Nota de premsa

la Caixa i l'Institut Metropolità del Taxi signen un acord per a promoure els pagaments amb targeta "contactless" en els taxis de Barcelona

Tots els taxistes de Barcelona ja poden comptar amb un dispositiu que permeti cobrar als clients amb targetes sense contacte

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
la Caixa i l'Institut Metropolità del Taxi signen un acord per a promoure els pagaments amb targeta "contactless" en els taxis de Barcelona

• La implantació del pagament sense contacte als taxis s'emmarca en la iniciativa "Barcelona Contactless", impulsada des de l'Ajuntament de Barcelona, i en el desplegament de sistemes de pagament "contactless" a Barcelona que ja està desenvolupant "la Caixa".

• Per a l'Institut Metropolità del Taxi (IMET), aquesta acció és un pas més per incorporar els avenços tecnològics que milloren la qualitat del servei que ofereix el sector.

• Actualment, "la Caixa" disposa de 19.300 terminals de pagaments "contactless" i té emeses 950.000 targetes amb aquesta tecnologia.

"la Caixa", amb la col·laboració de l'Institut Metropolità del Taxi (IMET), estén en els taxis de Barcelona la tecnologia per al pagament sense contacte a través del sistema "contactless". D'aquesta forma, tots els taxistes de Barcelona ja poden comptar amb un dispositiu que permet cobrar als clients amb targetes "contactless".

Està previst que durant els propers 12 mesos 5.000 taxis puguin incorporar aquest servei. El sistema aporta més seguretat al col·lectiu, que no necessitarà disposar de tant efectiu en els seus vehicles, i oferirà major comoditat als usuaris del taxi.

La implantació del pagament sense contacte als taxis s'emmarca en la iniciativa "Barcelona Contactless", impulsada per l'Ajuntament per convertir Barcelona en la primera ciutat que implanta massivament aquest tipus de tecnologia a tot tipus de serveis, i també forma part del procés que està liderant "la Caixa" per fer arribar els pagaments sense contacte a bona part dels establiments comercials, mercats i equipaments de la ciutat per aportar un valor afegit i oferir un millor servei al ciutadà.

Els taxis de Barcelona que s'adhereixin a aquesta iniciativa tindran terminals amb lector "contactless" i estaran degudament identificats amb els adhesius corresponents a establiments i serveis que disposen d'aquesta tecnologia de pagament.

Sorteig d'un cotxe pels taxistes i de descomptes de fins a 15 euros pels clients

A més, "la Caixa" està promovent els pagaments "contactless" entre els taxistes mitjançant el sorteig d'un taxi entre tots aquells que s'adhereixin a aquesta oferta i acceptin pagaments sense contacte. També es lliuraran, durant els mesos d'octubre, novembre i desembre, 5 descomptes diaris de fins a 15 euros entre els clients que paguin el seu trajecte amb la tecnologia "contactless" de la seva targeta de "la Caixa" en aquests taxis

Amb el llançament del sistema de pagaments sense contacte a Barcelona, "la Caixa" és la primera entitat financera europea que ha apostat pel llançament integral del "contactless" en una ciutat, amb l'adaptació dels terminals de pagament a les botigues (TPV), així com de les targetes dels clients i dels caixers automàtics. Actualment, "la Caixa" té en funcionament 19.300 TPV i 950.000 targetes emeses, i espera arribar a disposar, a finals d'any, de 30.000 TPV i de 1.200.000 targetes. Així mateix, les oficines de "la Caixa" a Barcelona ja compten amb 550 caixers que operen amb tecnologia "contactless". A més, com aquesta tecnologia és la mateixa que utilitzen els mòbils NFC (Near Field Communication), "la Caixa" ja està preparada per gestionar pagaments amb telèfons mòbils per tota la ciutat de Barcelona.

Rapidesa i comoditat en la transacció

Els pagaments "contactless" proporcionen importants avantatges als ciutadans, ja que permet efectuar, de manera còmoda, ràpida i segura, les seves operacions amb targeta, i resulta especialment útil en serveis i establiments en els quals predominen els micropagaments.

A més, aquest sistema és compatible amb altres targetes o dispositius de pagament sense contacte emesos per altres entitats nacionals o internacionals i permet als establiments que adquireixin un dels seus TPV cobrar operacions de petit import de manera ràpida i econòmica.

Amb aquesta tecnologia es poden realitzar pagaments instantanis i amb seguretat només acostant la targeta als terminals adaptats. Per a transaccions superiors a 20 euros, el titular ha de teclejar el número PIN per validar l'operació. "la Caixa" avala les operacions dels seus clients a través del seu servei gratuït CaixaProtect, que cobreix a tots els seus clients davant possibles usos no autoritzats de les seves targetes.

Infraestructura preparada per al futur

L'aplicació del "contactless" en els serveis públics i privats de Barcelona és un projecte ambiciós i pioner que impulsa l'Ajuntament amb aliança amb "la Caixa", entre d'altres empreses, busca la proximitat amb el ciutadà i suposa un pas decisiu per al desplegament de la societat digital.

Aquest llançament s'emmarca en el conjunt de projectes estratègics integrats en la Barcelona Mobile World Capital per al període 2012-2018 i permet reforçar la imatge de marca de Barcelona com a ciutat innovadora i tecnològica.

Per a l'IMET, aquesta acció és un pas més en les polítiques d'incorporació del sector del taxi en els projectes tecnològics que poden incidir en la millora de la qualitat del servei, en el treball diari del taxista i en la possibilitat de guanyar i incidir en noves alternatives de demanda.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES