Nota de premsa

La gaditana Milagros Cabral, creadora de la marca de moda Mariquita Trasquilá, guanya el “Premi A Dona Professional Autònoma” de CaixaBank a la millor emprenedora d'Espanya

Aquest guardó reconeix l'excel·lència professional de dones treballadores per compte propi que han fet realitat un negoci d'èxit

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Milagros Cabral, creadora de la marca de moda Marieta Trasquilá.

• L'empresa, especialitzada en vestits i complements de festa per a dones, ha obtingut una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació.

• Mariquita Trasquilá és un referent en la moda per a convidades al millor preu i qualitat, amb seu a Trebujena (Cadis); ven a tota Espanya des d'Internet i actualment dona treball a més de 30 persones.

• En aquesta segona edició de la iniciativa de CaixaBank, han participat 1.023 professionals autònomes.

• CaixaBank és l'entitat financera líder en serveis financers per a professionals autònoms, amb una quota de mercat del 44,8% i més de 1,49 milions de clients.

 

Milagros Cabral, fundadora de Mariquita Trasquilá, empresa de moda especialitzada en vestits i complements de festa per a dones, ha estat seleccionada per CaixaBank com la guanyadora en la categoria nacional del Premi A Dona Professional Autònoma, gràcies a la seva trajectòria professional i a la creació d'un negoci propi d'èxit.

La gaditana ha obtingut una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal i es beneficiarà d'una campanya de promoció de la seva marca a través dels canals de comunicació de l’Associació de Treballadors Autònoms.

El jurat del Premi A Dona Professional Autònoma, integrat per directius de CaixaBank i professionals externs - Ferran Adrià, president d’elBullifoundation; Fermín Albaladejo, vicepresident d’ATA; José Luis Yzuel, president d'Hostaleria d'Espanya; Inmaculada Riera, directora general de la Cámara de Comercio de España, entre altres-, ha valorat la fortalesa i la filosofia que hi ha després dels seus productes, així com el grau d'innovació del seu projecte, la incidència en la creació d'ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors.

Referent en la moda per a convidats

Mariquita Trasquilá és un referent en la moda per a convidades al millor preu i qualitat que comercialitza vestits de festa, tocats i pameles, complements, calçat... Des de Trebujena (Cadis), on l’empresa conserva la seva seu principal, la seva fundadora, Milagros Cabral, ha treballat des de l'inici per un somni que ha convertit en un projecte empresarial que ven a tota Espanya des d'Internet i que actualment dona treball a més de 30 persones.

Cabral assenyala que ha estat molt emocionant participar en aquests premis: “El nivell de les finalistes ha estat molt alt i estic segura que també ho han estat molts dels projectes que s'han presentat. Em sento molt orgullosa d'aquest guardó, especialment pel meu equip i la meva família, que sempre m'han donat suport. El premi el dedicarem a formar més a l'equip. Busquem l'excel·lència en tot el que fem i aquest premi ens ajudarà a acostar-nos més a ella”.

Excel·lència professional de les dones autònomes

L'elecció, en la qual s'han valorat un total de 1.023 candidatures de tota Espanya, s'ha organitzat en dues fases. D'una banda, una fase territorial, on s'han premiat als millors projectes de cadascuna de les 14 Direccions Territorials de CaixaBank. En una segona fase, entre les guardonades regionals, s'ha triat a la guanyadora en la categoria nacional. Cabral es va alçar primer amb el premi a Andalusia Occidental i Extremadura, per a posteriorment aconseguir la millor valoració també a nivell estatal.

Amb aquests guardons, CaixaBank pretén reconèixer l'excel·lència empresarial de les professionals autònomes, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial present com a la trajectòria general de la seva carrera.

Tal com es desprèn del ‘Informe Mujer Autónoma 20200 elaborat per l’Assoaciació de Treballadors Autònoms (ATA), a Espanya hi ha 1,17 milions de dones autònomes, la qual cosa representa el 35,8% del total del col·lectiu. Per sectors, el comerç és el triat majoritàriament per les dones autònomes (25,5%).

En l'última dècada, les dones autònomes han crescut un 11,5% enfront de l'increment del 2,4% dels homes.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l'economia i llança per segon any aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D'altra banda, CaixaBank és també l'entitat financera de referència en serveis financer al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 44,8%, amb més de 1,49 milions de clients. D'aquesta xifra, el 37% són dones.

Vídeo Premi A Dona Professional Autònoma

 

NOTÍCIES RELACIONADES