Nota de premsa

L’APCE i CaixaBank analitzen la situació immobiliària al Vallès Occidental

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
APCE i CaixaBank han analitzat la situació del sector immobiliari a la comarca del Vallès Occidental

• La compravenda d’habitatge creix un 17,2% al Vallès Occidental l’any 2017.

• La producció d’habitatges iniciats a Sabadell el 2017 se situa en 287 unitats, mentre que a Terrassa van iniciar-se 214 habitatges l’any passat.

• De mitjana, el preu de venda de l’habitatge lliure d’obra nova al Vallès Occidental se situa en 249.950€, amb una superfície mitjana de 117,4 m2 útils i un preu de venda per m2 útil de 2.485€.

L’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) i CaixaBank han analitzat avui la situació del sector immobiliari a la comarca del Vallès Occidental, en una jornada que s’ha celebrat a Sabadell amb la participació de Marc Torrent, director general de l’APCE; Josep Donés, secretari general tècnic de l’APCE; i José Maria Coll, director de banca d’empreses del Centre d’Empreses Negoci Immobiliari de CaixaBank a Barcelona.

Segons l’anàlisi elaborat per l’APCE, la compravenda d’habitatge a la comarca va créixer de manera destacada durant el 2017. Així doncs, la compravenda d’habitatge al Vallès Occidental va incrementar-se en un 17,2% l’any passat. Destaca molt positivament l’increment en dos dígits de l’increment de vendes d’habitatge nou a la comarca el 2017, amb un 13,1%.

Habitatges iniciats i acabats

Pel que fa a l’àmbit de la producció d’habitatges iniciats, al Vallès Occidental van iniciar-se un total de 1.738 habitatges durant el 2017. A Sabadell, capital de comarca, es van iniciar 287 unitats, mentre que el municipi de Terrassa registra 214 habitatges iniciats.

Pel que fa als habitatges acabats, a la comarca del Vallès Occidental se’n van acabar 708 unitats l’any passat, amb pràcticament el mateix nombre d’habitatges finalitzats tant a Sabadell (68 unitats) com a Terrassa (69 unitats).

Respecte del total de l’oferta d’habitatges d’obra nova, al Vallès Occidental la superfície mitjana és de 117,4 m2 útils, amb un preu de venda de 249.950 euros de mitjana. El preu de venda per m2 útil és de 2.485 euros.

Centre d’Empreses de Negoci Immobiliari de CaixaBank

CaixaBank segueix donant resposta a les necessitats de finançament del sector des dels Centres d’Empreses de Negoci Immobiliari (CENI), totalment especialitzats per a que el servei professionalitzat sigui de la màxima qualitat.

Des de la Direcció Territorial de Barcelona s’han finançat més de 236 operacions de promoció immobiliària per import de 847MM d´euros.

L’entitat reafirma així el seu suport a l’activitat immobiliària després del procés de reajustament dels darrers anys i la seva voluntat d’estudiar i finançar els projectes immobiliaris viables que es presentin.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES