Nota de premsa

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i MicroBank subscriuen un conveni de col·laboració per incentivar l’autoocupació i l’activitat emprenedora

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Signatura del conveni del Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i MicroBank.

• El conveni firmat entre l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i MicroBank facilitarà l’accés al finançament a emprenedors per contribuir a l’obertura de nous negocis, amb l’objectiu de potenciar la creació d’ocupació.

• MicroBank és l’única entitat a Espanya dedicada exclusivament al finançament de necessitats personals i de projectes empresarials a través de microcrèdits.

L’alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí, la directora de Negoci de MicroBank, Núria Danés, i la directora de l’Àrea de Negoci d’Eivissa i Formentera de CaixaBank, María Belén Villalonga, han firmat avui un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials mitjançant microcrèdits. Amb la signatura d’aquest acord, s’estableix una línia de finançament de fins a 1 milió d’euros. Els beneficiaris seran persones físiques, autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior als dos milions d’euros.

Els sol·licitants podran optar a microcrèdits fins a un import màxim de 25.000 euros (amb un límit del 95% de la inversió). Els projectes hauran de comptar amb un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat elaborat per l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l’equip que sol·licita el préstec i a la viabilitat del projecte, podent-hi accedir persones sense garanties ni avals.

En virtut d’aquest conveni, l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia es compromet a detectar les necessitats de finançament, dirigides a promoure l’autoocupació, i a l’establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d’autònoms, així com a facilitar serveis de suport i assessorament empresarial, analitzar la viabilitat del projecte i dirigir a les persones físiques o jurídiques assessorades per la institució municipal a MicroBank perquè aquesta analitzi, i si s’escau aprovi, les sol·licituds de finançament.

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia disposa d’un programa, anomenat RE:Activa Sant Josep, que té com a objectiu la creació i consolidació d’empreses en el municipi. Forma part de la xarxa de Punts d’Atenció a l’Emprenedor del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat des del qual ofereix assessorament, recursos i formació a l’emprenedor, facilitant la creació de noves empreses.

MicroBank, el banc social especialitzat en microfinances participat íntegrament per CaixaBank, és l’únic banc a Espanya dedicat exclusivament al finançament de projectes a través de microcrèdits. L’entitat va ser pionera en el seu model de negoci i continua sent la que més recursos hi destina. El banc ofereix microcrèdits dirigits a autònoms, emprenedors i microempreses; i microcrèdits personals i familiars, que tenen com a objectiu atendre necessitats que permetin superar una dificultat temporal i facilitin el desenvolupament personal i familiar.

Durant el primer semestre del 2017, MicroBank ha concedit a Eivissa un total de 29 préstecs destinats a autònoms, emprenedors i microempreses per un import de 360.000 euros. Per finançar projectes personals i familiars a l’illa, el banc ha aportat 1,2 milions d’euros a 165 iniciatives.

Acords amb més de 570 entitats socials

En la concessió de microcrèdits, a més de la xarxa de més de 5.000 oficines de CaixaBank, hi col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries dels crèdits, a més d’assessorar i realitzar el seguiment dels projectes. Fins ara, MicroBank ha firmat convenis amb 577 entitats socials de tota Espanya que vetllen per la viabilitat dels projectes finançats. Les entitats socials col·laboradores són organitzacions de tot tipus amb experiència en accions d’assistència econòmica o social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora.

 

NOTÍCIES RELACIONADES