Nota de premsa

La sucursal de CaixaBank a França es consolida en el sector del finançament sostenible en els seus dos anys d'activitat al país

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank International Banking

• L'entitat ha participat des de finals de 2018 en operacions de finançament ESG -seguint criteris mediambientals, socials i de governança- a França per un total de més de 800 milions d'euros.

• En dos anys, la sucursal de CaixaBank a París ha incrementat la seva activitat i compromís a llarg termini amb el país gràcies a l'obtenció de la llicència bancària, que ofereix una major proximitat als clients, una major agilitat en l'operativa bancària, i una major contribució a l'economia francesa.


La sucursal de CaixaBank a França complirà el 2020 dos anys d'activitat consolidant-se en el sector del finançament ESG -seguint criteris mediambientals, socials i de governança, en les seves sigles en anglès- al país, amb operacions que ascendeixen a més de 800 milions d'euros. Entre elles, destaquen les companyies de serveis ambientals, com el grup Suez, o de construcció, energia i concessions com el grup Eiffage, entre moltes altres, convertint-se en un soci bancari espanyol de referència per a empreses a França.

L'oficina francesa ha estat especialment activa entre 2018 i 2020 en l'àmbit de les energies renovables finançades en la modalitat de project finance. Entre les operacions més rellevants destaquen la participació com a única entitat no francesa en l’operació de finançament més gran en el sector eòlic onshore a França el 2019, atorgada a l'IPP canadenc Boralex, així com el parc eòlic offshore Saint Nazaire (primera operació en el sector al país) i el refinançament de la cartera fotovoltaic Julia/Sonnedix.

Aquestes operacions responen a l'estratègia de l'entitat de créixer en el sector del finançament amb criteris de sostenibilitat segons les prioritats establertes en el Pla Estratègic 2019-2021 de CaixaBank.

Més enllà del finançament amb criteris ESG, la sucursal també ha confirmat el seu fort compromís amb el país, amb la inversió en sectors crítics com el de les infraestructures (fibra òptica i autopistes), el sector ferroviari o l'aviació comercial. En els seus dos anys d'operacions, l'import de finançament total concedit a França ascendeix a 2.600 milions d'euros.

Sucursal de CaixaBank a França

CaixaBank va obtenir la seva llicència de sucursal bancària a França el 2018, amb la qual l'entitat ofereix serveis de comerç exterior i banca corporativa a empreses espanyoles amb interessos i activitats a França, a empreses franceses i a multinacionals amb interessos al país.

En aquests dos anys, amb l'oficina de l'entitat a París, CaixaBank ha triplicat el personal a França i ha incrementat la seva activitat i compromís a llarg termini amb el país gràcies a l'obtenció de la llicència bancària i a la unió d'un equip altament qualificat, que ofereix una major proximitat als clients, una major agilitat en l'operativa bancària, i una major contribució a l'economia francesa.

França, principal soci comercial de les empreses espanyoles

França s'ha consolidat com el principal soci comercial de les empreses espanyoles. En l'última edició de l'Índex CaixaBank per a la Internacionalització Empresarial (ICIE 2019), França va desplaçar a Regne Unit en el rànquing, que permet classificar els països segons el potencial que ofereixen per a les empreses espanyoles, és a dir, com d’atractiu és, des d'una òptica espanyola, cada mercat internacional.

Amb 84 punts d'un total de 100, França es col·loca en primera posició en el món, y destaca pel seu atractiu comercial cap a les empreses espanyoles (95,5 punts), la seva facilitat per operar (85,8 punts), la seva accessibilitat (79,7 punts) i el seu entorn financer i innovador (74,2 punts). 

A Espanya i França els uneix una llarga tradició de llaços econòmics, comercials, culturals i polítics. Segons dades de l'ICEX, França segueix sent el primer client d'Espanya en el món. El 2019, les exportacions espanyoles van ser de 43.900 milions d'euros i suposen un 15% del total. Com a proveïdor, França ocupa el 2n lloc, després d'Alemanya. L'any passat, les importacions van ser de 33.400 milions d'euros i representen l’11% del total.

Per accedir a la fitxa ICIE de França de CaixaBank Research, premi aquí

CaixaBank, compromès amb el finançament sostenible

CaixaBank està mostrant el seu compromís amb el finançament sostenible. L'entitat dóna suport mitjançant la seva activitat a iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient i que contribueixin a prevenir, mitigar i donar resposta al canvi climàtic i a la transició cap a una economia baixa en carboni.

El banc, presidit per Jordi Gual i amb Gonzalo Gortázar com a conseller delegat, destaca per la implementació dels principis d'inversió responsable i aposta per la inversió sostenible com a estratègia per gestionar els riscos globals i generar rendiments sostenibles a llarg termini.

CaixaBank, s'ha posicionat com una de les entitats líders en finançament sostenible. El 2019 es va convertir en el primer banc de l'Ibex 35 en emetre un bo social, per donar suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. A més, el juliol del 2020 ha emès un nou bo social de 1.000 milions per mitigar els efectes de la COVID-19 a través del finançament de pimes i microempreses de les zones més desfavorides d'Espanya.

 

NOTÍCIES RELACIONADES