Nota de premsa

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank rep el Premi 'Andalucia + Social' pel seu impuls al voluntariat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Lliurament del Premi 'Andalusia + Social'

• La Conselleria d'Igualtat, Polítiques Socials i Conciliació de la Junta d'Andalusia ha tingut en compte la tasca del Programa de Voluntariat de CaixaBank a l'hora de fomentar la participació ciutadana en accions contra la pobresa i la desigualtat.

• En l'últim any, més de 600 voluntaris a Andalusia han beneficiat més de 17.000 persones a través de més de 800 activitats solidàries.

• La gala de lliurament ha tingut lloc al Teatre Central de Sevilla, on la Junta d'Andalusia ha repartit una dotzena de premis que reconeixen el treball de persones i entitats en favor de la inclusió.

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank a Andalusia ha rebut el Premi 'Andalucia + Social al Voluntariado' per la seva tasca en el foment de la participació ciutadana en accions que permeten pal·liar la pobresa i la desigualtat social. El Programa de Voluntariat de CaixaBank, a través de la seva actuació en àrees com la pobresa infantil, la inclusió social, la salut o l'educació financera, ha generat més de 800 activitats solidàries i més de 10.000 hores de voluntariat a la regió en el darrer any.

Raúl Marqueta, director d'Acció Social de CaixaBank i president de l'Associació de Voluntaris, ha declarat: "No podem estar més orgullosos de rebre aquest premi, i que la Junta d'Andalusia hagi reconegut la tasca dels Voluntaris de CaixaBank en el marc d’aquest reconeixement. Sens dubte, els més de 600 voluntaris que formen aquesta gran família a Andalusia són la clau que en l'últim any haguem pogut arribar a més de 17.000 persones a les vuit províncies. El nostre objectiu és seguir ampliant la nostra col·laboració i compromís amb la regió, donant suport a totes les entitats socials que tan a prop estan de les necessitats dels col·lectius vulnerables".

En aquesta quarta edició dels Premis + Social, la Conselleria d'Igualtat, Polítiques Socials i Conciliació de la Junta d'Andalusia ha tingut en compte la labor del Programa de Voluntariat de CaixaBank des de la seva creació el 2005.  El jurat ha destacat la seva constant recerca de la qualitat en la promoció d'iniciatives de voluntariat, el que ha permès convertir-se en un exemple per a altres entitats a l'hora de donar un incalculable valor al temps invertit en causes solidàries i d'interès comú. Per tot plegat, la Junta d'Andalusia ha considerat que CaixaBank "fa d'Andalusia un lloc més amable, més humà, i més solidari".

Un premi per reconèixer les millors pràctiques en inclusió social

La gala de lliurament, que ha tingut lloc al Teatre Central de Sevilla, ha estat una ocasió per reconèixer el treball de persones i entitats destacades a Andalusia en favor de la inclusió social.

Enre els guardonats de la quarta edició d'aquests premis, es troben els atletes andalusos paralímpics de Tokio, a qui s'ha concedit la Menció d'Honor; la Fundació "la Caixa"; la Confederació d'Empresaris d'Andalusia; la cantautora María Peláe, i el futbolista Joaquín Sánchez. A més, han sigut premiats a nivell regional els equips andalusos de La Lliga Genuine de futbol (Còrdova CF, Granada CF, Sevilla FC, Reial Betis, Cadis CF, Fundació Màlaga CF i UD Almeria);  l'empresa AGISE SL; la Xarxa Andalusa de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social Andalusia (EAPN-A);  la Federació d'Organitzacions Andaluses de Majors (FOAM); el grup Cantajuegos, que comparteix guardó amb Miguel Poveda, i la investigadora social Yolanda de la Fuente.

Sobre els Premis 'Andalusia + Social' 

Los Premis 'Andalusia + Social' tenen com a finalitat reconèixer i distingir públicament, en l'àmbit dels Serveis Socials d'Andalusia, la tasca de qualitat realitzada per persones físiques, entitats o institucions, públiques i privades, en favor de la participació i inclusió de la població en els següents àmbits: Persones amb discapacitat, Infància, Gent gran, Voluntariat,  Persones en risc o situació d'exclusió social, Persones LGTBI i els seus familiars, Eradicació de la violència de gènere, Millors pràctiques lligades als Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030, Recerca i innovació en els Serveis Socials d'Andalusia.

Sobre els Voluntaris CaixaBank

El programa de Voluntariat de CaixaBank constitueix una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya. Amb una trajectòria de més de 15 anys, l'Associació està formada per   empleats i exempleats del Grup CaixaBank i de la Fundació "la Caixa", així  com amics, familiars, clients i totes aquelles persones sensibles a aquesta realitat.

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb 1.300 entitats socials, prop de 5.000 voluntaris han ajudat més de 170.000 persones vulnerables a tot Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil, gent gran i mediambient, entre d'altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l' activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES