Nota de premsa

L’empresa Powertrack guanya els Premis EmprenedorXXI a Extremadura

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Premis EmprenedorXXI a Extremadura

• Powertrack és una enginyeria d'alt nivell que desenvolupa transmissió automàtica InfiTRAN per a vehicles híbrids i elèctrics, a més de l'electrònica de control associada a aquesta caixa de canvis.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional a Silicon Valley o Cambridge.

L'empresa Powertrack ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Extremadura, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. També participa com a entitat organitzadora la Junta d’Extremadura i CREEX.

El guardó s'ha lliurat en el marc de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit els principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor d’Extremadura.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Isabel Moreno, directora territorial de CaixaBank a Castella la Manxa i Extremadura, ha presidit el lliurament del premi i ha reconegut l'actitud dels emprenedors. El model de negoci de Powertrack s'enfoca al desenvolupament de transmissions InfiTRAN per al sector de l'automoció principalment com a desenvolupador, assemblador i calibrador de caixes de canvi.

Com a primera finalista ha estat seleccionada eCapture3D, que ha desenvolupat i comercialitza una plataforma web que permet a qualsevol usuari fer models 3D en menys de cinc minuts i sense coneixements previs.

El segon finalista ha estat Carboquick, un kit d'encesa ràpid per a barbacoes 100% ecològic i lliure de químics o accelerants que no altera el sabor dels aliments, ni perjudica la salut dels que els consumeixen.

En aquesta edició, han participat 16 empreses d’Extremadura.

DayOne Innovation Summit a Extremadura

A la jornada DayOne Innovation Summit celebrada a la Confederació Regional Empresarial Extremenya CREEX, l'entitat ha reunit més de 100 persones. Al llarg de la jornada, s'han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, on experts com Alex Romera, Head of Business Development a Hemav, entre altres, han explicat les noves tendències en tecnologia aplicada al sector agrotech. A més, també s'han exposat casos d'èxit com Vianóleo, CTAEX i Metanogenia.

Premis als millors de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, on han participat un total de 961 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 guardons a les empreses amb major impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal. Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros.

A més, el 14 de maig s'atorgarà un premi a les millors empreses de cada sector, triades del conjunt de les candidatures rebudes a Espanya i Portugal. S'han definit sis sectors vinculats a les noves tendències en innovació i de les àrees de negoci de BPI i CaixaBank: Agro Tech, Health Tech, Commerce Tech, Fi&Insur Tech, Tourism Tech i Impact Tech. Els guardonats de cada sector aconseguiran 25.000 euros. A més, rebran mentoring especialitzat i acompanyament per part de responsables de les àrees de negoci del Grup CaixaBank.

Tots els guanyadors (territorials i sectorials) i els dos finalistes de cada sector tindran també accés a formació internacional i podran gaudir d'un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

D'altra banda, l'Ambaixada d'Israel a Espanya atorgarà un accèssit a la innovació dotat amb un programa de formació d'una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yaffo, en col·laboració amb el Ministeri d'Afers exteriors d'Israel.

A Portugal, l'Agencia Nacional de Inovaçao (ANI) atorgarà un accèssit a la innovació per a una empresa portuguesa a través del BFK Award.

Premis consolidats

Aquest any, els Premis EmprenedorXXI distribuiran prop de 525.000 euros en premis, el que converteix la iniciativa en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal. Des de la seva creació el 2007, la iniciativa ha invertit 4,7 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 314 empreses.

Al llarg de la seva història, un total de 6.871 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 250 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria participen cada any en els comitès i jurats. Per tot això, els Premis EmprenedorXXI estan considerats com els premis de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal i una iniciativa decisiva per a l'impuls dels millors projectes d'emprenedoria.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.103 oficines, la major xarxa comercial de la península.

CaixaBank ha estat triat com a millor banc d'Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l'entitat ha estat premiada com a millor banc a Espanya (Best Bank in Spain 2018) per la revista novaiorquesa Global Finance i la britànica Euromoney (Best Bank in Spain 2017), entre altres. Així mateix, Euromoney també ha premiat CaixaBank, per quart any consecutiu, com a millor entitat de banca privada a Espanya el 2018 i ha triat l'entitat, per primera vegada, com a Millor Banc Digital d'Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs en el Dow Jones Sustainability Index i forma part de l’A-List de CDP, la llista que distingeix les empreses líders en la lluita contra el canvi climàtic.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors. Des de la seva creació, Enisa ha concedit més de 5.900 préstecs per un import que supera els 892 milions d'euros.

Sobre CREEX

La CREEX és una Confederació Regional Empresarial sense ànim de lucre, constituïda amb la finalitat de representar i defensar els interessos del teixit empresarial extremeny. Aglutina associacions de tots els sectors econòmics així com territorials, a través dels seus tres organitzacions membre: la Federació Empresarial Cacerenya (FEC) i la Federació Empresarial Placentina (FEP), a la província de Càceres, i la Confederació d'Organitzacions Empresarials de la província de Badajoz (COEBA), a la província de Badajoz.

 

NOTÍCIES RELACIONADES