Nota de premsa

L’empresa XUQ guanya els Premis EmprenedorXXI a Castella-la Manxa

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Guanyador i finalistes dels Premis EmprenedorXXI a Castella-la Manxa

• XUQ desenvolupa un nou concepte de turisme rural a través d'allotjaments cova amb segles d'antiguitat

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional a Silicon Valley o Cambridge.

L'empresa XUQ ha guanyat els Premis EmprendedorXXI a Castell-la Manxa, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Castella-la Manxa, també participa com a entitat organitzadora la Cambra de Comerç de Ciudad Real.

El guardó s'ha lliurat en el marc de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit els principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Castella-la Manxa.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Isabel Moreno, directora territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura, ha presidit el lliurament del premi i ha reconegut l'actitud dels emprenedors. XUQ és un grup d'allotjament turístic que ha desenvolupat un nou concepte de turisme rural a través d'allotjaments cova a la Hoz del Júcar, retornant la vida al que només eren ruïnes.

Com a primera finalista ha estat seleccionada la Clínica Pediátrica Centro de Desarrollo Infantil de Ciudad Real, un centre sanitari de titularitat privada especialitzat en diagnòstic, tractament i recerca dels trastorns del neurodesarrollo i alteracions genètiques que afecten el desenvolupament. Les seves actuacions es duen a terme amb implicació de la família i el terapeuta, formant una aliança clínic-familiar de llarg recorregut.

El segon finalista ha estat Adopta un abuelo, un programa intergeneracional de companyia per a la tercera edat amb l'objectiu que els majors se sentin escoltats, acompanyats i estimats mentre els joves voluntaris aprenen valors durant les visites.

En aquesta edició, han participat 14 empreses de Castella-la Manxa.

DayOne Innovation Summit a Castella-la Manxa

En la jornada DayOne Innovation Summit celebrada a la Cambra de Comerç de Ciudad Real, l'entitat ha reunit més de 150 persones. Al llarg de la jornada, s'han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en les quals experts com Mercedes Castiel, asesora en Transformació Digital, han explicat les noves tendències del sector i la importància de la innovació en l’economia. A més, també s’han exposat casos d’èxit com MADRIJA, premi EmprenedorXXI a Castella-la Manxa en l’edició de 2018; Impulsa AGRO...

Premis als millors de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la qual han participat un total de 961 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 guardons a les empreses amb major impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal. Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros.

A més, el 14 de maig s'atorgarà un premi a les millors empreses de cada sector, triades del conjunt de les candidatures rebudes a Espanya i Portugal. S'han definit sis sectors vinculats a les noves tendències en innovació i de les àrees de negoci de BPI i CaixaBank: Agro Tech, Health Tech, Commerce Tech, Fi&Insur Tech, Tourism Tech i Impact Tech. Els guardonats de cada sector aconseguiran 25.000 euros. A més, rebran mentoring especialitzat i acompanyament per part de responsables de les àrees de negoci del Grup CaixaBank.

Tots els guanyadors (territorials i sectorials) i els dos finalistes de cada sector tindran també accés a formació internacional i podran gaudir d'un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

D'altra banda, l'Ambaixada d'Israel a Espanya atorgarà un accèssit a la innovació dotat amb un programa de formació d'una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yaffo, en col·laboració amb el Ministeri d'Afers exteriors d'Israel.

A Portugal, l'Agencia Nacional de Inovaçao (ANI) atorgarà un accèssit a la innovació per a una empresa portuguesa a través del BFK Award.

Premis consolidats

Aquest any, els Premis EmprenedorXXI distribuiran prop de 525.000 euros en premis, la qual cosa converteix la iniciativa en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal. Des de la seva creació el 2007, la iniciativa ha invertit 4,7 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 314 empreses.

Al llarg de la seva història, un total de 6.871 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 250 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria participen cada any en els comitès i jurats. Per tot això, els Premis EmprenedorXXI estan considerats com els premis de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal i una iniciativa decisiva per a l'impuls dels millors projectes d'emprenedoria.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.103 oficines, la major xarxa comercial de la península.

CaixaBank ha estat triat com a millor banc d'Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l'entitat ha estat premiada com a millor banc a Espanya (Best Bank in Spain 2018) per la revista novaiorquesa Global Finance i la britànica Euromoney (Best Bank in Spain 2017), entre altres. Així mateix, Euromoney també ha premiat CaixaBank, per quart any consecutiu, com a millor entitat de banca privada a Espanya el 2018 i ha triat l'entitat, per primera vegada, com a Millor Banc Digital d'Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs en el Dow Jones Sustainability Index i forma part de l’A-List de CDP, la llista que distingeix les empreses líders en la lluita contra el canvi climàtic.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors. Des de la seva creació, Enisa ha concedit més de 5.900 préstecs per un import que supera els 892 milions d'euros.

Sobre la Cambra de Comerç de Ciudad Real

Es tracta d'una corporació de dret públic que exerceix funcions de caràcter consultiu i de col·laboració amb les Administracions Públiques. Promou la creació d'empreses, la seva competitivitat i la seva internacionalització. Alineada amb els interessos de les empreses i emprenedors, es caracteritza pel seu dinamisme, proximitat i vocació de servei. El seu enfocament empresarial fa que compti amb equips professionals formats, implicats i amb experiència en oferir solucions a les necessitats que les empreses tenen a les seves diferents àrees d'activitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES