Nota de premsa

La murciana Salvadora Palao Soriano guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma” a la Regió de Múrcia

Guardó per reconèixer l'excel·lència professional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Entrega del Premi A

• La fundadora de `Panadería-cafetería el paseo´ optarà al guardó nacional, que inclou una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal, i formarà part d'una comunitat virtual per compartir coneixements, idees i experiències amb altres membres d'aquest col·lectiu.

• L'empresa, que es va posar en marxa el 2011 a Yecla, combina el negoci tradicional de fleca i cafeteria i l'ús de noves tecnologies per a l'elaboració i venda de productes artesanals, amb un clar compromís de servei al client, amb el medi ambient i la societat.

• En el conjunt del territori espanyol, a aquesta primera edició han participat 691 professionals autònomes, de les quals 14 són de la Regió de Múrcia.

Salvadora Palao Soriano, fundadora i gerent de `Panadería-cafetería el paseo´, empresa dedicada a l'elaboració, venda i consum dels productes tradicionals de fleca i cafeteria, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional com la guanyadora de la Direcció Territorial de Múrcia del Premi A Dona Professional Autònoma CaixaBank.

Amb aquests guardons, CaixaBank reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d'Espanya i dona suport a la tasca i l'aportació a la societat d'aquest col·lectiu, que és una peça clau en l'economia.

Salvadora va posar en marxa el seu negoci el 2011 a la ciutat de Yecla, coincidint amb la crisi econòmica. Des de la seva creació, ha anat incorporant l'ús de les noves tecnologies amb l'objectiu d’oferir als seus clients una major oferta de productes artesanals elaborats amb matèries primeres de màxima qualitat. La innovació, la satisfacció dels clients, el respecte al medi ambient i el compromís amb el seu entorn ha convertit a `Panadería-cafetería el paseo´ en un lloc de referència a Yecla que ja dona ocupació estable a cinc persones.

L'empresària, ha estat seleccionada entre més de 14 candidatures que s'han presentat a la Regió de Múrcia. Per a la seva elecció, el jurat (integrat per directius de CaixaBank) ha valorat la fortalesa dels seus productes i serveis, així com el grau d'innovació del seu projecte professional, la incidència en la creació d'ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors.

En el conjunt del territori espanyol, a aquesta primera edició dels guardons han participat 691 professionals autònomes.

Salvadora Palao optarà, juntament amb les altres 13 premiades a la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del Premi Nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms.

També formarà part d'una comunitat virtual que es crearà on podrà accedir juntament amb la resta de les guanyadores de la fase territorial i la guanyadora nacional. A través d'aquesta xarxa de networking podran compartir coneixements, idees i experiències i serà un punt de trobada per establir vincles professionals amb altres membres d'aquest col·lectiu.

Més d’1,1 milions de dones autònomes a Espanya

Tal com es desprèn de l'Informe Dona Autònoma 2019 elaborat per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), a Espanya hi ha més d’1,1 milions de dones autònomes, la qual cosa representa el 35,9% del col·lectiu. El percentatge és superior a la mitjana europea, on les dones representen el 32,8% dels autònoms.

Es tracta, a més, d'una mena de professional amb una importància creixent a l'economia: des del 2009, el nombre de dones autònomes s'ha incrementat un 11%.

Per trams d'edat, cal destacar que la franja d'entre 45 i 54 anys és la que concentra un nombre superior de dones que treballen per compte propi, encara que el major percentatge respecte als seus companys homes es troba en el grup entre 25 i 34 anys, on les dones suposen un 39,1% del total d'autònoms.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l'economia i ha creat aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D'altra banda, CaixaBank és també l'entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 33,23%, amb més d'un milió de clients. D'aquesta xifra, el 37,3% són dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES