Nota de premsa

L’empresa BioTech Foods guanya els Premis EmprenedorXXI al País Basc

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Guanyador i finalistes dels PEXXI al País Basc

• L'empresa donostiarra BioTech Foods es dedica a la producció de carn ètica, proposant una alternativa a l'alta demanda de proteïna existent a nivell mundial.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional a Silicon Valley o Cambridge.

L'empresa donostiarra BioTech Foods ha guanyat els Premis EmprenedorXXI al País Basc, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. Al País Basc, també participa com a entitat organitzadora el Grup SPRI.

El guardó s'ha lliurat en el marc de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit els principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor basc.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Estíbaliz Hernáez, Viceconsellera de Tecnologia, Innovació i Competitivitat del Govern Basc; Juan Pedro Badiola, director territorial de CaixaBank al País Basc i Cantàbria; i José Bayón, Conseller Delegat d'ENISA, han presidit el lliurament del premi i han reconegut l'actitud dels emprenedors.

BioTech Foods és una de les poques empreses a nivell mundial que està duent a terme la revolució alimentària associada a la producció de Carn Ètica (carn conreada en la terminologia general i clean meat als Estats Units). La principal innovació de l'empresa és la seva proposta de model alternatiu per a la producció de carn per al consum humà, ajudant així a la ramaderia intensiva a poder satisfer l'alta demanda de proteïna animal a nivell mundial que va en augment, 202.000 milions de tones a l'any. La seva estratègia es basa en l'aplicació d'una tecnologia amb fins biomèdics, com és la regeneració de teixits, per adaptar-la al món de la producció de solucions alimentàries. La base del projecte d'I+D sorgeix del model tecnològic de construcció de teixits a partir de cèl·lules animals, que desenvolupa per a la seva evolució entorns biològics controlats, i sense intervenció o modificació genètica alguna.

En aquesta edició s'han presentat 55 empreses basques i cinc d’elles han estat finalistes. Entre aquestes es troben Alerion Technologies, una empresa guipuscoana especialitzada en la navegació autònom de precisió, visió artificial, i programari encastat d'alt rendiment; Cyber Surgery, que ha desenvolupat un assistent robòtic per a les operacions de columna, millorant la precisió en aquesta intervenció; Lookiero, un sistema de personal shooper online per a dones, i Wegow, el marketpace social de la música en viu on es connecten tant artistes, promotors com a usuaris.

DayOne Innovation Summit al País Basc

A la jornada DayOne Innovation Summit celebrada a l’Aquairum de Donostia, l'entitat ha reunit més de 170 persones. Al llarg de la jornada, s'han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, on experts com Lluís Soldevila, professor d'innovació d'ESADE, Carlos Trench, director de CaixaBank DayOne, o Guillermo Dorronsoro, professor d'innovació de la Universitat de Deusto entre altres, han explicat les noves tendències del sector i les seves peculiaritats.

A més, també hi ha hagut temps per a les taules com la del finançament de la innovació, on han participat Fernando Rodríguez, Director DayOne País Basc i Cantàbria; Eneko Knorr, de Business Angel; Germán Cutillas, Fitalent - Everis Corporate VC i Yolanda Beldarraoin, directora general Gestió de Capital Risc del País Basc.

Premis als millors de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, on han participat un total de 961 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 guardons a les empreses amb major impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal. Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros.

A més, el 14 de maig s'atorgarà un premi a les millors empreses de cada sector, triades del conjunt de les candidatures rebudes a Espanya i Portugal. S'han definit sis sectors vinculats a les noves tendències en innovació i de les àrees de negoci de BPI i CaixaBank: Agro Tech, Health Tech, Commerce Tech, Fi&Insur Tech, Tourism Tech i Impact Tech. Els guardonats de cada sector aconseguiran 25.000 euros. A més, rebran mentoring especialitzat i acompanyament per part de responsables de les àrees de negoci del Grup CaixaBank.

Tots els guanyadors (territorials i sectorials) i els dos finalistes de cada sector tindran també accés a formació internacional i podran gaudir d'un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

D'altra banda, l'Ambaixada d'Israel a Espanya atorgarà un accèssit a la innovació dotat amb un programa de formació d'una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yaffo, en col·laboració amb el Ministeri d'Afers exteriors d'Israel.

A Portugal, l'Agencia Nacional de Inovaçao (ANI) atorgarà un accèssit a la innovació per a una empresa portuguesa a través del BFK Award.

Premis consolidats

Aquest any, els Premis EmprenedorXXI distribuiran prop de 525.000 euros en premis, el que converteix la iniciativa en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal. Des de la seva creació el 2007, la iniciativa ha invertit 4,7 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 314 empreses.

Al llarg de la seva història, un total de 6.871 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 250 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria participen cada any en els comitès i jurats. Per tot això, els Premis EmprenedorXXI estan considerats com els premis de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal i una iniciativa decisiva per a l'impuls dels millors projectes d'emprenedoria.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l’entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc presidit per Jordi Gual, i del qual Gonzalo Gortázar és conseller delegat, té prop de 16 milions de clients al mercat ibèric i 5.103 oficines, la xarxa comercial més gran de la península.

CaixaBank ha estat escollit com a millor banc d’Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l’entitat ha estat escollida Millor Banc a Espanya 2019 per cinquè any consecutiu i Millor Banc d'Europa Occidental 2019 per primera vegada per la revista estatunidenca Global Finance. També ha estat premiada com a Banc de l'Any 2018 a Espanya (Bank of The Year in Spain 2018) per la revista britànica The Banker, del Grup Financial Times. El 2018 Euromoney també ha escollit CaixaBank per primera vegada com el Millor Banc Digital de l’Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs al Dow Jones Sustainability Index.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors. Des de la seva creació, Enisa ha concedit més de 5.900 préstecs per un import que supera els 892 milions d'euros.

Sobre Grup SPRI

L'Agència de Desenvolupament Empresarial del Govern Basc busca donar suport i impuls a les empreses basques a través dels diversos programes i serveis amb els que traslladar les diferents polítiques del Govern Basc, donant així resposta al teixit empresarial basc. I és que les empreses basques troben en el Grup SPRI aquelles eines amb les que internacionalitzar-se, emprendre, finançar-se, localitzar sòl industrial, aplicar les noves tecnologies, innovar o dur a el procés d'entrar a la Nova Indústria, la Basque Industry 4.0.

 

NOTÍCIES RELACIONADES