Nota de premsa

Jordi Gual destaca que la fusió amb Bankia redundarà en major valor per als accionistes

Reunió amb els membres del Comitè Consultiu d'Accionistes

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jordi Gual durant la seva intervenció a la reunió amb el Comitè Consultiu d’Accionistes

• El Comitè ha valorat positivament la campanya solidària per promoure la participació dels accionistes a la Junta General Extraordinària d'Accionistes del pròxim 3 de desembre. CaixaBank donarà 0,50€ a Creu Roja per cada accionista que participi, votant o delegant el seu vot en la Junta.

• L'òrgan consultiu ha incorporat recentment 5 nous membres, reflectint d'aquesta manera les característiques de la base accionarial de CaixaBank.


El president de CaixaBank, Jordi Gual, s'ha reunit amb els membres del Comitè Consultiu d'Accionistes per compartir els detalls del projecte de fusió amb Bankia per crear el banc líder a Espanya. En aquesta jornada, el Comitè també ha fet balanç de les iniciatives que l'àrea de Relació amb Accionistes ha portat a terme durant aquest any.

Durant la jornada, Jordi Gual ha explicat als membres del Comitè que “la nova entitat neix amb l'objectiu d'aportar valor als clients, als accionistes i de continuar donant suport a la recuperació econòmica d'Espanya”.

El president de CaixaBank ha destacat que “la creació de la nova CaixaBank donarà lloc a una entitat més forta, més eficient, més rendible i que, en conseqüència, redundarà en major valor per als nostres accionistes”.

Bones pràctiques en matèria de govern corporatiu i transparència

D'altra banda, Jordi Gual ha destacat una vegada més la funció d'aquest Comitè, que “permet a l'entitat escoltar les opinions i inquietuds dels nostres accionistes minoristes així com conèixer les valoracions que en fan dels projectes que desenvolupa l'entitat”. Iniciatives com la creació d'un comitè consultiu són considerades bones pràctiques en termes de bon govern i transparència.

CaixaBank va posar en marxa, l'any 2010, el Comitè Consultiu d'Accionistes, una iniciativa pionera entre les empreses de l'IBEX35, en línia amb les millors pràctiques a nivell europeu. Aquest òrgan consultiu forma part dels diferents mecanismes que CaixaBank estableix per apropar-se als seus accionistes minoristes i contribuir a la millora continuada de la comunicació bidireccional i fomentar la màxima transparència.

Campanya per promoure la participació a la pròxima Junta Extraordinària

Durant la reunió, els membres del Comitè han valorat positivament, com a bona pràctica en govern corporatiu, la campanya que CaixaBank ha llançat recentment en col·laboració amb la Creu Roja, sumant-se al Pla Creu Roja Respon per pal·liar els efectes de la COVID-19

Amb l'objectiu de fomentar la implicació dels accionistes i promoure la participació a la pròxima Junta General Extraordinària d'Accionistes del pròxim 3 de desembre, CaixaBank donarà 0,50€ a la Creu Roja per cada accionista que participi, votant o delegant el seu vot a la Junta. Així mateix, per cada 100 accionistes que participin, dues persones podran beneficiar-se d'una cistella de la compra per tota una setmana.

Aquesta iniciativa se suma a altres projectes que busquen promoure la transparència de l'entitat com les Trobades corporatives virtuals amb accionistes, que s'han consolidat com a iniciativa pionera per fomentar la transparència i proximitat amb la base accionarial. En el marc del programa de Trobades corporatives 2020, CaixaBank va iniciar a final de l'any passat aquestes reunions digitals amb directius de l'entitat que complementaven les reunions que s'estaven celebrant de manera presencial, per explicar als accionistes els últims resultats de CaixaBank. Aquestes trobades digitals s'han potenciat durant el confinament amb l'objectiu d'estar encara més prop de l'accionista minorista. Fins avui s'han celebrat 4 trobades corporatives virtuals. 

Renovació d'una part dels membres 

CaixaBank va ser la primera entitat financera a l'IBEX 35 en comptar amb un Comitè Consultiu d'accionistes, que té com a objectiu proposar, fomentar i valorar accions i canals de comunicació per millorar el diàleg entre l'entitat i el seu accionariat. 

Segons estableix la normativa del Comitè Consultiu, la permanència màxima dels membres és de tres anys, per la qual cosa anualment es renova una part. Els nous integrants són seleccionats a partir de les candidatures rebudes i tracta de reflectir la composició de la base accionarial. Cada integrant del Comitè ha de posseir un mínim de 1.000 accions durant tota la seva participació. 

Per als llocs subjectes a renovació, l'entitat ha rebut 109 candidatures, i s'incorporen com a nous membres: María Bertolín Pérez (Comunitat Valenciana), Lluís Miquel Fernández (Catalunya), Patricia Ripollés Albiol (Catalunya), Honorato López Isla (Madrid) i Josep Casalprim Compte (Catalunya).

 

NOTÍCIES RELACIONADES