Nota de premsa

L'Associació Contra el Càncer de Burgos disposarà d'un vehicle per facilitar els desplaçaments gràcies a la col·laboració de Grup Ureta i Fundació "la Caixa"

En el marc de “Fórmula Solidària”, una iniciativa de CaixaBank i de CaixaBank Payments & Consumer per canalitzar el suport econòmic de la Fundació “la Caixa” i d'empreses o particulars sensibles davant les dificultats dels més vulnerables

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
D’esquerra a dreta: Javier Martínez Viela, director del Centre d’Empreses de Burgos de CaixaBank, Eduardo González Campo, president de la Junta Provincial de Burgos de la AECC y Fernando de Andrés, gerent del Grupo Ureta.

• L’acció correspon a la modalitat “Mobilitat Solidària”, dirigida a facilitar la renovació de vehicles a les entitats socials.

• Amb aquesta aportació, la AECC podrà facilitar els desplaçaments de les persones del seu equip i dels beneficiaris de la seva activitat.


La Fundació “la Caixa” i Grup Ureta, en col·laboració amb CaixaBank i CaixaBank Payments & Consumer, han contribuït amb un total de 14.600 euros perquè l'Associació Contra el Càncer Burgos disposi d'un vehicle per desenvolupar la seva tasca en benefici dels pacients en situació de vulnerabilitat.

La iniciativa s'emmarca en el programa “Fórmula Solidària”, un projecte de CaixaBank, que canalitza fons de la Fundació “la Caixa” i els suma a les aportacions d'empreses i particulars amb l'objectiu d'ajudar al fet que l'entitat social disposi dels mitjans materials per continuar treballant en benefici de les persones i col·lectius més necessitats. En aquest cas, CaixaBank i CaixaBank Payments & Consumer han canalitzat una subvenció de la Fundació “la Caixa” i la col·laboració de Grup Ureta per facilitar a l'entitat l'adquisició del vehicle.

L'acció realitzada a Burgos pertany a la modalitat “Mobilitat Solidària”, que facilita proporcionar vehicles sostenibles o adaptats a entitats socials que els precisen amb urgència.

A l'acte de lliurament, que ha tingut lloc a Grup Ureta, Ctra Madrid-Irun, km 234,4 a les 12:30h han assistit Javier Martínez Viela, director del Centre d’Empreses de Burgos de CaixaBank; Julio Mosso, responsable a Castella i Lleó de CaixaBank Payments & Consumer; Javier Marín Lázaro, responsable d'Acció Social de CaixaBank a Castella i Lleó; Fernando d'Andrés, gerent de Grup Ureta; i Eduardo González Campo i José Ignacio Arroyo, president i tresorer de la Junta Provincial de Burgos de l'Associació Espanyola.

La AECC, 67 anys d'experiència en la lluita contra el càncer

L'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) és l'entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 67 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Espanya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari. En el seu ADN està estar al costat de les persones pel que el seu treball també s'orienta a ajudar-les a prevenir el càncer; estar amb elles i les seves famílies durant tot el procés de la malaltia si es ho diagnostica; i millorar el seu futur amb l'impuls a la recerca oncològica. En aquest sentit, a través de la seva Fundació Científica, la AECC aglutina la demanda social de recerca contra el càncer, finançant per concurs públic de programes de recerca científica oncològica de qualitat. Avui dia, és l'entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer, amb 380 projectes de recerca i una dotació de 70 milions d'euros.

L'Associació integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar a les persones afectades i finançar projectes de recerca oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. Estructurada en 52 Seus Provincials, i present en més de 2.000 localitats espanyoles, compta amb gairebé 30.000 persones voluntàries, més de 454.000 socis i 1.007 professionals.

Durant el 2019, l'Associació Espanyola Contra el Càncer ha atès 318.264 persones afectades per la malaltia.

A Burgos, l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Burgos desenvolupa la seva activitat en tota la província, comptant amb Seus a Burgos, Aranda de Duero i Miranda de Ebro i estant present als Hospitals de les citades localitats: Hospital Universitari de Burgos, Hospital Santos Reyes i Hospital Santiago Apòstol.

La AECC a Burgos va tancar la seva activitat amb 3.383 persones ateses per professionals i 1.462 ateses per voluntaris, 160.000 € dedicats a projectes de recerca oncològica i 24.950 persones intervingudes en accions de prevenció.

Grup Ureta

El Grup Ureta des de l'inici de la seva activitat empresarial fa 65 anys ha considerat que la generositat és part de l'ADN de les seves empreses, per la qual cosa col·labora amb les activitats assistencials, culturals i esportives de la societat on desenvolupa la seva activitat econòmica. En aquest any especialment difícil, en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, ha incrementat la seva aportació econòmica per ajudar a 3 entitats sense ànim de lucre i així facilitar-los mitjans de locomoció pel desenvolupament de les seves activitats. 

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank 

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva tasca social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. 

La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes. D'aquesta forma, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació “la Caixa” en favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, la gent gran i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia. 

Sobre CaixaBank Payments & Consumer 

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l'entitat líder en finançament al consum i mitjans de pagament a Espanya. 

La companyia, amb més de 15 milions de clients entre Espanya i Portugal, un crèdit viu de prop de 8.100 milions d'euros i un parc de 18,4 milions de targetes, treballa per accelerar la transformació digital i les capacitats tecnològiques del grup. Així mateix, impulsa l'acció social en tots els seus àmbits d'actuació, en col·laboració amb les seves empreses clients.

 

NOTÍCIES RELACIONADES