Nota de premsa

La donostiarra June Arrieta guanya el “Premi A Dona Professional Autònoma” de CaixaBank amb Zocco Handmade

Guardó per reconèixer l'excel·lència professional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
La donostiarra June Arrieta guanya el “Premi A Dona Professional Autònoma”

• El projecte Zocco Handmade fomenta la producció i consum responsable, fent costat a dones en risc d'exclusió a través de l'ocupació i la formació, elaborant complements de moda.

• La guipuscoana optarà al guardó nacional, que inclou una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal, i formarà part d'una comunitat virtual per compartir coneixements, idees i experiències amb altres membres d'aquest col·lectiu.

La donostiarra June Arrieta, fundadora de l’empresa Zocco Handmade i dedicada a la producció de complements de moda, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional com la guanyadora del Premi A Dona Professional Autònoma CaixaBank. Amb aquests guardons, CaixaBank reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi i dona suport a la tasca i l'aportació a la societat d'aquest col·lectiu, que és una peça clau a l'economia. 

Un projecte que va començar fa més de 3 anys i que a través dels complements de moda pretén ajudar a dones en risc d'exclusió amb ocupació, formació i suport emocional. Actualment són 24 dones a 3 països, més de 8.600 productes amb història i 600 connexions entre creador i comprador. I el seu objectiu passa per arribar a ser una marca que contagiï al sector de la moda la importància de mostrar qui està darrere de cada producte i humanitzar cada compra. És per això que Zocco Handmade vol que la creació de complements de moda sigui un exemple de com generar negocis sostenibles que reverteixin a les dones i la seva comunitat. 

Així amb tot, per al projecte Zocco Handmade de June Arrieta, el jurat (integrat per directius de CaixaBank) ha valorat la fortalesa i la filosofia que hi ha darrere dels seus productes, així com el grau d'innovació del seu projecte professional, la incidència en la creació d'ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors.

June Arrieta optarà, juntament amb les altres 13 premiades a la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del Premi Nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms.

També formarà part d'una comunitat virtual que es crearà on podrà accedir juntament amb la resta de les guanyadores de la fase territorial i la guanyadora nacional. A través d'aquesta xarxa de networking podran compartir coneixements, idees i experiències i serà un punt de trobada per establir vincles professionals amb altres membres d'aquest col·lectiu.

Més d’1,1 milions de dones autònomes

Tal com es desprèn de l'Informe Dona Autònoma 2019 elaborat per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), a nivell nacional hi ha més d’ 1,1 milions de dones autònomes, la qual cosa representa el 35,9% del col·lectiu. El percentatge és superior a la mitjana europea, on les dones representen el 32,8% dels autònoms.

Es tracta, a més, d'una mena de professional amb una importància creixent a l'economia: des del 2009, el nombre de dones autònomes s'ha incrementat un 11%.

Per trams d'edat, cal destacar que la franja d'entre 45 i 54 anys és la que concentra un major nombre de dones que treballen per compte propi, encara que el major percentatge respecte als seus companys homes es troba en el grup entre 25 i 34 anys, on les dones suposen un 39,1% del total d'autònoms. 

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l'economia i ha creat aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D'altra banda, CaixaBank és també l'entitat financera de referència en serveis financer al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 33,23%, amb més d'un milió de clients. D'aquesta xifra, el 37,3% són dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES