Nota de premsa

La Comissió Executiva de CaixaBank nomena Jordi Gual president no executiu de VidaCaixa

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
La Comissió Executiva de CaixaBank nomena Jordi Gual president no executiu de VidaCaixa

• Tomás Muniesa seguirà com a vicepresident de l'asseguradora i Javier Valle, conseller director general de VidaCaixa i membre del Comitè de Direcció de CaixaBank, es mantindrà com a primer executiu.

• VidaCaixa, filial 100% propietat de CaixaBank, és l'entitat líder del sector assegurador a Espanya.

• Després de deixar la presidència de CaixaBank una vegada formalitzada la fusió amb Bankia, Jordi Gual s'ha reincorporat a IESE Business School com a catedràtic d'Economia.


La Comissió Executiva de CaixaBank, entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri i dirigida per Gonzalo Gortázar, ha nomenat Jordi Gual, expresident de l'entitat, president no executiu de VidaCaixa.

Després de deixar la presidència de CaixaBank una vegada formalitzada la fusió amb Bankia, Jordi Gual s'ha reincorporat a IESE Business School com a catedràtic d'Economia. Gual es va unir al claustre d’IESE el 1987, on va desenvolupar la seva activitat acadèmica fins al 2005, any en què es va incorporar al Grup “la Caixa ”.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank i actual president de VidaCaixa, centrarà els seus esforços en l'entitat financera i en liderar el procés d'integració entre CaixaBank i Bankia.

Tomás Muniesa continuarà com a vicepresident de l'asseguradora i Javier Valle, conseller director general de VidaCaixa i membre del Comitè de Direcció de CaixaBank, es mantindrà com a primer executiu de la companyia.

VidaCaixa és la filial asseguradora 100% propietat de CaixaBank, entitat líder del sector assegurador a Espanya i que compta amb el 49,92% de SegurCaixaAdeslas. 

Trajectòria professional i acadèmica

Abans d'assumir la presidència de CaixaBank el juny del 2016, era economista en cap i director executiu de Planificació Estratègica i Estudis de CaixaBank i director general de Planificació i Desenvolupament Estratègic de CriteriaCaixa.

Jordi Gual és doctor en Economia per la Universitat de Califòrnia, Berkeley, i llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials amb Premi Extraordinari per la Universitat de Barcelona. És catedràtic d'Economia d’IESE Business School i Research Fellow del Center for Economic Policy Research (CEPR) de Londres.

Així mateix, és vicepresident del Cercle d'Economia i patró de la Fundació CEDE.

El 2019 li va ser atorgada la Insígnia d'Or de l'Institut Espanyol d'Analistes Financers i el 1999 va ser guardonat amb el premi d'investigació de l'European Investment Bank. També va ser titular d'una beca Fulbright.

 

NOTÍCIES RELACIONADES