Nota de premsa

la Caixa i el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través d'ENISA, guardonen a Som Biotech, From the Bench, Symborg i Enigmedia amb els Premis EmprenedorXXI

L'iniciativa reconeix a les empreses de creació recent amb major potencial de creixement d'Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
la Caixa i el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través d'ENISA, guardonen a Som Biotech, From the Bench, Symborg i Enigmedia amb els Premis EmprenedorXXI

Som Biotech, From the Bench, Symborg iEnigmedia són els guanyadors dels Premis EmprenedorXXI 2013, la iniciativa per a projectes d'innovació que organitza "la Caixa" conjuntament amb el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través d'ENISA (Empresa Nacional d'Innovació), que aquest any ha arribat a la seva setena edició. Els Premis EmprenedorXXI estan reconeguts com una de les iniciatives de suport a emprenedors més consolidades d'Espanya amb un major nombre de premis.

 

Enigmedia ha resultat guanyadora de la categoria"emprens", que reconeix a les millors empreses de creació recent. Enigmedia, ubicadaa Sant Sebastià, desenvolupa solucions de xifrat per a serveis de telecomunicacions mitjançant l'ús d'una tecnologia més eficient que l'actual. Coma guanyadora del premi, Enigmedia ha obtingut un premi de 20.000 euros, que es sumen als 5.000 euros que ja va aconseguir al classificar-se per a la final al guanyar l'edició autonòmica del certamen. A més, "la Caixa" i ENISA premien l'empresa amb la participació en el curs específic per a emprenedors globals Ignite Fast Track de la Universitat de Cambridge i l'accés a un programa d'acompanyament i networking internacional creat per "la Caixa" que inclouent les seves activitats ponts tecnològics per a conèixer de primera mà els principals pols d'innovació mundial: Silicon Valley i Tel Aviv.

Per la seva part, SomBiotech, From the Bench i Symborg han obtingut els premis de lacategoria "creixes", dirigida a projectes empresarials ja consolidats. Aquestesempreses responen al perfil d'una empresa amb resultats rellevants, una trajectòria en el mercat d'entre 2 i 7 anys, un ambiciós pla de creixement i un equip amb alta capacitat de gestió.

Som Biotech, ubicada a Barcelona, ha aconseguit el guardó per a empreses de ciències de la vida. Aquesta companyia descobreix novesaplicacions mèdiques de fàrmacs ja coneguts, les patenta a nivell mundial i lesdesenvolupa. L'empresa valenciana From the Bench, que ha obtingut el premi pera tecnologies digitals, es dedica a la creació i distribució de videojocs iaplicacions per a plataformes mòbils. Finalment, Symborg, situada a Múrcia, ha estat premiada en innovació industrial i sostenibilitat per l'elaboració d ebiofertilitzants exclusius per al desenvolupament de cultius agrícoles en producció intensiva.

Aquestes empreses rebran un premi de 50.000 euros per a cadascuna .A més, guanyadores i finalistes de la categoria "creixes", que sumen un totalde 23 empreses, han obtingut una beca per al Executive Growth Program, un programa dissenyat i impartit adhoc per ESADE i IESE.

Natural World i Splash Mobile, accèssits a l'impacte social i a la innovació tecnològica

L'edició 2013 dels Premis EmprenedorXXI ha concedit dos accèssits, atorgats per entitats col·laboradores per a aquells candidats que destaquin per la seva aportació social i per l'alt component d'innovació de lseu treball.

La Fundació "la Caixa" ha atorgat l'accèssit a l'impactesocial a Natural World, que reconeix el treball en la generació d'un impacte positiu en l'entorn. El premi està dotat amb 25.000 euros i s'ha triat entre els 23 classificats en la categoria "creixes". Natural World és una empresa ubicada a Arnedo (La Rioja), que es dedica a la fabricació de calçat ecològic utilitzant només cotó orgànic i cautxú natural i aplicant un sistema respectuós amb el medi ambient.

Per altra banda s'ha entregat un accèssit a la innovació tecnològica a Splash Mobile, una empresa dedicada al desenvolupamentd'aplicacions per a mòbils , amb seu a Badajoz, que ha creat la platafoma "112Accessible", que té com a objectiu que persones amb discapacitat puguin contactar amb el servei d'emergència 112. Splash Mobile serà el representant espanyol a iSUN, iniciativa de caràcter internacional que cada any reconeix ales 10 empreses europees amb major innovació tecnològica. Entre altres beneficis, l'emprenedor podrà viatjar durant una setmana a Tel Aviv per a participar en visites a grans empreses, seminaris, actes de networking, reunions personals amb altres empreses i inversors, etc.

Els Premis EmprenedorXXI, referència per a emprenedors de tota Espanya

Els Premis EmprenedorXXI han arribat aquest any a la sevasetena edició, convertits en una de les convocatòries de referència per aemprenedors a Espanya. Van ser creats amb l'objectiu d'identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses innovadores de recent creació amb major potencia lde creixement. Aquest 2013, la convocatòria ha rebut un total de 665 candidatures d'emprenedors de tota Espanya. El jurat del certamen ha valorat l'alt nivell d'innovació dels seus projectes empresarials i el gran potencial de creixement de les seves companyies.

En aquesta setena edició, s'han rebut un total de 665candidatures al premi: 451 en la categoria "emprens" i 214 en "creixes". Al llarg dels seus set edicions, més de 3.100 empreses espanyoles han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 180 han resultat guardonades en les diverses categories. En la seva edició de 2013, els emprenedors participants han aspirat a un total de 41 premis, que valoren a les millors empreses segons el seu sector d'activitat, la seva trajectòria al mercat i les fites aconseguides.

Per a impulsar la participació de candidats de tota Espanya, els Premis EmprenedorXXI reben la col·laboració de més de 90 entitats en tot el país, la qual cosa els converteix en una de les convocatòries empresarials amb major capil·laritat. A més, la iniciativa té un consell assessor format per directius empresarials de prestigi,emprenedors d'èxit i especialistes en innovació.

"la Caixa": suport a les empreses altament innovadores

Els Premis EmprenedorXXI són una iniciativa impulsada per"la Caixa", en el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través d'ENISA;des de l'any 2007. Forma part de les iniciatives de suport a les empresesinnovadores amb alt potencial de creixement que duu a terme l'entitat financerai que canalitza, fonamentalment, a través de la seva gestora de capital derisc, Caixa Capital Risc.

A més de programes de suport i reconeixement als emprenedors, Caixa Capital Risc gestiona inversions directes en empreses innovadorsa través de quatre fons: Caixa Capital BioMed (per a empreses especialitzadesen ciències de la vida), Caixa Cabdal TIC (centrat en el sector tecnològic), Caixa Innvierte Indústria (per a empreses relacionades amb el sector industrial i la sostenibilitat) i Caixa Capital Micro (que inverteix en empreses en les seves primeres fases de desenvolupament). En total, Caixa Capital Risc gestiona un volum de 73 milions d'euros.

Sobre ENISA (Empresa Nacional d'Innovació, S.A.)

L'Empresa Nacional d'Innovació,S.A. (ENISA), és una empresa de capital públic adscrita al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través de la Direcció General d'Indústria i de la PIME. ENISA va ser constituïda en 1982 i des de llavors desenvolupa la sevaactivitat en el camp de les inversions financeres, fonamentalment en projectesn en les etapes de naixement i creixement de les empreses.

L'activitat d'ENISA, dins de lapolítica de suport i foment a les pimes, ofereix a les mateixes com a fórmula de finançament el préstec participatiu, un instrument financer innovador, que proporciona recursos a llarg termini sense interferir en la gestió del'empresa, sent els avantatges principals, enfront dels tradicionals, la no exigència de garanties reals per a la seva concessió i els seus favorables tipus d'interès.

 

NOTÍCIES RELACIONADES