els premis de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal i una iniciativa decisiva per l'impuls dels millors projectes d'emprenedoria.

 

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients al mercat ibèric i 5.103 oficines, la xarxa comercial més grossa de la península.

CaixaBank ha estat triat com a millor banc d'Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l'entitat ha estat premiada com a millor banc a Espanya (Best Bank in Spain 2018) per la revista neoyorkina Global Finance i la britànica Euromoney (Best Bank in Spain 2017), entre altres. Així mateix, Euromoney també ha premiat a CaixaBank, per quart any consecutiu, com a millor entitat de banca privada a Espanya en 2018 i ha triat a l'entitat, per primera vegada, com a Millor Banc Digital d'Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs en el Dow Jones Sustainability Index i forma part de la A-List de CDP, la llista que distingeix a les empreses líders en la lluita contra el canvi climàtic.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i mitjana empresa, que des de 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors. Des de la seva creació, Enisa ha concedit més de 5.900 préstecs per un import que supera els 892 milions d'euros.

Sobre IVACE i CEEI València

L’Institut Valencià de Competitivitat empresarial, dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, és l'encarregat de la gestió de la política industrial de la Generalitat i el suport a les empreses en matèria d'innovació, emprenedoria, internacionalització i captació d'inversions, així com la promoció d'enclavaments tecnològics, la seguretat industrial de productes i instal·lacions industrials, la metrologia, vehicles i el foment de l'estalvi, l'eficiència energètica i les fonts d'energies renovables, així com la gestió de la política energètica de la Generalitat.

En matèria d'I+D i innovació empresarial, l'IVACE té com a objectius incrementar la inversió de les PIMES en I+D i innovació, potenciar la creació d'ocupació estable i de qualitat, impulsar la creació d'empreses innovadores i de base tecnològica, potenciar la transformació digital de les empreses i facilitar la participació de les empreses en les convocatòries del programa operatiu H2020.

Per la seva banda, el Centre Europeu d'Empreses Innovadores de València (CEEI València) promou l'emprenedoria i la innovació, donant suport a la creació d'empreses innovadores, la seva consolidació i creixement; amb l'objectiu de generar riquesa i ocupació en el teixit empresarial valencià.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES