Nota de premsa

L'empresa Luz Wavelabs guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Madrid

La iniciativa distingeix a l'empresa més innovadora de Madrid

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
L'empresa Luz Wavelabs guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Madrid

• Aquesta empresa es dedica al desenvolupament i fabricació de sistemes fotònics ide terahercis.

• El premi inclou una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unit) i una dotació econòmica de 5.000 euros.

L'empresa Luz Wavelabs ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Madrid. El guardó està impulsat per "la Caixa", a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través d'Enisa, amb l'objectiu d'identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d'Espanya. A Madrid, els Premis EmprenedorXXI compten també amb el suport de la Cámara de Madrid i la Fundación para el Conocimiento madri+d.

L'entrega del premi ha estat presidida per Engracia Hidalgo, consellera d'Economia, Ocupació i Hisenda de la Comunitat de Madrid; Juan Gandarias, director territorial de CaixaBank a Madrid; i Bruno Fernández, conseller delegat d'ENISA. Gandarias ha volgut reconèixer l'actitud dels emprenedors i ha destacat que "malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat". Gandariasha recalcat que "les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l'economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat".

Luz Wavelabs és una spin-off de la Universitat Carles III de Madrid destinada al desenvolupament i fabricació de sistemes fotònics i de terahercis. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unido).

Les empreses finalistes han estat: Geoblink, empresa que té com a missió convertir-se en el referent mundial per l'anàlisi de les xarxes de botigues físiques d'empreses de Retail, perquè aquestes prenguin d'una manera més òptima les seves decisions estratègiques més importants en relació a la seva xarxa de punts de venda;Obuu, que mitjançant l'aplicació de mètodes estadístics basats en la investigació operativa, decideix quins elements són necessaris emmagatzemar en stock, en funció de la ràtio de demanda calculat pel seu programari; Pisamonas, marca de calçat infantil que opera en el món digital i comercialitza els seus productes a través del canal online; l'empresa Renewable Energy and Processes (REP - Energy Solutions), una companyia que neix com spin-off d'un grup d'investigació de la facultat de ciències químiques de la Universitat Complutense de Madrid, i Wazypark, que té com a visió convertir-se en una referència mundial en la gestió de l'última milla de trajectes professionals i particulars, unint tecnologia i col·laboració social.

Un total de 83 empreses de Madrid s'han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d'Espanya i decisiva per l'impuls dels millors projectes d'emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l'any 2007, s'han invertit 3,67 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d'activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s'atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s'atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.

Sobre Caixa Capital Risc

Caixa Capital Risc és la societat gestora d'empreses de capital risc de "la Caixa", que inverteix en les primeres etapes de companyies espanyoles innovadores amb un elevat potencial de creixement i les acompanya en les diferents etapes del seu creixement.

La gestora és un inversor multi especialista que manté el focus en sectors que considera emergents: Ciències de la Vida, Tecnologia i Digital i Tecnologies per a la Indústria. Caixa Capital Risc gestiona un volum de 180 milions d'euros, a través de 8 fons d'inversió, i té 175 empreses en cartera.

Caixa Capital Risc desenvolupa una intensa activitat de suport als emprenedors de tota Espanya. A través de la iniciativa EmprenedorXXI, el grup "la Caixa"impulsa iniciatives que donen formació i visibilitat a les noves empreses amb un alt potencial, a la vegada que faciliten la generació de contactes de valor afegit.

Sobre Enisa

Enisa és una empresa pública depenent del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des de l'any 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors.

Des de la seva creació, Enisa ha concedit més de 4.500 préstecs per un import de més de 750 milions d'euros. L'any 2015, es van aprovar 737 operacions per valor de 96 milions d'euros i per l'exercici 2016, Enisa disposa de 82,6 milions d'euros.

Sobre la Cámara de Madrid

La Cámara Oficial de Comercio, Industria y Servicios de Madrid és una Corporació de Dret Públic que representa, promou i defensa els interessos generals de totes les empreses de Madrid i col·labora amb les Administracions Públiques en l'impuls del comerç, la indústria i els serveis en la Comunitat de Madrid.

Sobre la Fundación para el Conocimiento madri+d

La Fundación para el Conocimiento madri+d és una iniciativa de la conselleria d'Educació, Joventut i Esport de la Comunitat de Madrid creada l'any 2002, que treballa per contribuir a fer de la qualitat de l'educació superior, la ciència, la tecnologia i la innovació un element clau de la competitivitat i el benestar dels ciutadans. Una part essencial del seu treball consisteix en donar suport a la creació, consolidació i finançament de les noves empreses de base tecnològica de la Comunitat de Madrid, així com afavorir una cultura més propensa a l'emprenedoria basada en la tecnologia. A més, desenvolupa programes i presta serveis en acreditació i qualitat de l'educació superior, transferència de tecnologia, participació en programes europeus d'investigació i comunicació i cultura científica.

 

NOTÍCIES RELACIONADES