Nota de premsa

La Torre Sevilla obté el certificat Leed en la categoria Gold per a edificis sostenibles

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
La Torre Sevilla obté el certificat Leed en la categoria Gold per a edificis sostenibles

Aquesta certificació ha estat concedida per l’US Green Building Council que fomenta el desenvolupament d'edificacions basades en criteris sostenibles i d'alta eficiència.

La façana de la Torre Sevilla ha obtingut la màxima qualificació d'eficiència energètica, la categoria A.

La Torre Sevilla, un projecte de CaixaBank, ha obtingut el certificat Leed Gold que reconeix a les edificacions que han incorporat criteris sostenibles i d'alta eficiència en el seu funcionament i manteniment.

La qualificació Leed, acrònim de 'Lideratge en Energia i Disseny Ambiental' és atorgada pel Consell d'Edificis Sostenibles d'EE.UU (U.S. Green Building Council), associació independent que agrupa a agents participants en la sostenibilitat i construcció sense ànim de lucre que impulsa la implementació de pràctiques d'excel·lència en el disseny i construcció sostenible.

L'obtenció d'aquesta certificació internacional ha estat possible després de passar per un sistema estricte i rigorós d'avaluació que té en compte diversos criteris per atorgar aquest títol: l'emplaçament sostenible; l'eficiència de l'ús de l'aigua; l'eficiència energètica, l'ús de les energies renovables i les emissions a l'atmosfera; els materials i recursos naturals; la qualitat de l'ambient anterior; o la innovació en el disseny, entre altres variables.

En aquest sentit, per atorgar la categoria Gold, l’US Green Building Council ha reconegut, entre d’altres, els següents criteris d'eficiència i sostenibilitat aplicats per la Torre Sevilla des de l'inici del procés constructiu fins a la seva posada en funcionament:

  • L'estricte control en l'ús de materials amb baixa emissió en compostos volàtils (COV) durant tot el procés de construcció. A això, cal sumar el Pla de Gestió de Qualitat de l'Aire, incloent les pràctiques de gestió de l'aire, a l’hora d’instal·lar filtres i controls de l'aire en totes les fases del projecte constructiu.
  • El sofisticat sistema de filtres per a la depuració, higienització, desinfecció i control de l'aire interior de la Torre Sevilla.
  • El Pla de Gestió de Residus aplicat en les fases de construcció que va permetre que el 75% dels residus no perillosos fossin reciclats i reutilitzats, i tot això acreditat amb els corresponents certificats d'empreses de reciclatge.
  • El sistema centralitzat de la Torre Sevilla per gestionar 60.000 punts de control per reduir el consum energètic i les emissions en un 30 per cent. Gràcies a aquest sistema és possible controlar totes les instal·lacions mecàniques i elèctriques de l'edifici, tals com la climatització, l'enllumenat i els comptadors d'energia.
  • Els sistemes de regulació lumínica que permeten ajustar automàticament el coeficient lumínic en cada circumstància, permetent que el 75% de tots els espais regularment ocupats de la Torre Sevilla aconsegueixin els nivells d'il·luminació de llum òptims per al treball dels seus usuaris, segons els estrictes criteris de compliment del segell Leed.
  • El compromís de la Torre Sevilla amb el medi ambient per garantir que el 35% de l’electricitat que consumeix procedeix de fonts renovables, tal i com ho acredita la categoria de Leed Gold.
  • La façana de vidre de baix coeficient de transmissió tèrmica, els perfils d'alumini amb trencament de pont tèrmic, i tot el sistema de làmines horitzontals, dissenyat després d'un rigorós estudi d’assolellament sobre la Torre Sevilla, li permeten obtenir la màxima qualificació d'eficiència energètica (categoria A), la qual cosa implica la reducció de la transmissió de la calor entre la Torre i l'exterior.
  • El sistema de captació d'aigua de pluja que permet regar totes les cobertes enjardinades amb el 100% d'aigua reciclada, la qual cosa garanteix la sostenibilitat del sistema i avala el compromís amb el Media Ambient de tot el complex de la Torre Sevilla.

Sobre CaixaBank i la protecció del Medi ambient

CaixaBank assenta la gestió del seu negoci, els seus projectes, productes i serveis en el respecte i la protecció de l'entorn, la qual cosa implica un ferm compromís amb la conservació del medi ambient, la millora de l'eficiència energètica i el foment d'un model de desenvolupament sostenible.

L'entitat col·labora amb Nacions Unides en la seva lluita contra el canvi climàtic, compleix els més alts estàndards ambientals i promou una actitud responsable entre empleats, clients i societat en general.

Des de fa més d'una dècada, l'entitat considera els riscos i oportunitats lligats al canvi climàtic com a part de la seva estratègia de negoci, impulsant tecnologies respectuoses amb el medi ambient i integrant criteris ambientals en la seva oferta de productes i serveis.

Sobre el conjunt de la Torre Sevilla

El conjunt arquitectònic de la Torre Sevilla, situat a l’Illa de la Cartuja, dota a la ciutat d'un espai d'avantguarda i s'erigeix com a nou motor econòmic sevillà. L'objectiu del complex és mantenir una activitat continuada a l’Illa que complementi el caràcter de la Torre Sevilla com a dinamitzador econòmic amb altres usos socials, culturals i comercials.

El projecte compta amb un marcat accent diferenciador sobre l'oferta comercial i cultural existent a Sevilla i pretén convertir-se en referent quant a experiència diferent i innovadora. El conjunt arquitectònic, amb una superfície total de més de 240.000 metres quadrats, compta amb una excel•lent ubicació i immillorables connexions. Es troba a 8 minuts caminant de l'estació d'autobusos i al peu de la futura línia 2 de metro que unirà la ciutat d'Est a Oest.

El conjunt arquitectònic de la Torre Sevilla, que inclou a més el parc fluvial Fernando de Magallanes, de 40.000 metres quadrats a la vora del Guadalquivir, marca tendència per la seva singular arquitectura en la que destaca, a l'extrem sud, l'edifici més alt d'Andalusia, la Torre Sevilla, dissenyada pel prestigiós arquitecte César Pelli. La torre alberga oficines i actualment està en marxa l'adequació de les plantes superiors per acollir un hotel emblemàtic.

A l'extrem nord, el complex alberga el CaixaForum Sevilla, el nou centre cultural, social i cívic de l'Obra Social ”la Caixa”, inaugurat el passat 3 de març, i integrat a la xarxa de centres CaixaForum que l'Obra Social ”la Caixa” té distribuïts pel país. L'espai, dissenyat per l'arquitecte sevillà Guillermo Vázquez Consuegra, és el vuitè centre CaixaForum i el tercer amb major superfície (7.500 metres quadrats útils), després dels de Madrid i Barcelona. www.torre-sevilla.com

 

NOTÍCIES RELACIONADES