Nota de premsa

La càtedra AgroBank-UdL dóna suport al desenvolupament de pastes alimentàries enriquides amb llobarro

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
La càtedra AgroBank entrega el premi valorat en 9.000 euros a José Antonio Beltrán

• El projecte del catedràtic de la Universitat de Saragossa (Unizar), José Antonio Beltrán, ha estat premiat en la primera convocatòria d’ajudes per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari.

• El projecte seleccionat té un doble objectiu: combatre el malbaratament alimentari i produir un nou aliment amb propietats nutricionals.

• La càtedra AgroBank-UdL ha rebut en aquesta primera convocatòria un total de 9 propostes.

La càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida (UdL) ha premiat un projecte per desenvolupar pastes alimentàries enriquides amb llobarro de producció nacional, dins de la primera convocatòria d'ajudes per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari. La iniciativa, liderada pel catedràtic de la Universitat de Saragossa (Unizar) José Antonio Beltrán, rebrà un total de 9.000 euros.

A l’acte de lliurament, que ha tingut lloc al paranimf d'Unizar a la capital aragonesa, hi han assistit el director de la càtedra AgroBank de la UdL, Antonio J. Ramos; la directora del secretariat de Transferència i Innovació Tecnològica d'Unizar, Pilar Zaragoza i la representant de l'empresa Innova Obrador, Teresa Pérez.

El jurat ha valorat que el projecte premiat té un doble objectiu. D'una banda, combatre el malbaratament alimentari en utilitzar romanents i residus de llobarro i, de l'altra, produir un nou aliment amb alt valor energètic i propietats nutricionals ja que és ric en àcids grassos omega 3 i en proteïnes de bona qualitat així com en vitamines i minerals.

La iniciativa del catedràtic José Antonio Beltrán preveu desenvolupar industrialment dos tipus de productes: el primer amb un accentuat sabor, per als amants del peix; i el segon, amb propietats organolèptiques atenuades, destinat sobretot al públic infantil que es troba en edat escolar. Tots dos tenen una composició i aportació nutricional similar. Per fer-ho, els investigadors compten amb el suport de l'empresa Innova Obrador S.L., ubicada a San Mateo de Gállego (Saragossa).

La càtedra AgroBank Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari de la UdL ha rebut en aquesta primera convocatòria d’ajudes per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari un total de 9 propostes procedents de Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Galícia i Castella-Lleó.

La Càtedra, creada al 2016, consolida el lideratge de CaixaBank en el sector agrari i reforça l’objectiu de l’entitat de modernitzar aquest sector, tal com es recull en l'acord entre l'entitat financera i el Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA). Entre les finalitats de la càtedra AgroBank es troben el reconeixement de la recerca d'excel·lència que s'està desenvolupant en l'àmbit agroalimentari, promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera i impulsar la qualitat i innovació en l’àmbit agroalimentari.

CaixaBank, capdavanter en el sector agroalimentari

CaixaBank és actualment una de les entitats financeres amb una major activitat en els sectors agrari, pesquer i agroalimentari, amb més de 345.000 clients, entre empreses i autònoms i un volum de negoci superior als 17.400 milions d'euros.

Des de la seva línia de negoci AgroBank, l'entitat financera disposa de més de 900 oficines especialitzades en el sector, tematizades amb motius agraris i situades en els nuclis de població l'activitat de la qual se sustenta en bona mesura sobre el sector primari. Des d'aquestes sucursals, més de 3.000 professionals ofereixen una atenció enfocada a les necessitats d'aquest segment de clients.

Les oficines AgroBank ofereixen als clients un alt coneixement del sector i, sobretot, dels subsectors productius de cada territori. Per tant, agricultors, ramaders i cooperativistes reben un servei financer realment útil. A més, els assessors de AgroBank posen la tecnologia al servei dels seus clients i compten amb equips portàtils amb els quals realitzar la seva tasca d'assessoria financera i contractació de productes des de les pròpies explotacions agràries.

CaixaBank contribueix activament en el desenvolupament dels sectors agrari, pesquer i agroalimentari a través de l'anàlisi de les seves necessitats i de la posada en marxa de línies específiques de treball. Així mateix, l'ampli equip d'experts, l'experiència en negocis i projectes internacionals i la seva xarxa exterior permeten a CaixaBank recolzar a les empreses exportadores amb productes i assessorament específic i adaptat a les seves necessitats. L'entitat ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

 

NOTÍCIES RELACIONADES