Nota de premsa

Jordi Gual visita l'oficina de Casablanca en el desè aniversari de la sucursal de CaixaBank al Marroc

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jordi Gual, president de CaixaBank, amb l’equip de l’oficina de CaixaBank a Casablanca

• CaixaBank va obtenir la seva llicència de sucursal bancària al Marroc el 2009 i ja té tres oficines al país: Casablanca, Tànger i Agadir.

• CaixaBank va liderar el 2018 l'emissió d'avals per a empreses espanyoles amb projectes al Marroc i més del 60% de les vuit-centes empreses espanyoles que operen al país són clients de la sucursal de CaixaBank.

• Durant aquests deu anys, CaixaBank ha crescut al país en serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa i ha acompanyat els seus clients en el seu procés d'internacionalització al continent africà.

Jordi Gual, president de CaixaBank, ha celebrat el desè aniversari de la sucursal de l'entitat al Marroc amb una visita a l'equip de l'oficina operativa de Casablanca, la primera que es va obrir al país.

Durant la seva visita, Jordi Gual ha destacat la importància del Marroc per a la xarxa internacional de l'entitat i ha agraït a l'equip del país el seu esforç per impulsar la internacionalització del banc. “Aquests últims deu anys, CaixaBank s'ha consolidat com un banc de referència per a les empreses espanyoles que operen al Marroc i les ha acompanyat en el seu creixement al continent africà amb serveis de valor afegit. Per la seva situació geogràfica, el seu creixement econòmic i les oportunitats d'inversió que ofereix, el Marroc és un país estratègic per als exportadors espanyols i, per tant, també ho és per a CaixaBank”.

La visita del president de CaixaBank a Casablanca es produeix en el marc del viatge de la delegació d'empresaris espanyols que acompanyen S. M. els reis en el seu viatge oficial al Marroc els dies 13 i 14 de febrer.

Deu anys de la sucursal al Marroc

CaixaBank va obtenir la seva llicència bancària al Marroc el 2009 i va obrir la seva primera oficina operativa al país a la ciutat de Casablanca. Aquests últims anys, responent a l'increment de l'activitat internacional dels seus clients, l'entitat ha obert noves oficines a Tànger, el 2013, i a Agadir, el 2017.

Des de la seva sucursal al Marroc, l'entitat ofereix serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa tant a empreses espanyoles ja establertes al país, o amb perspectives d'entrar en el mercat marroquí, com a grans empreses marroquines i multinacionals.

Avui dia, més del 60% de les vuit-centes empreses espanyoles que operen al país (segons dades de l'Icex) són clients de la sucursal de CaixaBank al Marroc.

L'any passat, CaixaBank va ser líder en l'emissió d'avals per a les empreses espanyoles amb projectes al Marroc, amb una quota del 57,7% en aquest tipus de garanties. Així mateix, pel que fa a cartes de crèdit, el 2018 se'n van enviar un 25,6% des de bancs marroquins a CaixaBank a Espanya, cosa que col·loca l'entitat també com a líder d'aquest mercat.

En total, CaixaBank té al Marroc un equip de vint-i-dues persones, de les quals setze són locals, per així garantir la diversitat que permet unir l'experiència global de l'entitat amb el coneixement local.

Fòrum de debats “Le Cercle”

Al Marroc, CaixaBank va crear el 2017 el programa de debats “Le Cercle”, que té com a objectiu agrupar la comunitat hispanomarroquina de negocis i promoure la interrelació entre el món empresarial d'Espanya i el Marroc.

Des de la seva creació, CaixaBank ha organitzat més d'una dotzena de fòrums, centrats en temes tan diversos com la seguretat jurídica i arbitratge, la divisa marroquina o la fiscalitat al Marroc, entre d'altres. El novembre passat, es va celebrar la primera edició de Le Cercle cultural en col·laboració amb l'Institut Cervantes de Casablanca.

El 2018, CaixaBank va rebre el premi “Africanity Trophy” pel suport que l'entitat dona al desenvolupament comercial, la dinamització econòmica i la generació de riquesa a l'Àfrica.

Relacions comercials Marroc-Espanya

Espanya és, des del 2012, el primer proveïdor i client del Marroc. Durant els últims sis anys s'han duplicat els fluxos comercials bilaterals, tant en exportacions com en importacions, segons dades de l'Icex.

Per part seva, el Marroc és la novena destinació de les exportacions espanyoles i la segona fora de la Unió Europea, només superat pels Estats Units. Suposa el 2,9% del total de les exportacions espanyoles.

Presència internacional de CaixaBank

CaixaBank articula la seva presència internacional a través de sucursals operatives, oficines de representació i acords de cooperació amb bancs internacionals. Actualment, CaixaBank té sucursals al Regne Unit (Londres), Alemanya (Frankfurt), França (París), Polònia (Varsòvia) i el Marroc (Casablanca, Agadir i Tànger).

A més, l'entitat disposa de divuit oficines de representació repartides en els cinc continents: Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Johannesburg (Sud-àfrica), São Paulo (Brasil), Alger (Algèria), Lima (Perú), Sydney (Austràlia) i Toronto (Canadà).

CaixaBank també manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars a qualsevol país del món. A més, controla el 100% del portuguès BPI i té una participació del 9,92% de l'entitat austríaca Esrte Bank.

CaixaBank va ser escollit “Best Confirming-Bank Partner for Financing in Emerging Markets 2017” (Millor banc col·laborador en el finançament de mercats emergents) per part de la Corporació Financera Internacional (IFC), entitat del Grup Banc Mundial, en el marc del Programa de Finançament per al Comerç Mundial (GTFP).

CaixaBank va ser també la primera entitat d'Europa que va obtenir la certificació d'AENOR per al seu servei i atenció financera en banca internacional.

 

NOTÍCIES RELACIONADES