Nota de premsa

Les noves regles de la banca digital. Millorar l’experiència del client amb tecnologia, amb Mariona Vicens

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Les noves regles de la banca digital. Millorar l’experiència del client amb tecnologia, amb Mariona Vicens

Al tercer capítol de la sèrie Masterclass de CaixaBank, Mariona Vicens, directora corporativa d’innovació i transformació digital de CaixaBank, comparteix la seva visió sobre les tecnologies emergents que més impacte estan tenint en els serveis financers.

A la banca actual, una de les innovacions tecnològiques amb més potencial de generar un gran impacte és el blockchain. Un exemple seria la plataforma we.trade, que CaixaBank impulsa en col·laboració amb altres bancs,  i que busca aconseguir que les companyies puguin gestionar millor tota la informació de seguiment i els processos associats a la cadena de subministrament.

Altres tecnologies emergents a destacar en el sector bancari són la intel·ligència artificial, amb les tècniques d’aprenentatge automàtic, i la informàtica quàntica, que canviarà el paradigma d’ús de la informàtica.

CaixaBank acumula una important experiència en l’aprenentatge automàtic i en totes les teories cognitives: des de llançar el primer chatbot en el sector bancari espanyol basat en la intel·ligència artificial, fins a l'aplicació de l'aprenentatge automàtic als models per a l'anàlisi  del risc.

El valor de les tecnologies emergents en els serveis financers radica en combinar l’aprenentatge automàtic amb el big data i l’anàlisi de dades, i en aplicar els resultats a totes les àrees que requereixen modelització, com la d’anàlisi del risc o la d’intel·ligència empresarial.

 

NOTÍCIES RELACIONADES