Nota de premsa

L'empresa Cella Medical Solutions guanya els Premis EmprenedorXXI a la Regió de Múrcia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Darío García, CEO de Cella Medical Solutions

• Cella Medical Solutions ha presentat un projecte que permet, en una operació quirúrgica, planificar la intervenció amb la reproducció virtual i física de rèpliques personalitzades d'òrgans i estructures anatòmiques amb patologies complexes.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

L'empresa Cella Medical Solutions ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a la Regió de Múrcia. Aquest guardó, impulsat per CaixaBank, a través de la gestora de capital risc Caixa Capital Risc, i co-atorgat pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, a través d'Enisa, arriba aquest any a la seva onzena edició i té l'objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores amb major potencial de creixement. A Múrcia, també participa com entitat organitzadora el Institut de Foment de la Regió.

Com a guanyadora, Cella Medical Solutions ha rebut una dotació econòmica de 5.000 euros i una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). Cella Medical Solutions ha presentat un projecte que permet, en una operació quirúrgica, planificar la intervenció amb la reproducció virtual i física de rèpliques personalitzades d'òrgans i estructures anatòmiques amb patologies complexes.. En aquesta edició, a Múrcia han participat 23 empreses.

Els premis han estat presidits pel conseller d’Ocupació, Universitats i Empreses de la Regió, Juan Hernández, i pel director comercial de CaixaBank a Múrcia, Gerardo Cuartero.

Cuartero ha reconegut l'actitud dels emprenedors i ha destacat que "hi ha molts emprenedors que, cada dia, surten aquí fora a guanyar-se la confiança de la societat malgrat les dificultats". Cuartero ha posat èmfasi en el paper que tenen les pimes en l'economia, ja que són un pilar bàsic per la seva contribució a la creació de riquesa i per la seva aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat.

Els finalistes han estat:

  • Duely és un projecte dedicat a l'incipient mercat dels Esports, que té per objectiu oferir als aficionats la possibilitat de participar d'una manera activa d'aquesta indústria, a través de la inversió directa en els jugadors, a canvi d'una part dels drets econòmics dels seus traspassos.
  • Keepcool és una empresa dedicada a la fabricació de sistemes frigorífics per purificar l'ambient de les màquines on s'emmagatzemen fruites i verdures. L'objectiu és eliminar l'etilè produït per fruites, verdures i flors, i que és el causant de la maduració, allargant la vida dels productes frescos.
  • Visuartech Develop és una companyia especialitzada en el desenvolupament de solucions i aplicacions de realitat augmentada i virtual, per al sector de l'arquitectura, l'enginyeria i la construcció.
  • WhiteLynx desenvolupa un model de centraleta virtual amb funcions esteses àmpliament, enfront del model de centraleta virtual. Entre les novetats, incorpora la disponibilitat de les funcions pròpies d'una centraleta des de qualsevol terminal Smartphone.
  • Congafasdesol.com és un ecommerce especialitzat en la venda d'ulleres de sol amb un catàleg de més de 20.000 ulleres.
  • Datuary és una companyia especialitzada en el tractament de dades que ofereix a les empreses una plataforma moderna i molt accessible per a la presa de decisions basades en Business Intelligence i Big Data.

Els Premis EmprenedorXXI s'adrecen a negocis altament innovadors amb menys de tres anys d'activitat i es caracteritzen per una alta participació d'empreses procedents de tot el territori. La iniciativa compta amb el suport de CaixaBank, amb la major xarxa comercial d'oficines del sector financer a Espanya, d'Enisa i d'entitats autònomes i locals especialitzades en la promoció econòmica i el suport als emprenedors. En aquesta edició, un total de 135 institucions territorials col·laboren amb l'organització.

Com a novetat, la convocatòria s’ha obert aquest any per primera vegada a Portugal, després que CaixaBank va prendre el control de BPI el mes de febrer.

Premis als millors de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, es lliuren 19 premis a les empreses amb major impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes).

A més, s'atorguen cinc premis principals, distribuïts per sectors: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Tecnologies Industrials i Agroalimentari. Els guardonats en aquesta categoria aconsegueixen 25.000 euros i l'accés a un programa internacional de creixement organitzat amb la Singularity University i una prestigiosa escola de negocis.

D'altra banda, l'Ambaixada d'Israel a Espanya atorga un accèssit a la innovació dotat amb un programa de formació d'una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yafo, en col·laboració amb el Ministeri d'Afers Exteriors d'Israel.

En total, la convocatòria de 2017 distribueix prop de 490.000 euros en premis, el que converteix els Premis EmprenedorXXI en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal.

Premis de referència en emprenedoria

Els Premis EmprenedorXXI són el premi de referència per a startups d'Espanya i una iniciativa decisiva per a l'impuls dels millors projectes d'emprenedoria del país.

Des de la seva creació, l’any 2007, la iniciativa ha invertit 4,3 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 289 empreses.

En concret, s'han atorgat 2,5 milions d'euros en premis en metàl·lic i 1,8 milions d'euros en accions de formació i networking internacional.

Al llarg de la seva història, un total de 5.911 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 257 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria han participat en els comitès i jurats.

Sobre Caixa Capital Risc

Caixa Capital Risc és la societat gestora d'empreses de capital risc de CriteriaCaixa, que inverteix en les primeres etapes de companyies espanyoles innovadores amb un elevat potencial de creixement i les acompanya en les diferents etapes del seu creixement.

La gestora és un inversor multiespecialista que manté el focus en sectors que considera emergents: Ciències de la Vida, Tecnologia i Digital i Tecnologies per a la Indústria. Caixa Capital Risc gestiona un volum de 195 milions d'euros, a través de 8 fons d'inversió, i té més de 170 empreses en cartera.

A més de l'activitat inversora, desenvolupa una intensa activitat de suport a la transferència de tecnologia i al desenvolupament d'empreses en les seves primeres etapes, com el programa CaixaImpulse o els Premis EmprenedorXXI.

Sobre Enisa

Enisa és una empresa pública depenent del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, a través de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des de l’any 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors a Espanya.

Enisa ofereix finançament mitjançant préstecs participatius. Fins ara, ha donat suport a unes 5.000 empreses amb més de 830 milions d'euros.

Sobre INFO

L'Institut de Foment de la Regió de Múrcia és molt més que una agència de desenvolupament. En 30 anys d'història, ha aconseguit sumar talent i experiència a l'esperit emprenedor dels ciutadans i avançar en els nous reptes d'un entorn en constant evolució.

El seu principal objectiu és promoure el desenvolupament econòmic i servir de guia i suport a les empreses i emprenedors en els nous escenaris de globalització i competitivitat. L'exigència fonamental és la recerca de les claus que generin a la Regió de Múrcia l'espai idoni de dinamisme econòmic, creativitat i iniciativa empresarial.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES