Nota de premsa

La Fundació Tecnocampus i MicroBank subscriuen un conveni de col·laboració per a incentivar l'autoocupació i l'activitat emprenedora al Maresme

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Signatura entre MicroBank i Fundació Tecnocampus

• El conveni signat entre la Fundació Tecnocampus i MicroBank afavorirà la igualtat d'oportunitats a través d'una línia de finançament que fomentarà l'autoocupació i l'activitat emprenedora dels col·lectius amb més dificultats.

• MicroBank és l'única entitat a Espanya dedicada principalment al finançament de necessitats personals i projectes empresarials i de negoci a través de microcrèdits.

El Director General de la Fundació Tecnocampus, Josep Lluís Checa, el Director de Negoci de MicroBank, Àngel Soto i la Directora d’Àrea de Negoci  de CaixaBank en Maresme Centre, Nuria Montolio, han signat un conveni de col·laboració per a facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. Amb la signatura d'aquest acord s'estableix una línia de finançament d'un milió d'euros per a potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora, afavorint la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i amb especial atenció als col·lectius més vulnerables. Sobre la base d'aquest acord, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social del Maresme.

Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros. Els sol·licitants podran  optar a microcrèdits per un import màxim de fins a 25.000 euros. Els projectes hauran de comptar amb un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat elaborat per la Fundació Tecnocampus.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l'equip que sol·licita el préstec i a la viabilitat del projecte, i poden accedir persones que no disposen de garanties i avals.

En virtut d'aquest conveni, La Fundació Tecnocampus es compromet a detectar les necessitats de finançament, amb la finalitat de promoure l'autoocupació i l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d'autònoms, i dirigir les persones físiques o jurídiques assessorades per la seva entitat  a MicroBank perquè aquest analitzi, i si s’escau, aprovi les sol·licituds de finançament.

La Fundació Tecnocampus és una entitat sense ànim de lucre que té com a missió, entre altres,  captar, potenciar i retenir talent i empreses en el territori, oferint suport global des de la formació fins a la creació i posterior consolidació de les empreses, i impulsant la competitivitat a través de l'estímul de la creativitat, les dinàmiques d'innovació i la transferència de tecnologia.

MicroBank és l'únic banc a Espanya dedicat principalment al finançament de projectes a través de microcrèdits. Participat íntegrament per CaixaBank, completa el compromís de l'entitat amb una manera de fer banca socialment responsable i de generar amb la seva activitat un impacte positiu en la societat. El banc ofereix microcrèdits destinats a autònoms, emprenedors i microempreses; i microcrèdits personals i familiars, que tenen com a objectiu atendre necessitats que permeten superar una dificultat temporal i faciliten el desenvolupament personal i familiar.

Acords amb més de 598 entitats col·laboradores

En la concessió dels microcrèdits, a més de la xarxa de més de 4.400 oficines de CaixaBank, col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries dels crèdits, a més d'assessorar i realitzar el seguiment dels projectes. Fins avui, MicroBank ha signat convenis amb 598 entitats col·laboradores de tot Espanya que vetlen per la viabilitat dels projectes finançats. Les entitats col·laboradores són organitzacions de tot tipus amb experiència en accions d'assistència econòmica o social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora.

 

NOTÍCIES RELACIONADES